26 Φεβ 2016

Λαϊκή Αντίσταση - Α.Α.Σ.: αντιιμπεριαλιστική - αντιπολεμική καμπάνια. Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες. Συμμετοχή στη διαδήλωση της Τετάρτης 2/3

Συνεδρίασε την Τετάρτη 24/2/16 η Γραμματεία της Λαϊκής Αντίστασης – Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας. Συζητήθηκε η τρέχουσα πολιτική κατάσταση κι αποφασίστηκε να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην καμπάνια που ξεκίνησε η Συνεργασία, μια πανελλαδική αντιιμπεριαλιστική – αντιπολεμική καμπάνια, καθώς και αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες.
Μια καμπάνια, την οποία οι εξελίξεις στο μέτωπο του πολέμου στη Μέση Ανατολή, οι οξυμένες ενδο-ιμπεριαλιστικές κόντρες, η εγκατάσταση των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στο Αιγαίο κι οι αυξημένοι κίνδυνοι που εγκυμονούν όλα αυτά για τους λαούς, την κάνουν ιδιαίτερα επίκαιρη. Παράλληλα με το συνεχιζόμενο δράμα των εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων, αυτών των θυμάτων του πολέμου που προκαλούν οι ιμπεριαλιστές, και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης που στήνουν γιαυτούς.
Αποφασίστηκε η συμμετοχή με μπλοκ της Συνεργασίας στη διαδήλωση της Τετάρτης 2 Μάρτη, στην Αθήνα ενάντια στις ΝΑΤΟϊκες δυνάμεις, στις 6 μμ στα Προπύλαια με κατεύθυνση τα γραφεία της Ε.Ε. και την αμερικάνικη πρεσβεία. Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στην προπαγάνδιση και τη μαζικοποίηση της κεντρικής Εκδήλωσης – Συζήτησης της ΛΑ-ΑΑΣ, την Παρασκευή 4 Μάρτη 7μμ στην ΑΣΟΕΕ.
Η καμπάνια θα συνεχιστεί με την αφίσα, την προκήρυξη, αλλά και με μαζικές παρεμβάσεις, πικετοφορίες σε γειτονιές και διαδηλώσεις σε πόλεις, καθώς και με τοπικές ή συνοικιακές εκδηλώσεις. Τα σχήματα της Λαϊκής Αντίστασης-Α.Α.Σ. καλούνται να πραγματοποιήσουν συνελεύσεις και ν’ αναπτύξουν πρωτοβουλίες.
Καλούμε το λαό, τους εργαζόμενους, τη νεολαία, το μαζικό κίνημα, ορθωθούν απέναντι στα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών, στην εμπλοκή της χώρας μας και να σταθούν ουσιαστικά αλληλέγγυοι στην προσφυγιά.
Συνεκτιμώντας ταυτόχρονα το γεγονός πως βρίσκεται σε εξέλιξη κι ο νέος γύρος της επίθεσης στους εργαζόμενους και το λαό, απ΄ την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με αιχμή το δικαίωμα στην ασφάλιση και τη σύνταξη, με τους αγρότες να βρίσκονται σε κινητοποίηση και με μια νέα γενική απεργία να έχει ανακοινωθεί όταν θα κατατεθεί το νομοσχέδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com