...................

23 Ιαν 2016

Για την εκδήλωση της Ταξικής Πορείας και των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών στην Αθήνα

Πραγματοποιήθηκε η συζήτηση για το ασφαλιστικό που καλούσαν η Ταξική Πορεία και οι Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών στην αίθουσα της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας. Τη συζήτηση άνοιξαν οι Κ. Μπεκιάρης από την Ταξική Πορεία και ο Π. Χουντής από τις Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών.
Και οι δύο εισηγητές, πέρα από την περιγραφή των νέων μέτρων που "προτείνει" η κυβέρνηση και προετοιμάζει κατ' εντολή των Ε.Ε., ΕΚΤ και ΔΝΤ, στάθηκαν στην ουσία του ζητήματος, στην επιδίωξη του ντόπιου κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών να κατεδαφίσουν κάθε έννοια κοινωνικής ασφάλισης και ότι αυτό σήμαινε μέχρι τώρα. Ένα αγκάθι, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε από κάποιο ομιλητή, στο σώμα του καπιταλισμού που το επέβαλαν οι αγώνες της εργατικής τάξης και που τώρα θεωρείται πλέον ώριμο να αποβληθεί, τονίζοντας ότι το ζήτημα δεν είναι οικονομικό - διαχειριστικό, όπως το παρουσιάζει το σύστημα αλλά και το αποδέχονται πολλές δυνάμεις της Αριστεράς και του κινήματος, αλλά πρωτίστως ζήτημα ταξικής πάλης και συσχετισμών που προκύπτουν από αυτή.
Στη συζήτηση που ακολούθησε πιάστηκαν πολλές πλευρές του ζητήματος. Όπως προέκυψαν από τότε που η αστική τάξη αποφάσισε να ξεμπερδεύει με αυτό αλλά και σύγχρονες. Πλευρές που αφορούν την εργατική τάξη για την οποία τις τελευταίες μέρες, καθόλου τυχαία, δε γίνεται κουβέντα και τη νεολαία, για την οποία μπορεί να γίνεται προσπάθεια να μας πείσουν ότι δεν την αφορά (δήθεν λόγω ηλικιακής απόστασης) ενώ στη πραγματικότητα είναι από τους κύριους στόχους μιας και με τα νέα μέτρα ουσιαστικά αποκλείεται από κάθε έννοια κοινωνικής ασφάλισης, όπως και κάθε άλλου εργασιακού δικαιώματος. Για τους αγρότες, τα μεσαία στρώματα και τους συνταξιούχους που δίκαια αντιδρούν αλλά χρησιμοποιούνται, με βάση τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν σε αυτά τα στρώματα, για να διασπασθεί ο λαός με λογικές κοινωνικού αυτοματισμού (π.χ. χαρακτηρίζοντας το κίνημα των ελευθεροεπαγγελματιών ως ..."κίνημα της γραβάτας" αποκρύβοντας τους άθλιους εργασιακούς όρους που αφορούν χιλιάδες εργαζόμενους σε αυτούς του χώρους). Προπαγάνδα που εκφράζεται από τα αστικά ΜΜΕ και από τους άθλιους "κόκκινους" προπαγανδιστές του ΣΥΡΙΖΑ για βγει από το κάδρο το ουσιαστικό ζήτημα, η κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης.
Συζήτηση έγινε και για το θέμα των ταμείων, για τα αιτήματα διαχείρισης που προβάλουν αριστερές δυνάμεις αλλά και για το κατά πόσο ισχύει, ή στη τελική θα έπρεπε να ενδιαφέρει το λαό, η προπαγάνδα περί "άδειων" ταμείων, χρέους, κλπ, για να διεκδικηθεί το δικαίωμα στη κοινωνική ασφάλιση.
Στη συζήτηση παραβρέθηκε και χαιρέτησε ο σ. Γ. Σόφης εκ μέρους των Αντιτετραδίων της Εκπαίδευσης θέτοντας και αυτός με τη πλευρά την ανάγκη ύπαρξης κινήματος που θα αποκρούσει την επίθεση και θα διεκδικήσει αυτά που δικαιούται ο εργαζόμενος λαός. Καταθέτοντας παράλληλα και τις δικές τους απόψεις για ορισμένα ζητήματα που κυριαρχούν στις συζητήσεις και αντιπαραθέσεις στα πλαίσια του κινήματος και της Αριστεράς.
Στη συζήτηση συμμετείχαν υπάλληλοι, συνταξιούχοι, εργάτες, άνεργοι και νεολαίοι. Ήταν μια συζήτηση αναγκαία και αρκετά χρήσιμη ενόψη της μάχης που ήδη έχει ξεκινήσει και πρέπει ακόμη πιο εντατικά και οργανωμένα να δώσουν η εργατική τάξη, όλα τα εργαζόμενα στρώματα και η νεολαία.
Η συνέχεια στους δρόμους του αγώνα, στους χώρους δουλειάς και κατοικίας, στα αγροτικά μπλόκα και στουες χώρους της νεολαίας, στις απεργίες και τις διαδηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com