20 Ιαν 2016

Καταγγελία για την επίθεση των ΜΑΤ στους αγρότες της Κομοτηνής

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ

ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έδειξε ότι ο δρόμος των ΜΑΤ, των χημικών και της καταστολής είναι και γι αυτήν, όπως παλιότερα για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ο τελικός δρόμος της επιβολής των αντιλαϊκών μνημονιακών μέτρων. Και όσο θα προχωράει η επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα και κυρίως όσο θα αναβαθμίζεται η αντίσταση του λαού απέναντι σ’ αυτήν την επίθεση, ο δρόμος της βίας θα γίνεται μονόδρομος και για τους νέους επίδοξους εκφραστές της βαρβαρότητας.
Σήμερα το πρωί, εκατοντάδες αγανακτισμένοι και μαχητικοί αγρότες από τη Ροδόπη και τον Έβρο δέχθηκαν επίθεση από τα ΜΑΤ στην απόπειρά τους να δουν μαζικά τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου που βρισκόταν σε σύσκεψη μέσα στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας Ροδόπης. Η απάντηση όμως ήρθε άμεση και αγωνιστική από τους αγρότες: ολοήμερος αποκλεισμός του Υπουργού και έκδηλη διάθεση για συνέχιση του αγώνα.
Είναι υποκριτική και κυρίως προκλητική η δήλωση του υπουργού για την ανάγκη «δημοκρατικού διαλόγου» όταν, τόσο με το ασφαλιστικό, όσο και με το φορολογικό νομοσχέδιο η κυβέρνηση οδηγεί κυριολεκτικά σε αφανισμό τους φτωχούς και μεσαίους αγρότες, και όταν η ίδια έχει αποδείξει ότι απλώς ενεργεί σαν εντολοδόχος της Τρόικας και εκφραστής της πλουτοκρατίας.
Καταγγέλλουμε την επίθεση των ΜΑΤ και καλούμε όλο τον λαό, τη φτωχομεσαία αγροτιά, τους εργάτες, τους εργαζόμενους, τη νεολαία, σε έναν μαζικό, ενωτικό και ανυποχώρητο αγώνα για να μην περάσει το αντιασφαλιστικό τερατούργημα. Έναν αγώνα που θα ανοίξει το δρόμο στη συγκρότηση ενός μετώπου αντίστασης και πάλης ενάντια στα νέα και παλιά μνημόνια, για την ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ!
Κ.Ο. Θράκης του ΚΚΕ(μ-λ)
20/01/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com