....................................................

21 Ιαν 2016

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Για το χτεσινό συλλαλητήριο για το ασφαλιστικό

Αρκετά μαζικό το πρώτο συλλαλητήριο
υπεράσπισης των ασφαλιστικών δικαιωμάτων
Ελπιδοφόρα ήταν η συμμετοχή του κόσμου στο χθεσινό απογευματινό συλλαλητήριο. Περίπου 400 άτομα διαδήλωσαν ενάντια στην επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα που επιχειρεί η κυβέρνηση κάτω απ’ τις εντολές των ΔΝΤ και ΕΕ. Συμμετείχαν με πανό αγρότοκτηνοτρόφοι -το πρωί είχαν αποκλείσει με 40 τρακτέρ και αγροτικά το κέντρο της πόλης σε δική τους κινητοποίηση - , δάσκαλοι, καθηγητές, δικηγόροι – το πιο μαζικό μπλοκ περίπου 150 -, μηχανικοί, η Λαική Αντίσταση – ΑΑΣ, η Λαική Ενότητα, η Ανταρσύα, και η ΟΚΔΕ.
Παρά την αρκετά καλή μαζικότητα τα μπλοκ δεν είχαν παλμό. Από νωρίς το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ έστησε μικροφωνική σε μια προσπάθεια να διαχειριστούν γνωστοί εργατοπατέρες τη συγκέντρωση – διαδήλωση και να πλασαριστούν «αγωνιστικά». 

8 σχόλια:

 1. Ανώνυμος22/1/16, 11:02 μ.μ.

  Τι λέτε ρε παιδιά ? Σοβαρά ? Και το ΠΑΜΕ που ήταν ? Γιατί ήταν εκεί...Και με το μεγαλύτερο μπλοκ. Κάτι που είδαμε ακόμη κ όσοι δεν κατεβήκαμε μαζί του. Απλά μάλλον εθελοτυφλείτε. Όσα δε φτάνει η αλεπού...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος22/1/16, 11:16 μ.μ.

  Το μόνο που μας έλειπε είναι να κάνουν παράπονα οι ΚΚΕδες για μη κάλυψη των συγκεντρώσεών τους! Μιας και αν μπει κανείς στα δικά τους μέσα θα εκπλαγεί από το πόσο αναφέρονται σε άλλους!
  Μάλλον, κατά τη λογική του προλαλίσαντος, εθελοτυφλούν!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος23/1/16, 3:05 π.μ.

  ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ αυτή είναι απάντηση! Δηλαδή αυτό το οποίο κατηγορείτε το ΚΚΕ το κάνετε εσείς.... βρε τι ωραίοι που είστε! Νομίζω "συναγωνιστές" πολύ ψηλά τον έχετε πάρει τον αμανέ εκεί στα ΜΛ που σας έχει τυφλώσει η ένωση των 2 ΜΛ και πάει ο ελιτισμός σύννεφο. Κατά τα άλλα μας φταίει το ΚΚΕ που κάνει χωριστές πορείες, είδαμε και τώρα που ήρθε. Εγώ αγαπητοί συναγωνιστές και φίλοι ξέρω ότι όταν λέμε για ένα γεγονός λέμε για το ΤΙ ακριβώς συνέβη γιατί αλλιώς παύει να είναι ανταπόκριση και είναι οπαδική φυλλάδα του ΚΚΕ(μ-λ) και του ΜΛ ΚΚΕ.
  Κοιτάξτε λίγο λοιπόν που είναι ο κόσμος που είναι το κίνημα και μετά κοιτάξτε που είστε και εσείς και κάντε την αυτοκριτική σας. Γιατί ο κόσμος, ο λαός ο κόσμος της δουλειάς είναι σε χώρους εργασίας , στο δρόμο στα μπλόκα … και παλεύει κάθε μέρα ενάντια στο ΣΥΣΤΗΜΑ είτε αυτό λέγεται αφεντικό είτε αυτό λέγεται καπιταλισμούς- ιμπεριαλισμός και δε κάθεται στα ΓΡΑΦΕΙΑ.
  Λοιπόν σοβαρευτείτε γιατί με ψέματα όπως τα παραπάνω δε πάει μπροστά το κίνημα ίσα ίσα πάει βήματα πίσω και αν θέλετε να λέτε πως είστε με αυτό για την ανασυγκρότηση του κομμουνιστικού κινήματος οι κινήσεις σας μόνο τέτοιες δεν είναι.
  ΦΙΛΙΚΑ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος23/1/16, 3:33 π.μ.

  Κάπου μπερδεύτηκε ο συναγωνιστής. Δεν ξέρω σε ποια διαδήλωση ήταν. Εμείς λοιπόν που είμασταν σ'αυτή αυτά είδαμε από μπλοκ. Αναμένουμε τη διαψευση με στοιχεία!
  Καταλαβαίνουμε τα ζόρια βέβαια όλων όσων θα θέλαν να είναι εκεί και το ΚΚΕ.

  Αλλά για αυτό δεν αποφασίζουμε εμείς, δε λογοδοτούμε εμείς, δεν απολογίζουμε εμείς. Δεν περιμένουμε τίποτα απ το ΚΚΕ πέρα από "υπεύθυνες", "καθαρές" πράξεις. Γιαυτό και μαυτήν την έννοια σίγουρα δε μας φταίει το ΚΚΕ όσο λάμπει δια της ..."παρουσίας" του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Μάλλον κατά τον/τους σχολιαστές νο1 και νο3 το ΠΑΜΕ την έχει τόσο μεγάλη τη μαζικότητα που ξεπερνάει τους άλλους ακόμη και όταν δεν κατεβαίνει σε πορείες και συγκεντρώσεις!
  Και επειδή σε κανένα μέσο ενημέρωσης του ΚΚΕ δεν αναφέρεται συγκέντρωση στα Γιάννενα στις 20 Γενάρη ή θα πρέπει οι τύποι αυτοί να μας αποδείξουν ότι το ΠΑΜΕ ήταν εκεί ή να συνειδητοποιήσει/σουν ότι όντως δε κατάλαβαν περί τίνος πρόκειται ζητώντας συγγνώμη.
  Όσο για τον νο3 ΘΑ του έλεγα να συγκρατήσει λίγο τα νεύρα του και τις ...ενοχλήσεις του! Επειδή εδώ είναι "οπαδική φυλλάδα" του ΚΚΕ(μ-λ), το λέμε άλλωστε ξεκάθαρα δεν το κρύβουμε ούτε παριστάνουμε το "ανεξάρτητο" και "αντικειμενικό" μέσο ενημέρωσης, δεν είμαστε καν μέσο ενημέρωσης αλλά προβολής απόψεων και κινηματικών γεγονότων, προσέχουμε πάρα πολύ καλά τι λέμε και τι μεταδίδουμε εκφράζοντας και την άποψή μας. Όσο μπορούμε μιας και δεν έχουμε το χρόνο να καθόμαστε επ' αόριστον μπροστά σε μια οθόνη περιδιαβαίνοντας το διαδίκτυο και να παριστάνουμε τους ...προλετάριους!
  Αυτά τα γκαιμπελίστικα λοιπόν που τα υιοθετήσατε μια χαρά αρκετοί οπαδοί του ΚΚΕ εδώ δεν θα τα δείτε. Σε αντίθεση με τα δικά σας μέσα που το ψέμα, στις ελάχιστες φορές που έχουν αναφερθεί σε μας, το έχουν αναγάγει σε επιστήμη και που όταν υπήρξαν οι κατάλληλες απαντήσεις μετά σφυράγαν αδιάφορα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος24/1/16, 5:07 μ.μ.

  Δε κατάλαβα το λόγο για τον οποίο πρέπει να ζητήσω και συγγνώμη.
  Με την λογική σας ούτε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ήταν γιατί δε το λέει πουθενά στο διαδίκτυο και στα υπόλοιπα μέσα. Ομοίως και η ΟΚΔΕ και τα υπόλοιπο σωματεία. ΩΡΑΙΑ λογική έχετε.
  Εγώ λοιπόν που ήμουν στη πορεία ως αδιόριστος εκπαιδευτικός που είμαι… καλέστηκα από το ΚΚΕ τώρα από εκεί και πέρα εσείς μπορείτε να λέτε το μακρύ και το κοντά σας . Να ξέρετε πάντως η λογική σας δεν διαφέρει και πολύ από πολλούς πολλούς άλλους . μπορεί να μας κατηγορείται για πολλά αλλά καλοί είστε και το λόγου σας. Δε σας κατηγόρησα για ασυνέπεια αλλά το ότι διαστρεβλώνεται την αλήθεια και τα γεγονότα . Και ναι και ψέματα λέτε και πολλά άλλα κάνετε!
  ΦΙΛΙΚΑ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ανώνυμος24/1/16, 9:23 μ.μ.

  Λυπηρο το στυλ αλλα και το περιεχομενο της αντιπαραθεσης, και αυτο χωρις να φταιει μονο ενας. Πιθανον στα Γιανεννα να εγινε αυτο που γινεται το τελεφταιο τουλαχιστο διαστημα απο δυναμεις του ΚΚΕ.Συμετεχουν σε κινητοποιησεις που δεν ειναι στον σχεδιασμο τους με τους εκλεγμενους στα συνδικατα και με ενα περιορισμενο δυναμικο.Χωρις δηλ. κινητοποιηση.Αυτο εγινε και το προηγουμενο σαβατο στο συλ. της ΑΔΕΔΥ οπου ηταν αισθητη η παρουσια τους ιδιαιτερα στο Σωμ.Μισθ.Τεχνικων.ΜΑΝΩΛΗΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΜΑΝΩΛΗ. Είναι άλλο πράγμα να λέει κάποιος ότι τα μέλη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ κατέβηκαν με τα σωματεία τους και άλλο να λέει ότι υπήρχε μπλοκ του ΠΑΜΕ (πρώτο σχόλιο) ενώ δεν υπήρχε μόνο και μόνο για να αποδείξει ότι και εμείς είμαστε μια από τα ίδια με τους ...δικούς του ως προς τη κάλυψη των κινητοποιήσεων! Είναι όντως γελοίο το όλο πράγμα αλλά δε γίνεται να αφήσουμε να αιωρούνται έτσι κατηγόριες.

  Αν λοιπόν στις 20 συμμετείχε το ΠΑΜΕ σε οποιαδήποτε κινητοποίηση στα Γιάννενα με μπλοκ του πρώτον θα το βλέπανε οι σύντροφοι εκεί, δεύτερον θα υπήρχε δημοσίευση στα μέσα του ΚΚΕ, όπως κάνει για κάθε του δραστηριότητα σε όλη την Ελλάδα.
  Δεν συμμετείχε, όπως δεν συμμετείχε και στις 16 στην Αθήνα γιατί είχε προγραμματίσει και πραγματοποίησε πανελλαδικά κινητοποιήσεις στις 23.

  Μέχρι εδώ από μένα και άσε τον άλλο να επιμένει!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com