...................

9 Ιαν 2016

φορολογικό-ασφαλιστικό: ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ τα μέτρα-ταφόπλακα της φτωχομεσαίας αγροτιάς

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μνημονιακότερη των μνημονιακών, έβαλε μπροστά το ξεπάστρεμα της φτωχομεσαίας αγροτιάς. Με απανωτά αντιαγροτικά μέτρα και εφαρμόζοντας την τακτική «σοκ και δέος» οδηγεί στην φτώχεια και στην εξαθλίωση χιλιάδες αγροτικά νοικοκυριά. Σαν να μην έφτανε το φορολογικό που κατακρεουργεί το αγροτικό εισόδημα, τώρα έχουμε και το ασφαλιστικό, ένα νομοσχέδιο τερατούργημα που θέλει να ξωπετάξει από ασφάλιση, περίθαλψη και σύνταξη χιλιάδες φτωχούς και μεσαίους αγρότες. Σε μια περίοδο που οι μισοί αγρότες (πάνω από το 40%) χρωστάνε στον ΟΓΑ και αδυνατούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές, η κυβέρνηση φέρνει νομοσχέδιο που τριπλασιάζει τις ασφαλιστικές εισφορές! Και μάλιστα έχουν τέτοια βιασύνη να συμμορφωθούν με τις εντολές της τρόικας-κουαρτέτο που η πρότασή τους προβλέπει αναδρομική αύξηση των εισφορών από το δεύτερο 6μηνο του 2015! Έτσι τις κατώτατες εισφορές για σύνταξη από το 7% που είναι σήμερα θέλουν να τις φτάσουν στο 20% μέχρι το 2019 (10% από 1/6/2015, 14% από 1/1/2017, 17% από 1/1/2018 και 20% από 1/1/2019) ενώ παράλληλα θέλουν να αυξήσουν και τις εισφορές για τον κλάδο της υγείας από 2,5% που είναι σήμερα στο 6,95% από το 2017. Και μαζί με τον υπερτριπλασιασμό των εισφορών θέλουν να καταργήσουν τις 7 ασφαλιστικές κλίμακες που υπάρχουν και οι εισφορές των αγροτών να υπολογίζονται με βάση το κατώτατο μισθό των εργαζόμενων. Με δυο λόγια, ο αγρότης θα χρωστάει πολύ μεγαλύτερες ασφαλιστικές εισφορές έχει δεν έχει σοδιά, έχει δεν έχει εισόδημα.
Τα μέτρα που θέλουν να περάσουν δεν έχουν στόχο ούτε τη διάσωση ούτε τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος όπως λέει η κυβέρνηση. Στόχο έχουν να κατεδαφίσουν ότι απόμεινε από τη δημόσια ασφάλιση και περίθαλψη, να κάνουν παρελθόν τον κοινωνικό χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος, να φορτώσουν κι άλλα βάρη στο λαό οδηγώντας τον βαθύτερα στη φτώχεια, στην ανέχεια και στην εξαθλίωση.
Τα μνημονιακά δεκανίκια (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, Λεβέντης κλπ) αφού ψήφισαν με χέρια και με πόδια το 3ο μνημόνιο τώρα τάχα διαφωνούν. Από τη μια δημαγωγούν και από την άλλη, μόνιμα και σταθερά στο αντιλαϊκό μετερίζι, δηλώνουν έτοιμοι να στηρίξουν αν χρειαστεί την κυβέρνηση για να περάσει τα μνημονιακά μέτρα.
Για τους φτωχομεσαίους αγρότες, αν περάσει το αντιασφαλιστικό τερατούργημα, σημαίνει ότι θα γίνουν «βουνό» οι απλήρωτες εισφορές στον ΟΓΑ και χιλιάδες αγροτικά νοικοκυριά θα μείνουν χωρίς ασφάλιση, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς σύνταξη. Ακόμα και η «εθνική σύνταξη» των 384 ευρώ που λέει η κυβέρνηση δεν θα ισχύει για τους αγρότες αφού θα συνεχίσουν να παίρνουν τη σημερινή σύνταξη πείνας. Το ασφαλιστικό και μαζί το φορολογικό (που καταργεί το αφορολόγητο, διπλασιάζει το φόρο από 13% στο 26%, διπλασιάζει την προκαταβολή από 55% στο 100% κλπ), η μείωση των επιδοτήσεων που είχαμε με την νέα ΚΑΠ, οι αυξήσεις στο κόστος καλλιέργειας (ΦΠΑ από 13% στο 23%) κλπ είναι μέτρα που φτωχοποιούν τον αγροτόκοσμο και οδηγούν στο ξεκλήρισμα τους φτωχομεσαίους.
Η κυβέρνηση της εξάρτησης και της υποτέλειας βιάζεται να εφαρμόσει κατά γράμμα τις εντολές των ιμπεριαλιστών. Ο λαός και οι φτωχομεσαίοι αγρότες (πρέπει να) έχουν τις δικές τους βιασύνες. Να οργανώσουν την πάλη τους και να οικοδομήσουν Μέτωπο Αντίστασης για να μπλοκάρουν τα σχέδια κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Τα τρακτέρ που άρχισαν να βγαίνουν στα χωριά πρέπει να γίνουν περισσότερα. Στην Καρδίτσα και παντού. Να βουλιάξουν οι πλατείες. Και από κει, στην Εθνική και στα μπλόκα. Γιατί σ’ αυτή την αντιαγροτική επίθεση φραγμό μπορούν να βάλουν μόνο οι αγώνες.
ΣΚ

http://aristerastikarditsa.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com