...................

5 Ιαν 2016

ERDOĞAN ÇAKIR: ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ. 39 ΜΕΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ!

Ο πολιτικός κρατούμενος Erdoğan Çakır, ο οποίος παραδόθηκε από την Ελλάδα στη Γαλλία βρίσκεται στην 39η ημέρα απεργίας πείνας επειδή βασανίστηκε γιατί δεν δέχτηκε την γυμνή σωματική έρευνα.
Κατά την διάρκεια της απεργίας πείνας δεν του χορηγούνται για πολλές μέρες τσάι, ζάχαρη, αλάτι και βιταμίνες b1 που πρέπει να παίρνει υποχρεωτικά και έτσι η ζωή του Erdoğan Çakır βρίσκεται σε κίνδυνο. Οτιδήποτε συμβεί στον Erdoğan Çakır, ο οποίος μετά την παράδοσή του από την Ελλάδα στον Γαλλικό ιμπεριαλισμό πραγματοποιεί για δεύτερη φορά απεργία πείνας, υπεύθυνη θα είναι και η Ελλάδα. Δημοσιεύουμε την ανακοίνωση της Επιτροπής Ελευθερίας που συγκροτήθηκε σε ένδειξη συμπαράστασης στην απεργία πείνας του Erdoğan Çakır:

ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΤΕ; ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΤΟ ΑΛΑΤΙ ΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ ΜΕ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ!!!

Στις Φυλακές Villepinte το Αλάτι Χορηγείται με Ιατρική Συνταγή…

Ο Erdoğan Çakır που κρατείται στις φυλακές Villepinte της Γαλλίας συνεχίζει την αντίστασή του με απεργία πείνας επ’ αόριστο ενάντια στην ατιμωτική σωματική έρευνα και την καταπάτηση των δικαιωμάτων του.
Στον απεργό πείνας πρέπει να χορηγούνται 4 βασικά συστατικά.
1.​ Νερό
2.​ Ζάχαρη
3.​ Αλάτι
4.​ Βιταμίνες Β 1

Αυτά είναι τα 4 βασικά συστατικά που πρέπει να λαμβάνει ένας απεργός πείνας. Όμως η διοίκηση των φυλακών Villepinte αυτά δεν τα χορηγεί στον Erdoğan Çakır, και προσπαθεί να τον εκβιάσει λέγοντας: «Δεν θα σου δώσουμε αλάτι, ζεστό νερό, ούτε ζάχαρη, σταμάτα να αντιστέκεσαι και να δεχτείς όσα εμείς εφαρμόζουμε».
Ο ιμπεριαλισμός είναι εχθρός των ανθρώπων. Ο γαλλικός ιμπεριαλισμός που για δεκάδες χρόνια συνέχισε την αποικιοκρατία του στην Αφρική με βασανιστήρια και δολοφονίες που δεν χωράνε στον ανθρώπινο νου, που βομβάρδισε τη Λιβύη, που βομβάρδισε τους λαούς της Συρίας που υποστήριξε και έθρεψε το Ισλαμικό Κράτος, σήμερα πάλι χρησιμοποιεί ως μέσον πίεσης ακόμη και τα βασικότερα ανθρώπινα δικαιώματα.
Στην αρχή προτάθηκα στον Erdoğan Çakır η ατιμωτική έρευνα. Όταν αυτός δεν το δέχτηκε άρχισε την απεργία πείνας. Κατόπιν, μετά την επίσκεψη της οικογένειάς του στον Erdoğan Çakır, του επιτέθηκαν 8 φύλακες, τον βασάνισαν και τον πέταξαν στο κελί της απομόνωσης. Ο Erdoğan Çakır που έμεινε 8 μέρες στο κελί της απομόνωσης εκτελώντας την ποινή της απομόνωσης, έγινε πάλι αντικείμενο βασανιστηρίων και του επέβαλαν ξανά την ποινή της απομόνωσης. Στο κελί της απομόνωσης του αφαιρέθηκαν όλα τα βασικά δικαιώματα και δεν του χορηγήθηκε καθόλου ζεστό νερό, τσάι, ζάχαρη, αλάτι, που είναι συστατικά βασικών αναγκών.
Μετά από την αποφασιστική αντίσταση του ο Erdoğan Çakır πέρασε από ιατρικό έλεγχο, και ο γιατρός έγραψε ιατρική συνταγή για να του χορηγηθούν ζάχαρη, ζεστό νερό, τσάι και βιταμίνη Β1.
Ο γιατρός δήλωσε ότι εξαιτίας της αντίστασης του Erdoğan Çakır, στο εξής όλοι οι κρατούμενοι στην απομόνωση θα μπορούν να ωφελούνται από αυτά τα δικαιώματα.
Επειδή, όμως, δεν είχε γραφτεί στην ιατρική συνταγή, δεν χορηγήθηκε αλάτι στον Erdoğan Çakır. Ο γιατρός αναγκάστηκε να γράψει μια νέα συνταγή για τον Erdoğan Çakır και ομολόγησε: «Για πρώτη φορά στη ζωή μου γράφω μια τέτοια συνταγή».
Στις φυλακές της Γαλλίας, η οποία δίνει μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον κόσμο, για να πάρετε αλάτι χρειάζεται ιατρική συνταγή. Για να σας γράψει ο γιατρός ιατρική συνταγή θα πρέπει να αγωνιστείτε, θα πρέπει να πληρώσετε το τίμημα.

Σήμερα ο Erdoğan Çakır Αντιστέκεται γι’ Αυτά. Αντιστέκεται για τα πιο Βασικά Ανθρώπινα Δικαιώματα και για την Ανθρώπινη Τιμή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com