22 Ιαν 2016

Λαϊκή Αντίσταση - Α.Α.Σ. Φθιώτιδας: Ανακοίνωση για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Η Λαϊκή  Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία Φθιώτιδας χαιρετίζει τον αγώνα των αγροτών στα μπλόκα που στήνονται στο νομό, ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ που με προμετωπίδα, σε αυτή την φάση, το ασφαλιστικό – φορολογικό ξεκληρίζει την φτωχομεσαία αγροτιά. Μια διαδικασία που ξεκίνησε από τη δεκαετία του ΄80 με την είσοδο της χώρας μας στην ΕΕ (τότε ΕΟΚ) και με τις ΚΑΠ, που πέταξε χιλιάδες αγροτικά νοικοκυριά από το χωράφι και που εντάθηκε με την υπαγωγή της χώρας μας στο μνημονιακό ζυγό.
Στεκόμαστε αλληλέγγυα στον αγώνα αυτό, ο οποίος θα πρέπει να συνδεθεί και να συντονιστεί με τον αγώνα που δίνει η εργατική τάξη και οι μικρομεσαίοι  έμποροι, επαγγελματίες και επιστήμονες, σε ένα κοινό μέτωπο για την ανατροπή της αντιασφαλιστικής και φορολογικής καταιγίδας που εξαπολύει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, κάτω από τις επιταγές του κουαρτέτου των δανειστών.
Ο αγώνας αυτός αποτελεί τμήμα του γενικότερου αγώνα του λαού μας ενάντια στην νεοαποικιακή μνημονιακή υποδούλωση της χώρας και την φτωχοποίησης των λαϊκών στρωμάτων. Συνδέεται με τον αγώνα για εθνική ανεξαρτησία και δημοκρατία.
Ο αγώνας αυτός δεν πρέπει να γίνει παιχνίδι στα χέρια της υποτελούς μνημονιακής αντιπολίτευσης των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, Ένωση Κεντρώων που όλοι μαζί καλούσαν την κυβέρνηση να ψηφίσει και να εφαρμόσει τις μνημονιακές επιταγές. Δεν πρέπει να υπερισχύσουν λογικές που διασπούν τις κινητοποιήσεις και τους αγροτικούς συλλόγους, αλλά και πολιτικές δυνάμεις που εκμεταλλευόμενες την αγανάκτηση και την λαϊκή οργή σπέρνουν το ρατσιστικό και ξενοφοβικό μίσος.  
Πρώτος σταθμός αυτού του κοινού αγώνα θα πρέπει να αποτελέσει η γενική απεργία και τα συλλαλητήρια στις 4 Φλεβάρη, ο οποίος θα πρέπει να κλιμακωθεί με νέες απεργίες, μπλόκα και άλλες πολύμορφες ενωτικές και συντονισμένες κινητοποιήσεις.
ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ
ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ - ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΕΕ - ΔΝΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com