...................

18 Ιαν 2016

Έφυγε απ’ τη ζωή ο σύντροφος Βασίλης Καραμπάτσας

Μετά από άνιση μάχη με το καρκίνο έφυγε απ’ τη ζωή ο σ. Βασίλης Καραμπάτσας σε ηλικία 64 ετών. Ο σ. Βασίλης παιδί πολιτικών προσφύγων γεννήθηκε στην Τασκένδη του 1952. Πέρασε τα παιδικά του χρόνια στη προσφυγιά και ήρθε με την οικογένεια του στην Ελλάδα το 1958 με το πρώτο κύμα αμνηστίας.
Ο σ. Καραμπάτσας από μικρό παιδί στρατεύτηκε στο λαϊκό κίνημα ποτισμένος με τις πανανθρώπινες ιδέες του επαναστατικού και κομμουνιστικού κινήματος. Σπούδασε στο μαθηματικό τμήμα του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης και υπηρέτησε τη δημόσια εκπαίδευση για πάνω από 30 χρόνια.
Απ’ τις αρχές της δεκαετίας του 1990 συστρατεύτηκε με το μαρξιστικό λενινιστικό κίνημα, εντάχθηκε στο Μ-Λ ΚΚΕ και έμεινε πιστός στις επαναστατικές ιδέες και τις αρχές του κόμματος μέχρι τις τελευταίες στιγμές της ζωής του.
Ο σ. Βασίλης διακρίνονταν για τη βαθειά διαλεκτική του σκέψη, τη πίστη του στα ιδανικά του σοσιαλισμού και του κομμουνισμού και ήταν ενεργό στέλεχος του συνδικαλιστικού κινήματος στο χώρο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μέσα απ’ τον Εκπαιδευτικό Όμιλο- Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης και τις Αγωνιστικές Παρεμβάσεις.
Η Κ.Ε. του Μ-Λ ΚΚΕ και οι σύντροφοί του στην κομματική οργάνωση της Νοτιοανατολικής Αθήνας εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του συντρόφου μας. Η απώλεια του δημιουργεί ένα δυσαναπλήρωτο κενό τόσο στη κομματική οργάνωση, όσο και σε όλους που τον γνώρισαν και έζησαν μαζί του. Καλό ταξίδι σύντροφε!
Η κηδεία του συντρόφου Βασίλη θα γίνει τη ΔΕΥΤΕΡΑ 18/1 στις 3 το μεσημέρι απ’ το νεκροταφείο της Δάφνης.

http://www.m-lkke.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com