....................................................

12 Φεβ 2016

17 λόγοι για το διάλογο


«Μα ελάτε στο διάλογο», καλεί η κυβέρνηση τους αγρότες για να ξεφύγει από το αδιέξοδό της. Άλλωστε είναι κάτι που το ξέρει πολύ καλά. Να συνδιαλέγεται με τους «θεσμούς» και τους σύμμαχους τους στο ΝΑΤΟ, με χειροπιαστά αποτελέσματα: Μνημόνια και ιμπεριαλιστικές περιπολίες στο Αιγαίο.
Με το διάλογο και την πολιτισμένη συνεννόηση έσπασε το ανύπαρκτο μπλόκο της σιδερόφρακτης αστυνομίας και 17 ολόκληρα τρακτέρ μπόρεσαν αμαχητί να προσεγγίσουν την πλατεία Συντάγματος. Όταν έχεις καλές προθέσεις, μέχρι και ο Καμίνης δεν μπορεί να αρνηθεί να προμηθεύσει τις χημικές τουαλέτες για να κρατήσουμε καθαρή την πόλη μας που τόσο ρυπαίνουμε με τις αφίσες, τα συνθήματα και τους πρόσφυγες. Ίσως με έναν ολοκληρωμένο διάλογο και στη Βουλή μπορεί να περάσουμε και αυτόν τον δύσκολο κάβο, μετά από έξι δίσεκτα χρόνια.
Πότε λέτε να καταθέσει τροπολογία νόμου το ΚΚΕ, όπου θα αντικατασταθούν όλα τα σπασμένα τζάμια -όχι φυσικά αυτά της επανάστασης- στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης;

Κώστας Α.

20 σχόλια:

 1. Ανώνυμος12/2/16, 10:59 μ.μ.

  Κάποιοι είναι με τα σπασμένα τσάμια του παρακράτους και τις κουκούλας και άλλοι με τους εργαζόμενους στα μπλόκα στους χώρους δουλείας και στους δρόμους.Κάποιοι μετρούν τρακτέρ και τα ντεσιμπέλ απο τις κόρνες και κάποιοι μετρούν ανθρώπους που αγωνίζονται και μάχονται.Κάποιοι προσπαθούν απεγνωσμένα να βρούν τρόπους για να απαξιώσουν αυτή την κορυφαία και πρωτόγνωρη συγκέντρωση και κάποιοι άλλοι δακρύζουν με αυτό τον συγκλονιστικό κόσμο της εργατιάς και της αγροτιάς μαζί ενωμένους βλέποντας τα πρώτα βήματα της λαικής συμμαχίας να παίρνουν σάρκα και οστά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Και κάποιοι κάνουν σα να μη καταλαβαίνουν!
  Γιατί η πραγματικότητα είναι πικρή και δεν κρύβεται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος12/2/16, 11:35 μ.μ.

  Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Προσβλητικά σχόλια που χρησιμοποιούν τη γνωστή ασφαλίτικη προσφώνηση για την οργάνωσή μου από εδώ και πέρα θα διαγράφονται.-

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος13/2/16, 12:12 π.μ.

  Κώστα Α., πες καθαρά ότι θες να πεις και άσε τα πικρόχολα υπονοούμενα για τζάμια Καμίνιδες κτλ. Αυτά τα κάνουν μια χαρά οι Συριζαίοι βουλευτές και υπουργοί. Μην συνταυτίζεσαι!

  Το αντάμωμα στο δρόμο εργατών/αγροτών/νεολαίας/μικροεπαγγελματιών κουβαλά μαζί τις αντιφάσεις του και την ελπίδα της κοινωνικής συμμαχίας για την ανατροπή. Το να υποτιμάς είτε το ένα είτε το άλλο (την ελπίδα ή τις αντιφάσεις) είναι εξίσου ηλίθιο με το να αναδεικνύεις μόνο το ένα ή μόνο το άλλο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος13/2/16, 1:22 π.μ.

  Νομίζω ότι το σχόλιο του Κώστα Α. είναι ξεκάθαρο. Σχολιάζει τη συμφωνία που υπήρξε για να μπουν ορισμένα μόνο τρακτέρ στην Αθήνα. Συμφωνία όμως που είχε και παρενέργειες μιας και απ' ότι γράφτηκε, αλλά και φάνηκε, αφού κάποια μπλόκα αγροτών δεν ήταν σύμφωνα με αυτή. Από αυτά που συμφώνησαν εξ αρχής να γίνει η κινητοποίηση στην Αθήνα.
  Παρενέργειες οι οποίες εκφράστηκαν με την καταστολή από τη πλευρά των μπλόκων που ερχόντουσαν από τη Δ. Ελλάδα και από τα Μεσόγεια.
  Για τις μορφές πάλης πολλά θα μπορούσε κανείς να πει για το τι επιλέγει κάθε φορά. Θα μπορούσε ακόμη και να συζητήσει για το αν θα τραβήξει μια κόντρα ή όχι. Όπως τώρα με την κυβερνητική απαγόρευση να μπουν τρακτέρ στην Αθήνα.
  Αλλά το να συνδιαλέγεται κανείς με τη κυβέρνηση, πιο ξεκάθαρα αντιαγροτική αντιλαϊκή πεθαίνεις, με ένα απόλυτα αντιλαϊκό δήμαρχο και να παράσχει διαβεβαιώσεις ότι η κινητοποίηση δεν θα ενοχλήσει, (τότε γιατί γίνεται;), απέχει πολύ! Ακόμη και για το ΚΚΕ που τελευταία έχει επιλέξει να σπάει, σε κάποιες περιπτώσεις τουλάχιστον,αστυνομικά μπλόκα και απαγορεύσεις είναι να ξαφνιάζεται κανείς και να νοιώθει τουλάχιστον αμήχανα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ανώνυμος13/2/16, 2:10 π.μ.

  1. Πόσο υποκριτικό άραγε είναι να κατηγορείς το ΚΚΕ ότι σκοπευει να ξεπουλήσει έναν σημαντικό αγώνα (που τα μέλη του έχουν αγωνισθεί σκληρά για να οργανωθεί) στα μπλόκα και μετά να απορείς που οι ΚΚΕδες απαντούν εκνευρισμένοι..πόσο εύκολο είναι να το παίζεις μετά μειλίχιος και ανοικτός σε διάλογο..πόσο υποκριτικό τέλος να υποδύεσαι όλα αυτά όταν στον δρόμο ως οργάνωση, έχεις γιουχαρει μπλοκ του ΚΚΕ, που τουλάχιστον εδώ και πάρα πολλά χρόνια ουδέποτε ασχολήθησαν μαζί σου..
  2. Αλήθεια, Πως μπορεί το ΚΚΕ να αποκλιμακώνει τους αγώνες; Είναι δικοί του; Έστω και έμμεσα λοιπόν αναγνωρίζετε λοιπόν ότι χάρη στην δική του δράση ο λαός οργανώνεται ταξικά και μάχεται για το δίκιο του. Και δεν μιλάμε για ξεσπάσματα αλλά για κλάδους που με συνέπεια και σε βάθος χρόνου δίνουν τέτοιους αγώνες και μες στην κρίση (ναυτεργάτες, μέταλλο, Τρόφιμα- Ποτά, Ξενοδοχουπάλληλοι ktl αλλά και οι αγρότες) συν τα χιλιάδες μέλη και φίλους που απεργούν, διαδηλώνουν,τρέχουν να ενημερώνουν τους εργαζόμενους αλλά κατ εσάς αναζητούν μόνο πώς να «αποκλιμακώνουν» τους αγώνες.
  3. Και πως προέκυψαν αυτοί οι μακροχρόνιοι αγώνες, παρότι όπως λέτε διαρκώς καταλήγουν σε «αγωνιστική» έξοδο; Γιατί το μπλόκο της Νίκαιας είναι το πιο μαζικό και μαχητικό όπως (πάλι) αναγκάζεστε να παραδεχθείτε; Δεν έχει να κάνει με την μακροχρόνια παρέμβαση των ΚΚΕδων στο αγροτικό κίνημα της περιοχής; Δεν έχει να κάνει με το κτίσιμο του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ κτλ; Δεν έχει να κάνει μεμια γενικότερη αντίληψη του πως προετοιμάζεις τον εργαζόμενο λαό για μακροχρόνιο πόλεμο αντί για μια μεμονωμένη σύγκρουση για ένα μεμονωμένο ζήτημα; Ξαφνικά αςπούμε από όλο το αγροτικό ζήτημα, έγινε το αντικείμενο της συζήτησης πόσα τρακτέρ θα κατέβουν και πως και τι θα κάνουν στο Συνταγμα.Από ένα πολυήμερο αγώνα που εξελίσσεται σε μπλόκα σε όλη την Ελλάδα περιμένετε όλα να κριθούν από μια συγκεκριμένη παράμετρο μια συγκεκριμένης καμπής του αγώνα..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ανώνυμος13/2/16, 2:11 π.μ.

  4. Ο Μπούτας εκπροσωπεί τον εαυτό του; Μόνος του κατέβηκε να κάνει τις συννενοήσεις; Δεν εκπροσωπεί τα 68 μπλόκα που πήραν την σχετική απόφαση; Το ότι υποχρεώνει τον Καμίνη να δώσει υλικοτεχνική υποδομή και την κυβέρνηση να αποδεχτεί την είσοδο τρακτερ στο Σύνταγμα δεν κατακτήθηκε από την πίεση που ασκούν τα 68 μπλόκα; Και που θα υποβάλλεις τα αιτήματα σου, αν όχι σε αυτούς που έχουν την εξουσία; Δεδομένου ότι η προβοκάτσια, εξ ορισμού γίνεται με σκοπό να δωσει πρόσχημα στην επέμβαση των δυνάμεων καταστολής είναι προφανές ότι διεξάγεται από δυνάμεις που έχουν σχετικό συμφέρον, κρατικές ή παρακρατικές, υπάρχει άλλο ενδεχόμενο; Όπως και να χει την μορφή πάλης σε κάθ στιγμή την επιλέγουν οι ίδιοι οι αγωνιζόμενοι μεσα από την οργάνωση τους και όχι οι αλληλέγγυοι και «αλληλέγγυοι».
  5. Ενοχλούνται πολλοί που δεν επιδιώκεται η μέγιστη ενόχληση στην πόλη, λες και αντίπαλος είναι οι κάτοικοι και ιδίως οι εργαζόμενοι της πόλης, κι όχι τοκεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του. Βλέπω επίσης ιδιαίτερη εμμονή στην αντίσταση στις γειτονιές. Περίεργο για ένα κομμουνιστικό κόμμα να επιλέγει εκεί το κύριο πεδίο της σύγκρουσης και όχι στους τόπους εργασίας. Προφανώς πρόκειται για υποταγή στις δυσκολίες της ταξικής πάλης και οπισθοχώρηση, απόλυτα κατανοητή μεν αλλά που δεν δικαιολογεί την συκοφαντία στους αγώνες που άλλοι πρωτοστατούν δε..
  6. Προφανώς ο γραφών θεωρεί ότι το ΚΚΕ (μ-λ) δίνει μόνο «ανυποχώρητες» μάχεςχωρίς να ανταλλάσει ούτεμια κουβέντα με το κράτος. Πόλυ θα ήθελα να γνωρίζω κάποιο εργατικό/ αγροτικό αγώνα που διεξήχθη υπό την καθοδήγηση του και είχε αυτά τα χαρακτηριστικά. Η μόνη γνωστή μου περίπτωση είναι η πολύημερη απεργία που (θα) έκαναν οι εκπαιδευτικοί με την γνωστή κατάληξη. Ας σκεφτούμε με αντίστοιχο τρόπο να γινόντουσαν όλοι οι αγώνες των εργαζομένων η των αγροτών..Θα μιλάγαμε για ημέρες τώρα για το πόσο πολυήμερα, γαμάτα μπλόκα θα κάνουν οι αγρότες..Επίσης πολύ θα ήθελα να ξέρω τι έχει κτίσει σε επίπεδο οργάνωσης και ταξικής συνείδησης του λαού το ΚΚΕ (μ-λ) με την συγκεκριμενη γραμμή τουκαθότι τόσα χρόνια που υπάρχει έχει περάσει αρκετός κόσμος από τις γραμμές του, που προφανώς μετά πήγε στο καφενείο να διηγείτε τις ηρωικές μάχες που έδωσε..
  7. Κοντολογίς, για να απαντήσω και σε αναλογο πνεύμα με την αναρτηση, προφανως θα μπορούσε να δει κανείς ως θετική την υποστήριξη του ΚΚΕ (μ-λ) στην κάθοδο των 68 μπλόκων των αγροτών και στο συλλαλητήριο των εργατών το Σάββατο, ωστόσο βλέποντας την διαχρονική του στάση οφείλουμε να είμαστε υποψιασμένοι ότι κατά βάθος αποβλέπει σε μια ανοργάνωτη σύγκρουση και σε μια αποσάθρωση του συντονισμού και της οργάνωσης που με τόσο κόπο κτίστηκε στους αγρότες, καθώς σε μια διάρρηξη της προσέγγισης που αρχίζει να διαφένεται μεταξύ αγροτών και εργατών
  Μανουήλ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ανώνυμος13/2/16, 9:15 π.μ.

  Μόνο στο δικό σου μυαλό υπάρχουν διαφωνείες μπλόκων.Μην προσπαθείτε την δικία σας εμπάθεια να την φορτώσετε στους αγρότες.Εκτος αν έχεις κάποια απόδειξη για τους ισχυρισμούς σου. Η καταστολή δεν είναι παρενέργεια καμιάς συνάντησης αλλά των πολιτικών την κυβέρνησης.Τι προσπαθεις να συνδέσεις;Ενόχλησε τελικά η συγκέντρωση την Κυβέρνηση ναι ή οχι;Απο το αποτέλεσμα κρινόμαστε όλοι και οχι απο σενάρια και ιστορίες για αγρίους.Αν.υπήρχε συνδιαλαγεί με την κυβέρνηση δεν θα αφορούσε φυσικά τα τρακτέρ το ρέυμα και τις τουαλετες για τις ανάγκες του κόσμου που θα κατασκηνώσει στην.πλατεία Συντάγματος αλλά το πως θα έληγαν οι κινητοποιήσεις των αγροτών που οχι μόνο δεν σταματούν αλλά κλιμακώνονται.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Μανουήλ.
  Θα μπορούσα να απαντήσω σε όλα όσα λες. Όπως και σε όσα ρωτούν άλλοι. Ένα πρόβλημα της wind με άφησε χωρίς διαδίκτυο και τώρα δε προλαβαίνω μιας και πρέπει να πάω στη συγκέντρωση.
  Αλλά!
  Για να γίνει ολοκληρωμένα η συζήτηση (αν θες) και να μη μένουν πράγματα στον αέρα:
  1. Πότε και που μπλοκ του ΚΚΕ(μ-λ) έχει γιουχάρει μπλοκ του ΚΚΕ;
  2. Από που προκύπτει η ιδιαίτερη εμμονή μας στις γειτονιές και όχι στους τόπους δουλειάς; Αλήθεια το ΚΚΕ δεν έχει συνοικιακές οργανώσεις, δεν παρεμβαίνει στις γειτονιές; Εγώ άλλα βλέπω στη δική μου!
  3. Τώρα αυτά τα περί πόσοι περάσαν από το ΚΚΕ(μ-λ) και που πήγανας τα αφήσουμε στην άκρη ως συνδικαλιές γιατί ως πρώην Κνίτης και μέλος του ΚΚΕ για πολλά χρόνια θα μπορούσα και 'γω να σου πω για το πόσους περάσαν από το ΚΚΕ και όχι απλά πήγαν στα καφενεία αλλά στελεχώσαν κάμποσες δεξιές, ΠΑΣΟΚικές και τη σημερινή κυβέρνηση. Σημαίνει κάτι αυτό για το ΚΚΕ ή αντίστοιχα για το ΚΚΕ(μ-λ); Προφανώς! Αλλά άλλος θα έπρεπε να είναι ο προβληματσμός!
  4. Ποια είναι η διαχρονική στάση του ΚΚΕ(μ-λ) που σε κάνει να υποψιάζεσαι ότι αποβλέπουμε "σε μια ανοργάνωτη σύγκρουση και σε μια αποσάθρωση του συντονισμού και της οργάνωσης που με τόσο κόπο κτίστηκε στους αγρότες, καθώς σε μια διάρρηξη της προσέγγισης που αρχίζει να διαφένεται μεταξύ αγροτών και εργατών".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Προς τον ανώνυμο αλλά και άλλους που ρωτάνε το ίδιο. Όταν ανακοινώθηκε η συμφωνία για το πέρασμα ορισμένων τρακτέρ βγήκαν στα ραδιόφωνα από μπλόκα της Αττικής αλλά και της Πελοπονήσσου και εκφράσαν τη διαφωνία τους. Φάνηκε άλλωστε και στη πράξη αυτό, αφού προσπάθησαν να μπουν είτε με τα αγροτικά τους είτε με τα τρακτέρ τους. Το ότι συμφώνησαν να γίνει η συγκέντρωση στην Αθήνα δε σημαίνει ότι λειτούργησαν μπετόν όλοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ανώνυμος13/2/16, 11:43 π.μ.

  Κανένας δεν ενοχλείται που δεν επιδιώκεται η μέγιστη ενόχληση Μανουήλ. Όταν όμως μια κινητοποίηση προβάλλεται από "θα γίνει χαμός θα γίνει πανικός" μέχρι "συμβολική" υπάρχει ένα θέμα του αν είναι κλιμάκωση ή αποκλιμάκωση. Επίσης αν υπήρξαν μπλόκα να διαμαρτύρονται για τα 17 κλπ, πως να το ξεπεράσουμε δηλ ? Προβοκάρουν ξέρω γω, κάποια ατάκα από τις έτοιμες ? Κάνει καλό στην αγωνιστική διάθεση αυτού του κόσμου να νιώθει λίγο άβολα, να λέει "για άλλα πήγαμε στην Αθήνα" ή κακό ?

  Θα φανεί και από την διάθεση του ΠΑΜΕ να τραβήξει έναν σχεδιασμό απέναντι στην ΓΣΕΕ άμεσα. Δυστυχώς όμως εκτώς από την διάθεση του θα κριθεί και από την ικανότητα του. Οπότε θα κριθεί ο "ταξικός πόλος" σε μια πορεία ετών. Γιατί όντως ο συντονισμός των διάφορων αγώνων μαζί με την κλιμάκωση τους θα είναι κρίσιμος.

  Επίσης οι πάντες στην αριστερά στηρίζουν όλο το τριήμερο. Δεν ξέρω αν αυτό σας χαλάει το σχέδιο για στενά κομματικό ελεγχόμενο αγώνα αλλά δεν μπορείτε να κάνετε κάτι. Και την στήριξη στον ίδιο αγώνα που στηρίζετε και σεις θα ανεχτείτε, και την κριτική.

  Κώστας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Ανώνυμος13/2/16, 1:17 μ.μ.


  12/2/16, 10:59 μ.μ.

  Μπράβο κατ αρχήν στον διαχειριστή που μας απάλλαξε απ τον οχετό των αποδεδειγμένα - λόγω κυρίως της επιδεικτικής ανορθογραφίας - προλετάριων.

  Γράφει ο πρώτος σχολιαστής: "Κάποιοι είναι με τα σπασμένα τσάμια του παρακράτους και τις κουκούλας και άλλοι με τους εργαζόμενους..."
  Μπροστά στα γεγονότα τώρα πια, τον ρωτώ: Αυτοί που σπάσαν τα τζάμια χτες στο υπουργείο τι ήταν εργαζόμενοι ή παρακράτος σε υπηρεσία; Ας το ξανασκεφτεί μήπως καταλάβει ότι τα πράγματα είναι κάπως πιό πολύπλοκα.

  "Κάποιοι μετρούν τρακτέρ και τα ντεσιμπέλ απο τις κόρνες και κάποιοι μετρούν ανθρώπους που αγωνίζονται και μάχονται."
  Εγώ θά του έλεγα ότι κάποιοι στεναχωριούνται όταν μετρούν πολλά τρακτέρ που δεν τα ελέγχουν, και ενοχλούνται πάρα πολυ από τις κόρνες. Αγωνίζονται και μάχονται πάρα πολύ πολιτισμένα βρε παιδί μου και πολύ ιπποτικά. Για τα "τέκνα της ανάγκης και της οργής" έχουν διαβάσει μέν, αλλά το καταλαβαίνουν σαν μια απλή φραση στη φαντασία και μόνο του ποιητή.

  Παρακάτω γράφει:
  "... βλέποντας τα πρώτα βήματα της λαικής συμμαχίας να παίρνουν σάρκα και οστά."

  Εδώ θα συμφωνούσα αν δεν υποψιαζόμουνα ότι θα παρεξηγηθώ.Γιατί η πραγματική λαϊκή συμμαχία προκύπτει απ τη πολιτική του συστήματος, που ρίχνει στον καιάδα όλα τα μικροαστικά στρώματα ,τους διανοούμενους και την αγροτιά μαζί με την εργατική τάξη. Ολα αυτά τα λαϊκά στρώματα, αντί να στρέφονται το ένα εναντίον του άλλου, ευτυχως μάχονται σήμερα από κοινού και αυτό το κάνουν στη συντριπτική πλειοψηφία τους, χωρίς την καθοδήγηση του ΚΚΕ, και ας μην έχει κανείς αυταπάτες. Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ του ΚΚΕ έχει τόση σχέση με τη λαϊκή συμμαχία που βλέπουμε στο κίνημα , όση σχέση έχει το κόμμα ΛΑΟΣ του καρατζαφέρη με τον πραγματικο λαό. Οση σχέση έχει ο ΕΛΑΣ με την ΕΛΑΣ και την ΕΛΛΑΣ (ελλάδα). Το να τα βλέπει κανείς όλα με βάση τη μεγαλειώδη ύπαρξή του, μοιάζει με αυτισμό και καλό είναι να το αποφεύγουμε.

  Γιώργος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. ρε μαγκες απο τον περισσο, τι λεει ο αγροτοπατερας σας κυριος πολυγενης εδω περα στο 3.24 https://youtu.be/z-VzYdTL68M?t=205

  ειναι θεση του ταξικου κινηματος και αιτημα των αγροτων αφορολογητο για τους υπουργους και βιομηχανους για να δημιουργησει βιωσιμοτητα για να συντηρησουν τις οικογενειες τους?

  αυτη ειναι η λαικη συμμαχια σας κυριοι, για αυτο λυσσατε μην σπασουν τιποτα τζαμια, για να σας ψηφιζουν οι νοικοκυραιοι και για να εχουν μαγαζια οι μικροαστοι που εκπροσωπειτε ταξικα και αποτελουν μελη σας, για να δουλευουν εκει τα μελη σας για να λετε οτι κανετε "απεργια".

  τα αφεντικα υπερασπιζεστε μια ζωη και τους βαφτιζετε αυτοαπασχολουμενους. μεχρι και τους βιομηχανους τους βγαλατε κακομοιρηδες που συντηρουν την οικογενεια τους! αντε να βαλουμε ολοι πλατη να βγουμε απο την κριση, αυτο μας λετε.

  αυτα πρεπει να γινουν μαθημα σε οσα κομματια της αριστερας αντιμετωπιζουν την ιστορια του ΚΚ και της ΚΔ θρησκευτικα και συνεχιζουν να ειναι κολλημενα με τα λαικα μετωπα και τα "συμμαχα στρωματα". οσο συνεχιζεται αυτη ιστορια τοσο η διαλυμενη εργατικη ταξη θα ειναι εγκλωβισμενη στις πατριωτικες μαλακιες και την ταξικη σιωπη μπροστα στις απολυσεις και τις μειωσεις μισθων γιατι μαθαμε να λυπομαστε τα αφεντικα που πληττονται απο την κριση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Έδωσε σήμα ο Μπούτας σήμερα στην ομιλία του για "εναλλακτικές μορφές πάλης"!!! Φρόντισε μάλιστα να πει το κατιτίς για όσους ασκούν κριτική μέσω διαδικτύου. Φαντάζομαι πως θα ακολουθήσει ακτίφ μελών για να τους πουν τι θα λένε από δω και πέρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Ανώνυμος14/2/16, 9:28 μ.μ.

  Καταρχάς ευχαριστώ για την πρώτη απάντηση
  1. Απο πρώτο χέρι ξέρω περίπτωση στις κινητοποιήσεις του 2011-2012 που το μπλοκ του ΚΚΕ (μ-λ) γιουχάρισε και έβριζε χυδαία μπλοκ του ΠΑΜΕ προερχόμενο απο προσυγκέντρωση στις στήλες του Ολυμπίου Διούς. Φυσικά αυτό δεν έρχεται από το πούθενα, αλλά από την όλη γραμμή του ΚΚΕ μ-λ (ή Μ-Λ ΚΚΕ, ειλικρινά δεν με απασχολούν οι διαφορές σας και άλλωστε πλέον συνεργάζεσθε) που τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια που παρακολουθώ τα πράματα είναι ουσιαστικά "τυφλή": μπορεί να κάνει κριτική στο ΚΚΕ για κυβερνητισμό αλλά ταυτόχρονα και για χαμηλά ποσοστά στις εκλογές..
  2. Προφανώς το ΚΚΕ έχει συνοικιακές οργανωσεις αλλα΄το βάρος πέφτει ξεκάθαρα στην παραγωγή. Αυτό που βλέπεις στην συνοικία σου δεν είναι η κύρια δράση του ΚΚΕ και προσπάθησε να μην κρίνεις εξ ιδίων.Κατα τα άλλα να σου θυμίσω το όνομα του blog, ή την ανυπαρξία θεμάτων στα εργατικά στο κατα τα άλλα πληρέστατο blog του ΚΚΕ (μ-λ) ή για την ανυπαρξία συνδικαλιστικής επιρροής απο ένα αυτοαποκαλόύμενο ¨κομμουνιστικό" κόμμα. Η δε απόσταση αυτή φαίνεται και στο σχόλιο για την δευτερη μέρα των αγροτών στην Αθήνα όπου συγκρίνεται η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ (σε εργάσιμη για πολλούς μέρα) με αυτήν της απεργίας..
  3. Μην κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις, δεν αναφέρομαι σε συγκεκριμένα πρόσωπα,αλλά στο τι έχει προσφέρει και κτίσει ο καθένας στο εργατικό κίνημα. Τι άφησε σε οργανωμένους, συνειδητούς εργαζόμενους.Ακόμη και σε αυτήν την πολύ δύσκολη κατάσταση των τελευταίων χρόνων το ΚΚΕ πχ έχτισε το ΠΑΜΕ και έδωσε σημαντικούς αγώνες σε βάθος χρόνου και μες στην κρίση.
  4. Η "ανησυχία" σου για την καταγγελία των προβοκατόρων, για την καλύτερη οργάνωση της παραμονής στο Σύνταγμα, για την προσπάθεια να μην ένοχληθούν στο μέγιστο οι κάτοικοι της πόλης (που στην πλειοψηφία τους ανήκουν στην εργατική τάξη),η εμμονή με τον αριθμό των τρακτέρ και τι ακριβως θα κάνουν δείχνουν τα παραπάνω. Διαχρονικά το ΚΚΕ μ-λ, πάντα έδινε βάρος σε κραυγές, συγκρούσεις, πάθος,βερμπαλισμούς αντί στο χτίσιμο συνείδησης- αριστερίστικες υπερβολές που το οδήγησαν στην πλήρη απαξίωση του και αποκοπή απο την εργατική τάξη
  Μανουήλ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Ανώνυμος14/2/16, 10:05 μ.μ.

  πέρασα μπροστά από στις 13/02 ο μπλοκ της "αντιιμπεριαλιστικής συμμαχίας"..γενικά, η εικόνα της πλην ΠΑΜΕ διαδήλωσης ήτο θλιβερή και δεν μπορεί να γίνει συγκριση ούτε ποιτική ουτε ποσοτική με το ΠΑΜΕ..η δε απουσία παραγωγικών ηλικιών και εργατόκοσμου εκκωφαντική..συγκεκριμένα στην "αντιιμπεριαλιστική συμμαχία" είδα αποκλειστικά σχεδόν, φοιτητές και απρομάλληδες που θυμούνται τους ανυποχώρητους (στην μορφή πάντα) αγώνες..το περιεχόμενο,η οργάνωση,ο συντονισμός, και οι μάζες προφανώς ήσαν αδιάφορα και το ίδιο ισχύει και στην αντιμετώπιση τώρα της μαζικής, συντομισμένης και οργανωμένης καθόδου 68 μπλόκων αγροτών των αγροτών,που αυτά που με τόσο κόπο επιτεύχθηκε δεν έχει σημασία μπροστά στο να γίνει ένα καλό μπάχαλο
  Μανουήλ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Ανώνυμος15/2/16, 10:03 π.μ.

  Μανουήλ
  Το να θεωρείς δεδομένα κάποια πράγματα είναι δικαίωμά σου. Όταν όμως τα υποστηρίζεις δημόσια πρέπει και να τα στηρίζεις αναλόγως.
  Ποτέ δεν υπήρξε τραμπουκισμός του ΚΚΕ(μ-λ) απέναντι σε κανένα μπλοκ του ΚΚΕ.
  Προσάπτεις απόψεις και πρακτικές στο ΚΚΕ(μ-λ) (κραυγές, συγκρούσεις, πάθος,βερμπαλισμούς κ.λπ.) τις οποίες όμως δεν τις αποδεικνύεις ούτε με γραπτά αλλά ούτε και με γεγονότα.
  Το γεγονός ότι το ΚΚΕ έχει καλύτερες προσβάσεις στην εργατική τάξη δεν αποδεικνύει τίποτα περί της ορθότητας των απόψεών του, ούτε καν για το βαθμό συγκρότησης της εργατικής τάξης. Άλλωστε μόλις το 3% των εργατών, με επίσημα στοιχεία τα οποία δεν είδα να αμφισβητούνται πουθενά, είναι οργανωμένοι σε κάποιο σωματείο, και από αυτούς η πλειοψηφία εξακολουθεί να ψηφίζει ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ.. Αυτό τι σημαίνει ότι οι απόψεις αυτές έχουν δίκιο;
  Είδες πουθενά να αμφισβητεί κανείς την ύπαρξη του ΚΚΕ στο κίνημα; Με τις κατευθύνσεις του έχουμε πρόβλημα.
  Αυτό τώρα το ότι πέρασες από το μπλοκ και δεν είδες παραγωγικές ηλικίες δεν αντέχει απάντησης!
  Όπως και το ότι το μπλογκ δεν ασχολείται με εργατικά τη στιγμή που σε σύνολο 14400 αναρτήσεων οι 4.500 αναφέρονται σε ακριβώς τέτοια ζητήματα! Προφανώς δεν είναι μπλογκ που ασχολείται μόνο με τέτοια αλλά δεν υπάρχει άλλο με τόσες αναρτήσεις.
  Άλλος κάνει ότι δεν καταλαβαίνει Μανουήλ και το ρίχνει στον αριθμό των τρακτέρ. Δεν βάλαμε ζήτημα για το πόσα μπήκαν αλλά για το πως μπήκαν αλλά και για τη συνέχιση του αγώνα!
  Να μην ενοχληθεί ο εργαζόμενος κόσμος της ΑΘήνας; Ποιος αυτός που καλείται να συμμετάσχει σε μια πορεία, σε μια συγκέντρωση; Συνειδητοποιείς πόσο βούτυρο στο ψωμί του αντίπαλου είναι αυτή η άποψη περί διαδηλώσεων που δεν πρέπει να ενοχλούν; Μήπως να βρούμε "εναλλακτικές μορφές" διαδηλώσεων για να μην "ενοχλούνται" οι κάτοικοι μιας πόλης;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Ανώνυμος15/2/16, 11:10 π.μ.

  "[...]το μπλοκ του ΚΚΕ (μ-λ) γιουχάρισε και έβριζε χυδαία μπλοκ του ΠΑΜΕ[...]"

  Έτσι θα σου είπαν λογικά, γιατί εκείνη τη μέρα, στην οποία αναφέρεσαι, το ΚΚΕ (μ-λ) φώναζε συνθήματα ΠΟΛΙΤΙΚΑ (ναι, κάποια από αυτά ήταν αντιεκλογικά, άρα το ότι ενόχλησαν μάλλον κάτι σημαίνει, αναφορικά και με τη γραμμή του ΚΚΕ τότε) και καθόλου δεν γιουχάρισε ή έβρισε, όπως λες. Άλλοι έχουν παράδοση σε τέτοιες μεθόδους "αντιπαράθεσης" με αριστερές οργανώσεις. Άλλοι αποδίδουν με ευκολία χαρακτηρισμούς, όπως "ρουφιάνοι" και "ασφαλίτες", τους οποίους μάλιστα χρησιμοποίησαν ως απάντηση σε αντίστοιχη φάση (συνάντησης των μπλοκ δηλαδή) εκείνη την περίοδο, όταν το ΚΚΕ (μ-λ) πάλι φώναζε ΠΟΛΙΤΙΚΑ συνθήματα. Να έχουμε λοιπόν υπόψη κατά πόσο είναι έγκυρες οι πληροφορίες, που διαθέτουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Ανώνυμος15/2/16, 12:52 μ.μ.

  Ο Μανουήλ συγκρίνει πράγματα ανόμοια και κάνει πως δεν καταλαβαίνει, όπως κάνουν τελευταία γενικώς οι οπαδοί του ΚΚΕ.

  Αλλο πράμα το ΚΚΕ του οποίου η ηγετική ομάδα ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕ ένα μαζικό κόμμα και άλλο το ΚΚΕ(μ-λ). Το ΚΚΕ δεν μαζικοποιήθηκε ούτε από τον κουτσούμπα, ούτε από την παπαρήγα, ούτε απο τον φλωράκη, ούτε από τον κολιγιάννη. Ολοι αυτοί το παρέλαβαν μαζικο από τον ζαχαριάδη και μάλλον το απομαζικοποίησαν. Αναγνωρίζω ότι η παπαρήγα κράτησε ένα μέρος τουλάχιστο απ΄ ότι παρέλαβε, σε αντίθεση με άλλους,αλλά ως εκεί.

  Καλά θάτανε να δούμε όλοι, για να σταματήσει αυτή η καραμέλα που είναι άλλοθι για να ξεχνιούνται οι ευθύνες του καθένα για την ως τώρα πορεια του κ. κινήματος, να δούμε πως και πότε φτιάχτηκαν κομ. κόμματα και αν αυτό γίνεται όποτε νάναι ανεξάρτητα από την πορεία των πολιτικών συγκυριών στη χώρα και όχι μόνο στη χώρα.

  Στην ελλάδα πχ υπάρχουν δυό αστικά κόμματα από τότε που υπάρχει κοινοβουλευτισμος. Βενιζελικοί- κεντρώοι- πασόκοι -τελευταία συριζαίοι από τη μιά και δεξιοί από την άλλη.
  Τα κομ κομματα ιδρυθηκαν στις εκρηκτικές κοινωνικά συνθήκες που δημιουργήθηκαν μετά τον α΄παγκ. πόλεμο. Χρειάστηκε να πατήσουν πάνω στην εμπειρία και την προεργασία κάπου εβδομήντα χρόνων της α΄και β΄διεθνούς και μόνο κάτω απο την ακτινοβολία, την υλική και άυλη στήριξη της σοβ. ένωσης και στο βαθμό που η σ.ένωση σταθεροποιούνταν και προόδευε,σταθεροποιούνταν και γίνονταν μαζικά και τα κομ. κόμματα. Μια διαδικασία πρωτοφανής στην ιστορία, που δεν είχε ξαναγίνει ποτέ σε τέτοια έκταση και βάθος. Και που δεν γίνεται όποτε νάναι και με το ρυθμό που θέλει κανείς όσο κι αν δουλέψει όσο σωστός και νάναι. Θέλω να πω ότι τα κόμματα γενικώς είναι προιόντα μιας κατάλληλης ιστορικής εποχής, είναι οργανισμοί που ζούνε πολλά χρόνια και γεννιούνται όταν έρθει η ώρα τους.

  Το ΚΚΕ ξαναλέω δεν γεννήθηκε και δεν μαζικοποιήθηκε χθες, και μπορεί να μείνει μαζικό, με εργατική σύνθεση, με κομμουνιστική φρασεολογία, να έχει τον τίτλο για πολλά χρόνια ακόμα και ολα αυτά να μη σημαίνουν τίποτα στην πραγματικότητα.
  Για σύγκριση να πω ότι το σοσιαλδημοκρατικό κ. γερμανίας θεωρείται και είναι μέχρι σήμερα το κόμμα των εργατών σε μια χώρα όπου το 80% είναι εργάτες. Είναι το πιό ταξικό κόμμα που ελέγχει όλα τα συνδικάτα. Θεωρείται ο κληρονόμος του μάρξ και του ανήκουν ακόμα και τα σπίτια που έζησε ο μαρξ στη γερμανία και σήμερα τα παρουσιάζει σαν μουσεία, σαν κληρονομιά του. Παρόλο όμως τον εργατισμό του, εδώ και εκατό χρόνια κριτικάρεται από τους κομμουνιστές και ειδικά από το κ.κόμμα γερμανίας (DKP το αδελφό κόμμα του ΚΚΕ, που δεν κατάφερε ποτέ να μαζικοποιηθεί μετά τον χίτλερ ),αλλά οι σοσιαλδημοκράτες αντιμετωπίζουν τους κομμουνιστές όπως το ΚΚΕ αντιμετωπίζει το ΚΚΕμλ. Τους βλέπουν αφ υψηλού και ανίκανους και γραφικούς αφού είναι λίγοι. Οπως έβλεπε δηλαδή πέρυσι τέτοιο καιρό ο σύριζα το ΚΚΕ. Οπως βλέπει η ΓΣΕΕ τις συγκεντρώσεις και την επιρροή του ΚΚΕ. Γιατί μ αυτή τη λογική, η ΓΣΕΕ αποφασίζει τις γενικές απεργίες που είναι τα σημαντικότερα γεγονότα που συσπειρώνουν το μεγαλύτερο μέρος της εργατικής τάξης και του λαού, άρα είναι αυτή που αναπτύσει υποτίθεται την ταξική συνείδηση της εργ. τάξης.
  Οι παραλληλισμοί γίνονται για να δουν κάποιοι τα πράγματα όπως είναι και να μην συμπεριφέρονται σαν χούλιγκαν που νίκησε η ομάδα τους.
  Γιωργος


  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com