4 Φεβ 2016

Δελτίο Τύπου - Απολογισμός της απεργιακής πορείας στη Θεσσαλονίκη στις 04/02

Η Θεσσαλονίκη, για άλλη μια φορά, γύρισε την πλάτη στα εργοδοτικά σωματεία και τους υπαλλήλους της Eldorado Gold.
Στις σημερινές (4/2/2016) μαζικές απεργιακές διαδηλώσεις της Θεσσαλονίκης προσπάθησαν να ‘‘παρέμβουν’’ τα εργοδοτικά σωματεία της καναδέζικης πολυεθνικής Eldorado Gold (Ελληνικός Χρυσός) που καταστρέφει τη Β.Α. Χαλκιδική για να εξορύξει χρυσό, κ.α. Στόχος τους ήταν από τη μια να καταγραφεί το αίτημά τους για συνέχεια του καταστροφικού έργου στις Σκουριές, την Ολυμπιάδα, κ.α, και από την άλλη να φανεί ότι δήθεν η Θεσσαλονίκη και οι απεργοί-διαδηλωτές στηρίζουν τα συμφέροντα της Eldorado Gold.
Είναι αλήθεια ότι οι 150 περίπου υπάλληλοι της Eldorado κατάφεραν να ξεχωρίσουν από τις χιλιάδες διαδηλωτές γιατί τα συνθήματά τους δεν αφορούσαν τα αντιασφαλιστικά μέτρα που ήταν το αντικείμενο της σημερινής απεργίας, αλλά και γιατί οτιδήποτε φέραν μαζί τους -από τα φωσφοριζέ μπουφάν μέχρι τις πλαστικές, ομοιόμορφες σημαίες- είχαν όλα τη σφραγίδα της εργοδότριας εταιρείας. Πραγματικά ήταν οι μόνοι ‘’απεργοί-διαδηλωτές’’ που είχαν τις ευλογίες του εργοδότη τους.
Όλα αυτά δεν πέρασαν απαρατήρητα από τους υπόλοιπους διαδηλωτές, οι οποίοι αντέδρασαν τόσο στην παρουσία τους όσο και στο ρόλο τους στην απεργιακή συγκέντρωση.
Για αυτό αρνήθηκαν να διαδηλώσουν μαζί τους. Το σύνολο των διαδηλωτών κράτησε μεγάλη απόσταση από τους προπορευόμενους υπαλλήλους της Eldorado και στη συνέχεια-μετά την Καμάρα- ακολούθησε εντελώς διαφορετική διαδρομή. Έτσι έμειναν μόνοι και με μοναδικό τους συμπαραστάτη τον πρόεδρο του ΕΚΘ, ο οποίος τους μόνους που κατάφερε να ‘’πείσει’’ να ακολουθήσουν-με βαριά καρδιά- ήταν το μπλοκ του ΟΑΣΘ.
Σήμερα η Eldorado Gold ήθελε να βγάλει ένα μήνυμα από τη Θεσσαλονίκη. Και πραγματικά το πήρε. Μόνο που δεν ήταν αυτό που επιδίωκε, αλλά ακριβώς το αντίθετο. Ότι δηλαδή χιλιάδες κάτοικοι αυτής της πόλης αρνούμαστε τόσο την καταστροφή και το ξεπούλημα του τόπου μας, όσο και να αφήσουμε τα παιδιά μας να ζήσουν μέσα στα τοξικά που οι εξορύξεις χρυσού- σε Χαλκιδική, Κιλκίς, Σέρρες, Δράμα, Θράκη, κ.α. – θα φέρουν.


Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΔΕΝ ΚΑΛΟΔΕΧΤΗΚΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΚΟΠΕΥΕΙ ΝΑ ΚΑΛΟΔΕΧΤΕΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.

Το δείξαμε στο παρελθόν με τις μαζικές κινητοποιήσεις στην πόλη μας, θα το δείξουμε και στο μέλλον με αυτές που θα ακολουθήσουν.

http://epitropiagonathessantigold.blogspot.gr/

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή για να καταλάβω το εργατικό κέντρο Θεσσαλονίκης πριν είχε ταξικό εργατικό πρόσωπο και σήμερα χάλασε;

ΑΝΟΡΘΟΓΡΑΦΟΣ drashstowraiokastro.blogspot είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
sotirios είπε...


Προς τον Ανώνυμο της 1.39 π.μ.
Προφανώς και η διοίκηση του ΕΚΘ δεν είχε πριν ταξικό, εργατικό πρόσωπο και σήμερα χάλασε. Η κάλυψη της διοίκησης του ΕΚΘ προς τα εργοδοτικά σωματεία της Eldorado δεν προέκυψε προφανώς τυχαία.Και επειδή την άποψη ότι ''πριν είχε ταξικό εργατικό πρόσωπο και σήμερα χάλασε''-για τη διοίκηση πάντα μιλάμε- δεν την εκφράζει το δελτίο τύπου της Επιτροπής Αγώνα Θεσσαλονίκης η απορία που προκύπτει είναι:Ποιο το νόημα της ερώτησής σου;
Σωτήρης

Ανώνυμος είπε...

Προς sotirios είπε...
Μήπως κρυβόμαστε πίσω από το δαχτυλάκι μας;

Ανώνυμος είπε...

Βγαίνει ο πρώτος σχολιαστής και προσπαθεί να "καταλάβει" αν οι γράφοντες το κείμενο θεωρούσαν πριν το ΕΚΘ ως ταξικό. Απαξιώνει όμως να μας εξηγήσει ποιο μέρος του κειμένου ή γιατί αυτό στο σύνολό του του δημιούργησε αυτή την αμφιβολία.
Απαντά ο Σωτήρης και πετάγεται άλλος ένας (αν δεν είναι ο ίδιος) και αναρωτιέται μήπως κρυβόμαστε πίσω από το δακτυλάκι μας χωρίς και αυτόν να μας εξηγεί γιατί το λέει!
Έτσι πετάει ο καθένας μια μπαρούφα και την αφήνει να αιωρείται γεμάτη "νόημα" στον αέρα!
Έχετε τη δυνατότητα να μας εξηγήσετε λοιπόν από που προκύπτουν οι απορίες και τα κρυμένα δακτυλάκια διαβάζοντας αυτό το κείμενο που καταγγέλει ανάμεσα στα άλλα και τη διοίκηση του ΕΚΘ; Αν ναι κάντε το. Αν όχι δικαιούται ο καθένας να σας χαρακτηρίσει από βλάκες έως και προβοκάτορες! Ανάλογα πως εκτιμάει αυτού του είδους τις "απορίες - παρεμβάσεις".

Ανώνυμος είπε...

Βλακες μαλλον ειναι. Οι προβοκατορες θα ειχαν κατι πιο εξυπνο να πουν