...................

11 Ιαν 2016

Το ΚΚΕ φοβάται τις θέσεις του


Κρατώντας τα ηνία της επανάστασης και οδηγώντας με σιγουριά, επιλεκτικά, μόνο το λαό που το ασπάζεται, το ΚΚΕ μας δείχνει για μια ακόμα φορά πώς αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει παλιούς και νέους «αποχωρήσαντες» από τις γραμμές του. Και αποχωρήσαντες λέω όχι μόνο όσους έφυγαν ή τους «έφυγε» η ίδια η συγκεντρωτική πλην δημοκρατίας γραμμή, αλλά και όσους έδιωξε από τα ιδεολογικά της κατάστιχα.
Κάποτε το ΚΚΕ «έδιωξε» το Ζαχαριάδη, τον Πλουμπίδη, τον Βελουχιώτη, τον Στάλιν! Τώρα πια οι παραπάνω επαναστάτες όχι μόνο χαίρουν (πρόσφατης) αποκατάστασης, αλλά πλέον ενίοτε κοσμούν και τα κατά τόπους γραφεία της νεολαίας (εδώ να διευκρινίσω ότι μιλώντας για το «κάποτε» του ΚΚΕ, αναφέρομαι στην περίοδο από τη ρεβιζιονιστική στροφή του ’56 και μετά). Τώρα πια άνοιξε η μεγάλη, υποκριτική αγκαλιά του «κομμουνισμού» τους και χώρεσε ανθρώπους που κάποτε κατηγορήθηκαν ότι «τρώνε τα φασόλια της προδοσίας» στο εξωτερικό, ότι η στάση τους δημιουργεί διάσπαση στον αγώνα, ότι η γραμμή που πρεσβεύουν είναι καταστροφική για το κίνημα.
Σήμερα το ΚΚΕ, άρτι αφιχθέν από τις αγκάλες της αποσταλινοποίησης, τολμάει και κάνει μνεία στην επί Στάλιν περίοδο, και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού. Άρτι αφιχθέν από τη γραμμή της συναίνεσης των τάξεων, μας κάνει μαθήματα για το «πώς πολεμάμε τον καπιταλισμό». Το ΚΚΕ που μέχρι το 18ο συνέδριο στήριζε την (τότε) αλλαγή κατεύθυνσης από την «αυστηρή» και «αντιδημοκρατική» πολιτική του Στάλιν, έρχεται στο σήμερα να ξεθάψει τις επαναστατικές στολές του ’18-’56 και να μας μιλήσει για το πώς στους κόλπους του γεννιούνται επαναστάτες· επαναστάτες που μέχρι πρόσφατα ήταν καταγεγραμμένοι στη μαύρη βίβλο της «προδοσίας» (μάλλον θα εννοεί αυτούς που πολέμησαν τον οπορτουνισμό που σήμερα χρησιμοποιεί το ίδιο). Το ΚΚΕ που δε διστάζει να αρνηθεί την αλληλεγγύη σε διωκόμενους αγωνιστές, με το κάλπικο πρόσχημα της άγνοιας για τη δράση αυτών, όπως μας έδειξε ένα από τα πολλά παραδείγματα, αυτό των αγωνιστών της ΑΤΙΚ. Ω, κόκκινα τέκνα της εργατικής μας τάξεως!

*********************************
Με αφορμή, λοιπόν, τα 25 χρόνια από τη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα, εκπαιδευτικού αγωνιστή με το Εργατικό Αντιιμπεριαλιστικό Μέτωπο, θυμήθηκα ότι στις πορείες του το ΚΚΕ ουδέποτε ανέφερε σε σύνθημα τη δολοφονία αυτή. Όντως, ακόμη και στην αρθρογραφία-βιβλιογραφία του πολύ σπάνια αναφέρεται -έστω- το περιστατικό της επίθεσης των ομάδων κρούσης της ΟΝΝΕΔ στην κατάληψη σχολείου στην Πάτρα.
Αποφασίζοντας λοιπόν μέλος της ΚΝΕ να αναρτήσει σχετικό άρθρο, ήταν προφανές πως δεν έπρεπε να μείνει αναπάντητη η ως τώρα «σιωπή» εκ μέρους της οργάνωσής του. Σε μια προσπάθεια συζήτησης, με στόχο την ανάδειξη των καθαιρέσεων και αποκηρύξεων μιας σειράς κομμουνιστών παλιότερων περιόδων, και μετέπειτα της καιροσκοπικής αποκατάστασής τους, επικαλέστηκα ιδιαίτερα την εν έτει 2008-’09 καταδίκη της αποσταλινοποίησης, κι όμως συνάντησα έναν (απρόσμενο;) τοίχο. Έναν τοίχο που εδώ και δεκαετίες έχει στήσει το ΚΚΕ απέναντι στην κουβέντα με άλλες αριστερές, προοδευτικές δυνάμεις. Έναν τοίχο παντελούς έλλειψης πολιτικών απαντήσεων εκ μέρους των μελών του. Έναν τοίχο που αντί για σοβαρή πολιτική αντιπαράθεση για την αιτία της άρδην αλλαγής πορείας, αξιοποιήθηκαν εκφράσεις τύπου «μόνο να λασπολογείς το ΚΚΕ ξέρεις» και «εκεί στα μουλού σας καίνε το μυαλό». Και σαν να μην έφτανε αυτό, εύλογες απορίες όπως «γιατί το ΚΚΕ είχε αποκηρύξει τόσους κομμουνιστές και δη ολόκληρη την πορεία της ΕΣΣΔ επί Στάλιν», «γιατί το ΚΚΕ σχεδόν δεν ασχολείται με τις δολοφονίες τόσων ανθρώπων των κινημάτων» που είχαν καταγραφεί σε σχόλιο κάτω από το αναρτημένο άρθρο, διαγράφτηκαν πιο γρήγορα κι απ’ ό,τι θα το έκανε ο Zuckerberg, μόλις
ο «σύντροφος» φάνηκε να φτάνει σε αδιέξοδο. Αυτή λοιπόν είναι η «επαναστατική», «κομμουνιστική» διαπαιδαγώγηση ενός σύγχρονου ΚΝίτη και η προετοιμασία του για να αντιμετωπίσει τον καπιταλισμό και εμάς, τα τσιράκια του.
Δεν είναι η 1η φορά βέβαια που το ΚΚΕ είτε τα μέλη κατά μόνας, είτε συνολικά ως οργάνωση αποφεύγει να εμπλακεί σε οποιαδήποτε αντιπαράθεση σχετικά με οποιοδήποτε θέμα μέσω της πάλης απόψεων. Δεν είναι δυστυχώς και η 1η φορά που το ΚΚΕ κρύβει έγγραφα όταν πρόκειται να θιχτεί η ανέκαθεν «επαναστατική γραμμή» του. Το συμβάν διαγραφής όλων των σχολίων από κάτω από το άρθρο θυμίζει και λίγο (αν και προφανώς σε πολύ μικρότερη κλίμακα και σημασία) την απόκρυψη και αποσιώπηση του φύλλου εκείνου του Οδηγητή, όπου αγωνιστές-μέλη της Πανσπουδαστικής μέσα στο Πολυτεχνείο το ’73 καταδικάζονται ως προβοκάτορες και βαλτοί του κράτους.
Ας μας πει λοιπόν το ΚΚΕ: γιατί μέχρι πριν το 18ο συνέδριο ήταν τόσο σθεναρά με την αποσταλινοποίηση και γιατί μετά από αυτό πανηγυρικά αποκαταστάθηκε η οικοδόμηση του σοσιαλισμού επί Στάλιν; Και μάλιστα γιατί απαγορεύεται η επαναφορά στο φως των «κατάστιχων» προ του 2009; Γιατί το ΚΚΕ δεν αναγνωρίζει ή ακόμη-ακόμη καταδικάζει αγωνιστές που δεν ανήκουν στο ευρύτερο φάσμα των μετώπων που το ίδιο δημιούργησε; Γιατί το ΚΚΕ θέτει φραγμούς στην ουσιαστική πολιτική αντιπαράθεση ακόμη και με την υπόλοιπη αριστερά;
Επιτέλους τι και γιατί φοβάται το ΚΚΕ από το να σχολιάζονται συγκριτικά οι παλιές και νέες θέσεις του, ανοιχτά; Μήπως γι’ αυτούς μια τέτοια διαδικασία πρέπει να γίνεται ερήμην της εργατικής τάξης; Μήπως δηλαδή εν τέλει είναι γι’ αυτούς αποφευκτέα μια ανάλυση που θα κάνει σαφή τη σχέση της ρεβιζιονιστικής στροφής και της παλινόρθωσης στην ΕΣΣΔ με την πορεία και το περιεχόμενο των συνεδρίων του ΚΚΕ;Δημήτρης Χατζηκωνσταντίνου

52 σχόλια:

 1. Ανώνυμος12/1/16, 2:00 π.μ.

  Πολύ ωραίο μιμ 10/10

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος12/1/16, 6:34 π.μ.

  Ο αρθρογράφος αναφέρεται σε κάποιο κείμενο, μέλους της ΚΝΕ, το οποίο μαζί με τα σχόλιο που ακολούθησαν, αποτέλεσε αφορμή γι΄αυτά που γράφει εδώ. Ποιο είναι αυτό το άρθρο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος12/1/16, 11:46 π.μ.

  Εγω ήμουν στην κνε την εποχή του Γραψα και ποτε δεν ειδα/άκουσα αυτα που ισχυρίζεστε για τον Σταλιν και τον Ζαχαριαδη κτλ, το.αντίθετο.
  Παντα κατηγορούν το ΚΚΕ για "σταλινισμό".και δεν τον αρνήθηκε ποτε.,μην μπαίνετε στον πειρασμό να κάνετε ατυχείς συγκρίσεις,,ακομα και τοτε που ιδεολογικά δεν ηταν εξελιγμένη οπως σήμερα η επαναστατική του θεωρια (για διαφόρους λογους )
  Επίσης τις τριτοκοσμικές μαοικες σας οργανώσεις, τις αντιμετωπίζαν/ζουν ως να μην υπάρχουν,(,μια και ανέφερες για μουλουδες..και το πως σας αντιμετωπίζουν )
  Και για να ξερεις την εποχη εκεινη(τεμπονερα) οι μπράβοι της ονεδ την έπεφταν χυμα και αναγκαζόμασταν να έχουμε μόνιμες περιφρουρήσεις στα γραφεια μας και σε οσα σχολεία μπορούσαμε Τοτε εσεις ήσασταν αόρατοι και υπηρχατε μονο γύρο απο πανεπιστημιακές σχολές(τωρα είστε χειρότερα βέβαια ) κάνατε και καρικατούρα νεολαίας πρόσφατα
  .Αφηστε λοιπον την τυμβωρυχία Τεμπονερα,, ειστε σοβαρή ιστοσελίδα,,γιατι γράφετε σαχλαμάρες.?.


  Ντενγκ


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. καρικατούρα12/1/16, 11:57 π.μ.

  "Αόρατοι", "καρικατούρες", "τριτοκοσμικοί"... αυτό θα πει αριστερό ήθος,
  μα πάνω απ' όλα λόγος με πολιτικά επιχειρήματα!
  Ο ίδιος βέβαια, που αποδίδει τέτοιους χαρακτηρισμούς,
  κάνει ταυτόρονα έκκληση στη "σοβαρή ιστοσελίδα" να μη γράφει σαχλαμάρες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος12/1/16, 1:04 μ.μ.

  Τι περιμένεις από ένα που δεν ντρέπεται να υπογράφει "Ντένγκ";

  Κατά τα άλλα μάλλον ήταν λίγο καιρό μέλος της ΚΝΕ γιατί ο Γράψας δεν ευδοκίμησε και για πολύ ως γραμματέας. Πήρε πόδι σύντομα μαζί με χιλιάδες μέλη της ΚΝΕ.
  Επιπλέον το ότι ο ίδιος δεν είδε και δεν άκουσε δεν είναι καθόλου τυχαίο και βεβαίως δεν αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο για τα αντίθετα των λεγομένων του άρθρου!
  Γνωρίζει άραγε ότι η απόφαση για την έκδοση του δεύτερου δοκίμιου βγήκε αρχές δεκαετίας του '80 και γιατί άργησε τόσο πολύ (30+ χρόνια) να βγει; Μήπως τα θέματα Στάλιν και Ζαχαριάδη και όλα όσα πορηγούνται ή ακολουθούν των γεγονότων που συμβολίζουν αυτά τα δύο πρόσωπα ήταν (και είναι) καυτές πατάτες για τις κατά καιρούς ηγεσίες του ΚΚΕ;

  Άραγε γιατί η ηγεσία του ΚΚΕ έκρυβε την "αυτοκτονία" του Ζαχαριάδη μέχρι το 1989 που αποκαλύφθηκε κατά λάθος;

  Το ότι δεν υπήρχαν επίσημα κείμενα, που να αναφέρονται στη μεγαλύτερη διάσπαση - διάλυση του ΚΚΕ (ακόμη δεν υπάρχουν ενώ οι ελάχιστες αναφορές κρύβουν γεγονότα ή λένε ψέμματα,δε σημαίνει και ότι δεν υπήρχε ανεπίσημη αρθρογραφία και βιβλιογραφία. Στελεχών που "έζησαν" (και τα κατάλαβαν λάθος) τα γεγονότα. Σα του Πέτρου Ρούσου που υποστηρίζει την αποσταλινοποίηση και μιλά για παρκετροπές του Στάλιν και αριστερισμούς(!!!) του Ζαχαριάδη. (Η ΟΚΤΩΒΡΙΑΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ, Σύγχρονη Εποχή 1977 το μόνο, δυστυχώς, αποδεικτικό στοιχείο που μου έμεινε στο αρχείο μετά από μια γερή ζημιά, είχα κι άλλα τέτοια μπουμπούκια).

  Μάλλον ο αρθρογράφος και το ιστολόγιο θα πρέπει να τον ευχαριστήσουν, τον ...Ντένγκ (γιατί όχι Μιχαήλ, το ίδιο είναι!) για την επιβεβαίωση, και με το παραπάνω, των λεγόμενών τους!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ανώνυμος12/1/16, 1:57 μ.μ.

  Αυτό δεν είναι τίποτα. Αυτός μπορεί να το κάνει και με σαρκασμό (το Ντέγκ εννοώ). Πριν κανα χρόνο είχα μπει σε κάτι μπλογκ του ΚΚΕ να δω τι απόψεις κυκλοφοράνε για κάποιο ζήτημα (νομίζω Συρία) και ένας υπέγραφε... Ζούκοφ! Και το έκανε στα σοβαρά - είχε και τη φωτογραφία του πραξικοπηματία ρεβιζιονιστή - δεν ξέρω βέβαια αν υπάρχει ακόμα ή έτυχε γιατί γενικά δεν μπαίνω.

  Υπάρχουν και ακόμα καλύτερα διαδικτυακά ψευδώνυμα για τους φίλους του ΚΚΕ. Περιμένω στο μέλλον Χρουτσόφ, Τρότσκι, Κολιγιάννης κλπ

  Πάνος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ανώνυμος12/1/16, 2:47 μ.μ.

  Γι' αυτό δεν έμαθες να γράφεις από την πολύ περιφρούρηση

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ανώνυμος12/1/16, 2:55 μ.μ.

  Των γραφείων τους! Ενώ γινόταν χαμός στην Αθήνα και τις άλλες πόλεις!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ανώνυμος12/1/16, 7:56 μ.μ.

  Εγω μια εμπειρία μετέφερα ,αν δεν ταιριάζει με τα σενάρια σας,ξυδι και υπομονή,άλλωστε δεν εχω λογο και εγω στο ΝΑΡ μετακινηθηκα ,ομως τους κουκουεδες τους βλεπεις στους καταπελτες στα εργοστάσια την χαλυβουργία στους αγρότες στο κίνημα γυναικών στα 2 χιλιάρικα δικες ,μεχρι και απώλειες ανθρώπων εχουν σε πολίτικη δράση,,και ανάλογου είδους απόπειρες με φασίστες,γιατι δεν ειναι τσόντες αλλα μαζικό κίνημα
  Αυτος ειναι και ο λογος που με κανει να τους υποστηρίζω τωρα, εσεις να , μην μπερδεύεται το μπόι σας διοτι οταν πάψετε να υπαρχετε (σε καμια 10ρια χρονια) δεν θα λείψετε σε κανένα,,Θα μείνουν κανα δυο να γράφουν ανακοινώσεις,καλη ωρα.


  Εσυ 2.55 να ενημερωθείς καλύτερα γιατι το ξυλο με τους μπράβους της ΟΝΕΔ έπεφτε μέσα και στις πόρτες των γραφείων μας και οχι έξω γενικά κοτοπουλακι...

  Ντενγκ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Ανώνυμος12/1/16, 8:21 μ.μ.

  Βρε Ντενγκ απάντα γιατί το ΚΚΕ και η ΚΝΕ δεν αναγνωρίζει τον Νίκο Τεμπονέρα σαν ήρωα του κινήματος και άσε τα γύρω γύρω. Επίσης άσε την ΚΝΕ του Γράψα ήσυχη, αυτή έφυγε από το ΚΚΕ και ιδρύθηκε άλλη με άλλο όνομα. Εκείνη η ΚΝΕ λοιπόν, του Γράψα, και επιθέσεις δεχόταν, και απ όλα, και επίσης μπορεί να εννοείς ότι δεχόταν επιθέσεις και το ΚΚΕ όχι μόνο η ΚΝΕ. Δεκτό και αυτό. Τον Τεμπονέρα θα μας πεις γιατί δεν τον αναγνωρίζετε ?

  Κώστας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ανώνυμος12/1/16, 8:22 μ.μ.

  Ιδρύθηκε άλλη με το ίδιο όνομα, γράφω λίγο βιαστικά και μου φεύγουν βλακείες.

  Κώστας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ανώνυμος12/1/16, 8:24 μ.μ.

  ρώτησε τους

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Ανώνυμος12/1/16, 8:38 μ.μ.

  Ρε Ντενγκ κάνε ένα διάλειμμα από το πολύ γαμήσι, που ρίχνεις.
  Ρίξε και κάνα κατούρημα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Ανώνυμος13/1/16, 11:42 π.μ.

  Αν ήταν μόνο οι "μουλούδες" που αντιμετωπίζονται "σαν να μην υπάρχουν" μικρό το κακό.
  Υπάρχουν πολύ μεγαλύτερα πράγματα που είναι "σαν να μην υπάρχουν", για το ΚΚΕ.

  Υπήρξε πχ η αντίσταση στο ρεβιζιονισμό και την παλινόρθωση, από συγκεκριμένα κόμματα με συγκεκριμένους ηγέτες. Μπορεί να ήταν ισχυρότερη η αντίσταση αυτή σε χώρες τριτοκοσμικές πχ Κίνα - Αλβανία, και όχι ευρωπαϊκές, πχ Ιταλία, Γαλία, ισπανία. Υπήρξε όμως και δεν ήταν καθόλου αμελητέα για να την αγνοεί το ΚΚΕ. Το να κρίνεις σήμερα τον Μάο τσε τουγκ και τον Εμβέρ χότζα από την μετέπειτα εξέλιξη των κομμάτων τους ,είναι σαν να κρίνεις τον Μαρξ από την μετέπειτα εξέλιξη του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος Γερμανίας.
  Για το σημερινό ΚΚΕ, είναι ασήμαντο και σαν να μην υπήρξε, το γεγονός ότι το ΚΚΕ του ζαχαριάδη αντέδρασε μαζικά και ήταν μάλλον το πρώτο κόμμα που δέχτηκε την μετωπική επίθεση των ρεβιζιονιστών. Ηδη από το 1955 πριν από την Κίνα και την Αλβανία.
  Πως γίνεται να συνυπάρχουν στο σημερινό ΚΚΕ οι θύτες (Κολιγιάννης - Φλωράκης) και το θύμα; Αυτός που αντιστάθηκε στην πολιτική των ρεβιζιονιστών και αυτοί που τοποθετήθηκαν βίαια στην ηγεσία του ΚΚΕ για να περάσουν την συγκεκριμένη γραμμή, πού είδαμε που οδήγησε;
  Το ότι δεν αναγνωρίζει την αντίσταση στο ρεβιζιονισμό, την παλινόρθωση και τον σοσιαλδημοκρατικό εκφυλισμό των πάλαι ποτέ κομ. κομμάτων, αυτό χαρακτηρίζει την φύση και τον χαρακτήρα του ίδιου του ΚΚΕ και πόσο "εξελιγμένη" είναι στην πραγματικότητα "η σημερινή επαναστατική του θεωρία".

  Για το ΚΚΕ επίσης "είναι σαν να μην υπήρξε" η γέννηση μιας νέας αστικής τάξης μέσα από τα σπλάχνα της ίδιας της σοσιαλιστικής κοινωνίας. Μέσα από την οικονομία και τον κρατικό μηχανισμό των σοσιαλιστίκών χωρών. Οτι έγινε ήταν είτε προϊόν προδοσίας του Γκορμπατζώφ, είτε αντεπανάσταση. Το ίδιο το κόμμα επαναστάτησε ξαφνικά εναντίον του εαυτού του ! Σαν να λέμε ότι ο Μπαράκ Ομπάμα είναι δυνατόν μια μέρα να προδώσει τον καπιταλισμό και να φέρει τον σοσιαλισμό στην αμερική , ή ότι το κόμμα των ρεμπουμπλικάνων είναι δυνατόν κάποτε να επαναστατήσει εναντίον του εαυτού του και να κυρήξει τον εαυτό του και τον καπιταλισμό της αμερικής στην παρανομία !

  Αν δεν μας αγνοούσε το ΚΚΕ, με αυτές τις απόψεις φαντάζομαι θα μας αντιμετώπιζε.

  Είναι βέβαια και άλλα πιο σύγχρονα ζητήματα που για το ΚΚΕ είναι "σαν να μην υπαρχουν". Ειναι σαν να μην υπάρχει πχ η αναγκαιότητα για αντίσταση στον ιμπεριαλισμό. Σαν να μην είναι η χώρα μας οικονομικά, στρατιωτικά και πολιτικά εξαρτημένη από τους ιμπεριαλιστές και άρα αφού έχει υψηλής ειδίκευσης εργατικό δυναμικό και εξελιγμένη καπιταλιστική οικονομία, δεν πρόκειται να ενοχληθεί απ τους ιμπεριαλιστές σε περίπτωση που η εργατική τάξη πάρει την εξουσία. Εξ άλλου ο εχθρός είναι (μόνο) εδώ, μέσα στα σύνορα της χώρας. Αν υποκριθούμε ότι αγνοούμε ένα πρόβλημα ξεφεύγουμε, έξυπνα ομολογουμένως, και από την υποχρέωση να ασχοληθούμε μ αυτο!
  Γ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. καλα, εδω ο παμιτικος συλλογος εμπορουπαλληλων δεν αναφερει με το ονομα του το (μη παμιτικο) συλλογο υπαλληλων βιβλιου-χαρτου στην ανακοινωση καταγγελιας που εβγαλε για την επιθεση πο δεχτηκε ο συβχα στον ιανο στις 27-12 και αναφερει τα μεηλ το συβχα μονο ως "συναδελφους". μη φανει στα μελη-προβατα πόυ απαγορευεται να διαβασουν αλλες ιστοσελιδες περα απο τις κομματικες οτι γινονται και αλλου εργατικοι αγωνες που δεν τους τρεχει το κομμα.

  http://emporoipalliloi.blogspot.gr/2016/01/27122015.html

  αλλωστε, τοσα χρονια η μονη κινητοποιηση εργαζομενων εκτος παμε που εχει αναρτηθει-δημοσιευτει στο σαιτ του 902 ειναι η "κινητοποιηση" των εργαζομενων στις σκουριες. ολες οι υπολοιπες κινητοποιησεις που γινονται τοσα χρονια ειτε αποσιωπουνται ειτε υπηρχαν προβοκατορες μεσα σε αυτες.

  και μετα εσεις αναρωτιεστε γιατι δεν συνομιλει με το κκε-μλ

  η ιδρυματοποιηση σε ολο της το μεγαλειο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Ανώνυμος14/1/16, 12:25 π.μ.

  Μέσα στην απάτη και το ψέμα είστε μια ζωη μλ

  Ο μύθος γύρω από το φύλλο της «Πανσπουδαστικής» νο.8

  https://erodotos.wordpress.com/2011/11/18/panspoydastiki-8/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Ανώνυμος14/1/16, 12:28 π.μ.

  Η όλη θεωρεία πως το ΚΚΕ καταδίκασε σαν «προβοκατόρικη» την κατάληψη του πολυτεχνείου το ’73, στηρίζεται σε ένα έντυπο που δεν είναι του ΚΚΕ, που αναδημοσιεύει μία ανακοίνωση που δεν είναι του ΚΚΕ, και που τέλος, δεν καταγγέλλει την κατάληψη!

  3 στα 3

  Κατάλαβες τώρα γιατί το ΚΚΕ δεν μιλά με απατεώνες όπως του είδους σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Την έκθεση της ΚΕ του ΚΚΕ που γράφτηκε το 1975 και παραδέχεται ανοιχτά την πάλη για απαγκίστρωση από την κατάληψη και για την αφαίρεση του "έξω το ΝΑΤΟ", ως αριστερίστικο, ποιός την έγραψε άραγε; Όσο για την "Π-8" δεν μας νοιάζει κυρίως ποιος έγραψε, αλλά τι λέει: και αυτό που λέει σαφώς είναι ότι κατείγγειλε η Α/ΕΦΕΕ την έναρξη της κατάληψης ως δημιούργημα της ασφάλειας. Γι' αυτό κατέληξε η ΚΝΕ αγκαλιά με τον ΡΦ να αποχωρήσουν και να επανέλθουν ύστερα, μόνο και μόνο για να προωθήσουν την απαγκρίστρωση.

  Αν νομίζετε ότι μπορείτε να κάνετε ιστορία με τέτοιες γελοιότητες, αυταπατάστε. Λες και υπήρχε περίπτωση κεντρικό κείμενο της Α/ΕΦΕΕ να μην το γράψει στέλεχος της ΚΝΕ. Τι είστε αυτόνομοι και αντιιεραρχικοί σαν τα ΕΑΑΚ; Στήνετε μέτωπο και δεν ξέρετε ποιος γράφει τις ανακοινώσεις; Τότε ήσασταν επικίνδυνοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Ανώνυμος14/1/16, 12:39 π.μ.

  Μπορεί κάποιος να μου απαντήσει που βρίσκονταν το ΚΚΕ επι χούντας πριν αρχίσει να αξιωποιεί κατασκευάσματα γιατί την δήθεν καταγγελία του πολυτεχνείου απο ανθρπωπους χωρίς ντροπή όπως ο αρθραγράφος.Που κάνει κριτική οχι στις σημερινές θέσεις του ΚΚΕ αλλα σε αυτές 30 40 50 χρόνων πίσω οσάν να είναι σημερινές.

  Οταν το ΚΚΕ ζητά την αποδέσευση απο την ΕΕ και το ΝΑΤΟ δεν κάνει αντιιμπεριαλιστική πάλη.Η αστική τάξη ασκήει ιμπεριαλιστική πολιτική.Ιμπεριαλίσμος για τους σχετικούς είναι κυρίως οικονομική επςκτατική πολιτικη.Οπως αυτή που διεξήγε την δεκαετία του 90 και του 2000 η αστική τάξη κατα κύριο λόγο στα βαλκάνια και στις ανατολικές χώρες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Ανώνυμος14/1/16, 12:44 π.μ.

  Δήξε μας την έκθεση του 1975 και μετά μιλάμε γιατί έχετε κάνει την απάτη δςυτερη φύση.Εσείς κατήγορειτε την ΚΝΕ την για το φύλλο της Πανσπουδαστική και τωρα μου οτι δεν σε νοιάζει ποιος την έγραψε.Που τα λές αυτά; Στι γκρουσκουποσυνάφι σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Ανώνυμος14/1/16, 12:55 π.μ.

  Πας να φορτώσης ρε απατεώνα ενα κείμενο στο ΚΚΕ που δεν είχε κάμια συμετοχή στην συγγραφή του;Και σε ποιο σημείο ακριβώς του κειμένου του φύλου 47 καταγγέλει την κατάληψη του Πούτεχνίου ως έργο της ασφάλειας;Το έχεις διαβάσει το κέιμενο ή απλος πουλάς παραμύθα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Ανώνυμος14/1/16, 12:58 π.μ.

  Εδω θα έιμαστε και αυριο ρε απατεώνα και θα περιμένουμε απάντηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Ανώνυμος14/1/16, 12:58 π.μ.

  Βασικό και μόνιμο στοιχείο του ρεφορμισμού - ρεβιζιονισμού είναι το ξαναγράψιμο της ιστορίας. Αυτοί που έκαναν το έγκλημα στην Τασκένδη δεν ξέρουν τίποτα για το έγκλημα, αυτοί που έλεγαν αριστερίστικα τα πολιτικά αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα στο Πολυτεχνείο κάνουν τους υπερπολιτικιποιημένους, αυτοί που ξεροστιάλαζαν να βρουν μια θέση στον ήλιο του ΠΑΣΟΚ με την πραγματική αλλαγή λένε τους άλλους πασόκους, αυτοί που συγκυβέρνησαν με όλα τα αστικά κόμματα για... να γίνει κάθραση και που ακόμα είναι κολλητοί με όλο το διεθνή οπορτουνισμό και κυβερνητισμό λένε τους άλλους συριζαίους. Εκμεταλλέυονται ότι περνάνε τα χρόνια και (οπως ακριβώς ο καπιταλισμός), νομίζουν ότι ο χρόνος θα ξεπλύνει τα έργα τους (σαν την Πανσπουδαστική 8 και όλα όσα ακολούθησαν) και ότι η παραχάραξη θα περάσει. Περαστικά σας οπορτουνιστές!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Ανώνυμος14/1/16, 1:00 π.μ.

  Αντε αλεπού.Κάντε κοινές συνομιλίες τους λαφαζάνηδες τώρα εν έτη 2016 και ασε την απενάσταση σε αυτούς που κάνουν τουρισμό στο κίνημα όπως εσείς

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Ανώνυμος14/1/16, 1:05 π.μ.

  Ψευτράκο σίγουρα εσυ και η παρέα σου έγραψε το κείμενο του φύλου 47 την πανσπουδαστικής.Επι την ευκαιρία δεν το διαβάζεις κιόλας να δείς τι γράψατε.Δεν θέλω να σε τρομάξω αλλά σήμερα εχουμε 2016.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Ανώνυμος14/1/16, 1:07 π.μ.

  Παιδιά δηλαδή αν κατάλαβα καλά οι του ΚΚΕ λένε ότι η Α/ΕΦΕΕ δεν ηταν ΚΚΕ και ότι η κατηγορία για προβοκάτορες δεν καταγγέλλει την κατάληψη;;;; Μιλάμε για τρελό γλέντι;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Ανώνυμος14/1/16, 1:08 π.μ.

  Ψευτράκο 12:58 σε σένα απευθύνομαι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Ανώνυμος14/1/16, 1:11 π.μ.

  Α, μάλιστα 1.05. Οταν καταλαβαίνεις ότι την έχεις φάει, θυμάσαι ότι τώρα έχουμε 2016, ε; Καλά λένε ότι είστε φτυστοί οι Συριζαίοι. Ετσι λέγανε μέχρι πέρσι για το Μάαστριχτ. "Σήμερα έχουμε 2014". Ο οπορτουνισμός κι αν εγέρασε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. Ανώνυμος14/1/16, 1:11 π.μ.

  1:07Δείξε μας το σημείο στο κείμενο που καταγγέλει την καταλήψη γιατί έχετε καταντήσει αηδία.Επίσης συνέδεσέ μας την Α/ΕΦΕΕ ως οργάνωση της ΚΝΕ και τα λέμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. Ανώνυμος14/1/16, 1:18 π.μ.

  1:11
  Οι θέσεις του ΚΚΕ δεν καμία σχέση με αυτές του 80 και πίσω.
  Ποτέ οι συριζέοι δεν εγκατέληψαν το Μααστριχ.Όπως εσείς την ψευτιά και την αλητεία.Ελα πες μας το σημείο στο κείμενο ροτ δύλου 47 που καταγγέλει η α/ςφεε την καταλήψη γιατί έχετε καταντήσει αηδία.Επίσης συνέδεσέ μας την Α/ΕΦΕΕ ως οργάνωση της ΚΝΕ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. Ανώνυμος14/1/16, 1:21 π.μ.

  Αλεπούδίτσα την έκθεση της ΚΕ του ΚΚΕ που γράφτηκε το 1975 και παραδέχεται ανοιχτά την πάλη για απαγκίστρωση από την κατάληψη και για την αφαίρεση του "έξω το ΝΑΤΟ", ως αριστερίστικο θα την φέρεις ή θα κάνεις τον μαο τσε τουνκ.Λαικά τον κινέζο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. Ανώνυμος14/1/16, 1:24 π.μ.

  πριν ο ταξικός Βαγγέλλας πάει να πιει το ουίσκι του και κοιμηθεί ήσυχος που κατατρόπωσε τους πουθενάδες του αφιερώνω ένα άρθρο προς οκταετίας:
  Η αλήθεια γράφεται με κόκκινο, ο «Οδηγητής» όχι
  Μ’ αφορμή το αφιέρωμα του ΟΔΗΓΗΤΗ για τα 35χρονα της Εξέγερσης του Νοέμβρη

  Αποτελεί μέγιστη πολιτική πρόκληση όχι μόνο για την ιστορική μνήμη και τους περασμένους αγώνες και εξεγέρσεις της νεολαίας αλλά και προπαντός για τους σημερινούς και αυριανούς αγώνες της το «αφιέρωμα-χρονικό» της εφημερίδας του ΚΣ της ΚΝΕ «Οδηγητή» (Φύλλο 955, Νοέμβρίος 2008) για τα 35χρονα από την Εξέγερση του Νοέμβρη.
  Δεν ζητάμε βέβαια ούτε καν το αυτονόητο. Να κάνει δηλαδή έστω μετά από 35 χρόνια μια στοιχειώδη αυτοκριτική. Γιατί αυτό θα προϋπόθετε πως είναι και λειτουργεί σαν επαναστατική οργάνωση. Αποτελεί λοιπόν μέγιστη πρόκληση γιατί επιχειρεί να σβήσει και να διαστρεβλώσει πλήρως τα ιστορικά γεγονότα της εξέγερσης και να αποδιώξει από τους ώμους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ-ΑντιΕΦΕΕ την πραγματική στάση που κράτησαν απέναντι στον Νοέμβρη.
  Πρώτα απ’ όλα το χρονικό βρίθει ανακρίβειες ή αποσιωπεί γεγονότα και στάσεις. Για την Τετάρτη 14 Νοέμβρη και για το πώς ξεκίνησε η κατάληψη από την πορεία φοιτητών από τη Νομική πως τελικά «στο Πολυτεχνείο «υπάρχει αναβρασμός και όχι επεισόδια». Δεν αναφέρει
  α) τίποτε για το γεγονός πως η ΚΝΕ εναντιώθηκε σ’ αυτή τη πορεία: «...Στο Πανεπιστήμιο συνεχίζεται η Παμφοιτητική συγκέντρωση (στη Νομική). Κάποιος πετάει την είδηση ότι στο Πολυτεχνείο γίνονται γεγονότα και καλεί όλους να πάνε εκεί. Τα στελέχη της Α/Ε (ακολουθώντας τη γραμμή αποφυγής απρογραμμάτιστων ενεργειών) αντιτάσσονται και για μια στιγμή καταφέρνουν να συνεχιστεί η συγκέντρωση. Αλλά σε λίγο και άλλος (γνωστός αριστεριστής τώρα) ξαναρίχνει με «δραματικό» τρόπο το σύνθημα λέγοντας πως η αστυνομία χτυπάει τους σπουδαστές του Πολυτεχνείου και ζητάει η συνέλευση να πάρει θέση. Στελέχη της Α/Ε ανησυχούν...» (από την «Έκθεση και συμπεράσματα για τα γεγονότα του Νοέμβρη ‘73» -εγκρίθηκαν στην 4η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ, Ιούλης 1976).
  συνεχίζεται

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. Ανώνυμος14/1/16, 1:25 π.μ.

  β) τη μετέπειτα αναφορά της Πανσπουδαστικής Νο8, οργάνου της ΑντιΕΦΕΕ (3 μήνες μετά την εξέγερση) στην οποία οι πρωταίτιοι της κατάληψης καταγγέλλονται σαν προβοκάτορες και πράκτορες της ΚΥΠ.
  «Καταγγέλλουμε την προσχεδιασμένη εισβολή στο χώρο του Πολυτεχνείου την Τετάρτη 14-11 350 περίπου οργανωμένων πρακτόρων της ΚΥΠ, σύμφωνα με το «προβοκατόρικο σχέδιο των Ρουφογάλη-Καραγιαννόπουλου με βάση τις εντολές του παραμερισμένου τώρα τέως πρωτοδιχτάτορα Παπαδόπουλου και της αμερικάνικης CIA, με σκοπό να προβάλουν με κάθε μέσο τραμπουκισμού και προβοκάτσιας γελοία και αναρχικά συνθήματα που δεν έκφραζαν τη συγκεκριμένη στιγμή και τις συγκεκριμένες δυνάμεις» («Πανσπουδαστική» Νο 8, Γενάρης-Φλεβάρης ’74, όργανο της Αντιδικτατορικής Εθνικής Φοιτητικής Ενωσης Ελλάδας).
  Τώρα πως γίνεται η ΚΝΕ και το ΚΚΕ να έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στο προσανατολισμό της κατάληψης όταν αντιτάχθηκε με όλες του τις δυνάμεις στην κατάληψη. Πως γίνεται το ΚΚΕ προσπαθούσε να αποκτήσει η πάλη αντιιμπεριαλιστικό προσανατολισμό, σε αντίθεση μάλιστα με τους οπορτουνιστές (εννοούν το τότε ΚΚΕεσ που πράγματι καλούσε σε ενότητα έως και τον βασιλιά αλλά και την άκρα δεξιά! και το οποίο στάθηκε το ίδιο εχθρικά στην εξέγερση του Νοέμβρη )που διαπραγματεύονταν τη «δημοκρατική» μετάβαση στον αστικό κοινοβουλευτισμό όταν οι ίδιοι αναφέρουν:
  α) «...Οι συνδικαλιστές του ΡΦ τάσσονται ενάντια στην κατάληψη. Οι αριστεριστές είχαν ταχθεί υπέρ της κατάληψης, χωρίς όμως να προτείνουν τι προοπτική θα είχε αυτή η ενέργεια, και σε τι θα αποσκοπούσε. Ηταν φανερό πως ούτε η πρότασή τους αυτή ξεκινούσε από κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο. Η Α/Ε, σαν παράταξη ταλαντεύεται και δεν παίρνει θέση ανοιχτά με κανένα συνδικαλιστή της. Πάντως ορισμένα στελέχη της έβλεπαν θετικά την κατάληψη, πολλοί όμως είχαν σοβαρές αντιρρήσεις, γιατί είχαν υπόψη τους την έλλειψη προετοιμασίας γι’ αυτή την μορφή πάλης...» (από την έκθεση της ΚΕ του ΚΚΕ, 1976).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 34. Ανώνυμος14/1/16, 1:26 π.μ.

  (συνέχεια)
  β) «...Η κάποια ταλάντευσή μας, η κάπως μονοκόμματη προβολή, επί ένα διάστημα, της γραμμής για τα φοιτητικά μόνο αιτήματα και μια ορισμένη αδράνεια, επειδή έλλειπε η ενιαία καθοδήγηση, δε μας επέτρεψαν να εκλέξουμε την πλειοψηφία στη νέα Συντονιστική Επιτροπή (ΣΕ) από οπαδούς της ΚΝΕ-Α/Ε. Οι εκλογές ευνοούν το ΡΦ και τους αριστεριστές. Από τα 32 μέλη της 7 είναι της Α/Ε 8 του ΡΦ, 3-4 αριστεριστές οργανωμένοι και άλλοι διαφόρων τάσεων, βασικά αριστεριστές ανοργάνωτοι. Υπήρχαν επίσης 2 εκπρόσωποι της «εργατικής συνέλευσης»...» (από το ίδιο).
  γ) «Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες η θέση του Κόμματος επισημαίνει την ανάγκη της αξιοποίησης προς αυτή την κατεύθυνση, κάθε νόμιμης δυνατότητας...» (από την έκθεση της ΚΕ του ΚΚΕ, Ιούλης 1976)
  «Οι αριστεριστές (η θέση τους κύρια εκφράζονταν από την ΑΑΣΠΕ και από ορισμένους ανοργάνωτους συνδικαλιστές στους Τοπικούς Συλλόγους και σε ορισμένες συνελεύσεις του Πανεπιστημίου): Δεν υπάρχει ούτε η ελάχιστη δυνατότητα αξιοποίησης των συνθηκών που δημιουργεί η «φιλελευθεροποίηση». Κατάγγελναν γενικά και αόριστα, τη «μεταμφίεση του καθεστώτος σε κοινοβουλευτική δικτατορία» και έριχναν γενικά συνθήματα για λαϊκούς αγώνες. Και καταδίκαζαν με την πλήρη άρνηση εκμετάλλευσης κάθε νόμιμης δυνατότητας, σε αδράνεια το φ.κ. Αρνιόταν πλήρως τις φοιτητικές εκλογές, τις αντιμετώπιζαν με περιφρόνηση, βρίζοντας τους «ρεφορμιστές» που έπεσαν στο δόλωμα της αντίδρασης» (από το ίδιο).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 35. Ανώνυμος14/1/16, 1:27 π.μ.

  (συνέχεια)
  δ) ότι στη συνέχεια της κατάληψης το βασικό πρόβλημα της Α/Ε ήταν η απαγκίστρωση από το Πολυτεχνείο. (ΚΟΜΕΠ Νο 11, 1976)
  «Το φ.κ. δεν ήθελε με κανένα τρόπο η εκδήλωσή μας αυτή να συντελέσει ώστε να συγκρουστούν κατά μέτωπο τη συγκεκριμένη στιγμή οι λαϊκές δυνάμεις με τη σιδερόφρακτη δικτατορία» (Πανσπουδαστική Νο 8).
  «Πρέπει να λεχθεί ότι η κατάληψη αποτέλεσε αιφνιδιασμό για τις καθοδηγήσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ. Δεν ήσαν προετοιμασμένες να δουν τις μέθοδες παρέμβασής τους στα γεγονότα, καθώς και τις μέθοδες συντονισμού της δράσης τους. Η ΚΟΑ και το Γραφείο του ΚΣ της ΚΝΕ είδαν καταρχήν την κατάληψη σαν μια επικίνδυνη περιπλοκή στην ανάπτυξη της αντιχουντικής πάλης. Η σκέψη τους ήταν κυρίως να πάρουν μέτρα για την άμεση απαγκίστρωση των φοιτητών από το Πολυτεχνείο...» (Από την Εκθεση της ΚΕ του ΚΚΕ, 1976)
  «...Εκτιμήθηκε ότι πρόκειται για μια ανεύθυνη και βιαστική κίνηση με έντονο το αριστερίστικο στοιχείο, που ήταν ως ένα βαθμό, έξω από τη γραμμή της οργάνωσης, η οποία εκείνο τον καιρό, γενικά ήταν κατά των καταλήψεων και των βιαστικών και απρογραμμάτιστων ανοιχτών εκδηλώσεων...» (από το ίδιο).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 36. Ανώνυμος14/1/16, 1:28 π.μ.

  (συνέχεια)
  «...Τονιζόταν, και μάλιστα έντονα (πράγμα που γενικά ήταν σωστό) ότι θα έπρεπε να αποφευχθούν οι περιπτώσεις ξεκομμένων ενεργειών του φ.κ. -και ειδικά με τη μορφή κατάληψης κτιρίων- κάτω από την επίδραση των αυθόρμητων και αριστερίστικων στοιχείων... Τονιζόταν (σωστά): όχι απρογραμμάτιστες ενέργειες, όχι καταλήψεις...» (από την έκθεση της ΚΕ του ΚΚΕ, 1976) (η υπογράμμιση δεν είναι δική μας).
  ε) ότι στη πάλη για τα συνθήματα και το χαρακτήρα-προσανατολισμό της εξέγερσης η ΑντιΕΦΕΕ προωθούσε τα στενά φοιτητικά έως κουτσουρεμένα «αντιχουντικά» θεωρώντας τα πολιτικά και αντιαμερικανικά συνθήματα και τον αντίστοιχο προσανατολισμό αριστερίστικο:
  «...Το Γραφείο Σπουδάζουσας της ΚΝΕ θεώρησε ότι η κατάληψη, παρόλο που έπρεπε να είχε αποφευχθεί, μπορούσε να αξιοποιηθεί θετικά για το ανέβασμα της φοιτητικής και γενικότερα της λαϊκής πάλης ενάντια στο χουντομαρκεζίνικο καθεστώς. Κι αυτό θεωρεί ότι μπορεί να γίνει μέσα από την προσέλκυση της λαϊκής συμπαράστασης για την επίτευξη του στόχου του φ.κ. -για ελεύθερες εκλογές και για την προβολή κοινών αντιχουντικών συνθημάτων ζύμωσης...» (από την έκθεση της ΚΕ του ΚΚΕ, 1976).
  (συνεχίζεται)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 37. 1. Είναι γνωστό ότι η κατάληψη ξεκίνησε με την κάθοδο λίγων εκατοντάδων ατόμων, περίπου 300, ακριβώς αυτών που καταγγέλθηκαν ως πράκτορες. Μάλιστα η ΚΝΕ επιχείρησε να παρουσιάσει την κατάληψη ως προσπάθεια διάλυσης των συνελεύσεων που λάμβαναν χώρα εκείνη την στιγμή (Τρίτη 17/11). Φυσικά απέτυχε παταγωδώς. Στην συνέχεια προσπάθησε να περάσει την γραμμή της λήξης της κατάληψης, τις επόμενες μέρες. Φυσικά απέτυχε παταγωδώς. Μετά τους φασίστες που λένε ότι δεν υπήρχαν νεκροί, ξαναγράφει την ιστορία και η ΚΝΕ.

  2. Η ΚΟΜΕΠ είναι επίσημο όργανο της ΚΕ. Δε νομίζω ότι κάτι που μπορεί να παραποιηθεί από κανένα. Προφανώς το κόμμα σου έχει αρχεία. Καταντάτε γραφικοί. Δηλαδή διάβασες εσύ την ΚΟΜΕΠ και ξες τι γράφει και τι όχι; Την έχεις δει με τα μάτια σου;

  3. Η Α/ΕΦΕΕ πώς φτιάχτηκε; Κάθε Νοέμβρη στα πανεπιστήμια η ΚΝΕ και το ΜΑΣ είναι περήφανοι που φτιάξανε την Α/ΕΦΕΕ! Κάνουν και εκδηλώσεις!

  4. Αφού η Α/ΕΦΕΕ και η Π-8 είναι τόσο τέλειες γιατί τις αρνιέστε; Γιατί λέτε την έγραψε άλλος; Να είστε περήφανοι τότε που την γράψατε αφού δεν καταγγέλει τίποτα. Ζήτω η Π-8 τότε.

  ΥΓ
  Ο τρόπος που γράφετε δείχνει την γύμνια σας. Φέρτε κάποιον σοβαρό να σας εκπροσωπήσει, ολόκληρο κόμμα είστε. Εγώ αν ήμουν ΚΝΕ θα ζητούσα να διαγραφούν τα σχόλια αυτά ως δυσφημιστικά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 38. Ανώνυμος14/1/16, 1:31 π.μ.

  «...Ορισμένα άλλα εξτρεμιστικά συνθήματα που ακούστηκαν έξω, προέρχονταν από πομπό ανεύθυνο, έξω από το χώρο του Πολυτεχνείου. Βασικές αδυναμίες ήταν: α) Δεν προέκυψαν από μια επεξεργασμένη πολιτική γραμμή, για εκείνη τη στιγμή, του Κόμματος και της ΚΝΕ. Μάλιστα ο υπερτονισμός των φοιτητικών αιτημάτων, ή ακριβέστερα ο τρόπος που μεταφέρθηκε αυτή η γραμμή, προκάλεσε ταλάντευση στα στελέχη της Α/Ε που τα έκανε να μένουν αναποφάσιστα ανάμεσα στα «φοιτητικά αιτήματα», την «οικουμενική κυβέρνηση» και την «αντιφασιστική-αντιιμπεριαλιστική επανάσταση» και δεν τους έδοσε τη δυνατότητα να επιδράσουν πιο ενεργά στη διαμόρφωση και μεθόδευση των συνθημάτων. β)Υπήρξε (από έλλειψη πείρας και την πίεση του ΡΦ και των αριστεριστών) μεγάλη σύγχυση ανάμεσα στα συνθήματα ζύμωσης και δράσης, στο πέρασμα από ένα σύνθημα σε άλλο, από μια μορφή συνθήματος σε άλλη...» (από το ίδιο).
  «Το σύνθημα ΛΑΟΚΡΑΤΙΑ χαρακτηρίστηκε αριστερίστικο, το ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ πιθανώς άκαιρο» (ΚΟΜΕΠ Νο 11, 1976, «Ε» 25-11-1977, Συζήτηση μελών της ΣΕ).
  Ο κατάλογος των διαστρεβλώσεων δεν έχει τέλος. Ευτυχώς όμως τα γεγονότα υπήρξαν με ένα ορισμένο τρόπο. Και αυτό δεν μπορεί να το διαγράψει από τη συλλογική μνήμη των αγωνιστών ούτε η ΚΝΕ ούτε κανείς άλλος…
  Υ.Γ. 1.Δημοσιεύτηκε τον Νοέμβρη του 2008 στην Προλεταριακή Σημαία.
  Υ.Γ. 2. Η αλεπού μάλλον την Έκθεση του 1976 που αναφέρεται στο κείμενο εννοούσε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 39. Ανώνυμος14/1/16, 1:36 π.μ.

  ΚΝΕ και Α/ΕΦΕΕ

  "Η οργάνωση της ΚΝΕ δεν κατανόησε πλήρως τις δυνατότητες που είχε η ΣΕ, ούτε πήρε μέτρα για την αξιοποίησή της. Και δυνατότητες τέτοιες είχε αρκετές. Αν δινόταν κατεύθυνση στην ομάδα της Α/Ε, που ήταν μέσα στη ΣΕ και διατάσσαμε σωστά όλες τις οργανωμένες μας δυνάμεις, θα μπορούσε ίσως να δοθεί άλλη διάσταση στα γεγονότα και, στην εξέλιξή τους"

  από τη γνωστή έκθεση (αυτήν που αποδέχεται τώρα το ΚΚΕ και την έχει στο σάιτ του) φαίνεται καμιά πεντακοσαριά φορές η τάυτιση ΚΝΕ και Α/ΕΦΕΕ.

  Αφήστε το παιδιά του ΚΚΕ. Μην πικραίνεστε χωρίς λόγο. Κάντε τη με ελαφρά πηδηματάκια γιατί όλο και πιο ρεζίλι θα γίνεστε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 40. Ανώνυμος14/1/16, 1:38 π.μ.

  Όση ώρα ανέβαζα το άρθρο του 2008, δεν είχα δει αυτά τα εξόχως πολιτικά σχόλια των ταξικών Βαγγέλων. Και μεταξύ μας, εγώ δεν έχω καμιά απορία για το ποιος θα κάνει τώρα τον κινέζο... τον Ντενγκ...ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 41. Ανώνυμος14/1/16, 1:54 π.μ.

  Πρώτον απατεώνες ολικής.Η ΚΝΕ συμμετείχε στην εφεε.Δεν ήταν η εφεε όργάνωση του ΚΚΕ.


  που ακριβώς καταγγέλλεται η κατάληψη του ΕΜΠ σαν έργο προβοκατόρων. Τέτοιο πράγμα βέβαια δεν υπάρχει πουθενά στο κείμενο! Και πως θα μπορούσε εξάλλου; Σε μία τέτοια περίπτωση η «συντονιστική» θα κατήγγειλε τον ίδιο τον …εαυτό της!
  Τι αφορά λοιπόν η καταγγελία περί προβοκατόρων; Ας την δούμε:

  «…καταγγέλλουμε την προσχεδιασμένη εισβολή στον χώρο του Πολ)χνείου την Τετάρτη, 14 του Νοέμβρη, 350 περίπου οργανωμένων πρακτόρων της ΚΥΠ, …με σκοπό να προβάλουν με κάθε μέσο τραμπουκισμού και προβοκάτσιας (τι μου θυμίζει…;) γελοία αναρχικά συνθήματα και συνθήματα που δεν εκφράζανε την στιγμή και τις συγκεκριμένες δυνάμεις…»

  Εδώ λοιπόν δεν καταγγέλλεται καμμία κατάληψη του ΕΜΠ. Εκείνο που καταγγέλλεται σαν προβοκατόρικο, είναι η προσπάθεια κάποιων μειοψηφιών να καπελώσουν (και μάλιστα προσπαθώντας να καταλάβουν τα μεγάφωνα του ΕΜΠ με την βία, όπως λέει παρακάτω) με τα δικά τους συνθήματα και πρακτικές, μία ευρύτερη λαϊκή κινητοποίηση. Είναι ένα έργο, το οποίο έχουμε βαρεθεί εξάλλου να το βλέπουμε σε κάθε κινητοποίηση, και μέχρι σήμερα.

  Συνέχεια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 42. Ανώνυμος14/1/16, 1:55 π.μ.

  Συνέβη όμως κάτι τέτοιο; Ας δώσουμε τον λόγο στον δηλωμένο «προβοκάτορα» και απαλλαγμένο κάθε φιλο-ΚΚΕ υποψίας, Στέργιο Κατσαρό ο οποίος αν και κρίνει τελείως διαφορετικά τα συμβάντα, επιβεβαιώνει το γεγονός της διάστασης πολιτικού προτάγματος και συνθημάτων, μεταξύ κάποιων συγκεκριμένων ομάδων και της πλειοψηφίας του κόσμου που βρίσκοταν εκεί.:

  «…Τα συνθήματα πύκνωναν. Τα πιο πολλά στρέφονταν ενάντια στη Χούντα. Οι μαοϊκοί προσπαθούσαν να περάσουν κάποια δικά τους συνθήματα. Το σύνθημα «Λαοκρατία» ξυπνούσε κάποιους παλιούς γνώριμους ήχους και το φώναζαν πολλοί, αν και λίγο μουδιασμένα. Τα συνθήματα των αναρχικών, όπως «Κάτω το κράτος», δεν τα υιοθετούσε κανείς. … Αυτά βέβαια που συγκινούσαν το πλήθος και τα φώναζαν όλοι γενικά ήταν τα συνθήματα ενάντια στη Χούντα και τους Αμερικανούς…»

  Γιατί όμως η «συντονιστική» θεωρεί προβοκάτορες όσους βάζουν «συνθήματα που δεν εκφράζανε την στιγμή και τις συγκεκριμένες δυνάμεις…»; Το λέει παρακάτω «…Για να μπορέσουν να απομονώσουν το κίνημα μας. Για να μπορέσουν παραπέρα, κατασκευάζοντας (και με την βοήθεια των χουντικών μέσων ενημέρωσης) την εικόνα μιας μεμονωμένης εξτρεμιστικής επαναστατικοαναρχικής εξέγερσης που δεν έχει την συμπαράσταση του λαού…»

  Έχουν αυτοί οι φόβοι της «συντονιστικής» κάποια βάση; Αν κρίνουμε από την προπαγανδιστική γραμμή του καθεστώτος τόσο κατά την διάρκεια, όσο και μετά την καταστολή της εξέγερσης, επιβεβαιώνονται πλήρως! Αλωστε η ανακοίνωση, σε αυτές ακριβώς τις αιτιάσεις της χούντας απαντάει!

  Ακόμη φυσικά δεν έχουμε δει κάτι εναντίον της κατάληψης του ΕΜΠ, αλλά αντίθετα μετά την καταγγελία των προβοκατόρων διαβάζουμε: «…το σχέδιο όμως των Ρουφογάλη, Καραγιαννόπουλου, Παπαδόπουλου, CIA, απέτυχε παταγωδώς…»

  Πότε απέτυχε; Στις 14 Νοέμβρη, όταν δηλαδή αποφασίζοταν η κατάληψη που αποτελούσε την ακύρωση των παραπάνω σχεδίων! Αρα το κείμενο της «Π» όχι απλά δεν καταγγέλει την κατάληψη του ΕΜΠ, αλλά αντίθετα παρακάτω μας λέει πως «…ο Νοέμβρης του ’73 έγινε σταθμός του λαϊκού μας κινήματος…».


  Συνέχεια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 43. Ανώνυμος14/1/16, 2:11 π.μ.

  "Στην συνέχεια (το ΚΚΕ) προσπάθησε να περάσει την γραμμή της λήξης της κατάληψης, τις επόμενες μέρες."


  Για απόδειξέ το μας αυτό απατεώνα μου.Οι 350 που έκαναν πορεία απο την νομική προς το πολυτεχνείο ήταν η ασφάλεια της χούντας.Και την αρχή της κατάληψης δεν την έκανε αυτή η ομάδα των ασφαλειτών.Ειχε ηδη γίνει κατάληψη του χώρου του πολυτεχνίου.


  Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ από την πρώτη στιγμή της εξέγερσης πήραν ξεκάθαρη θέση, την χαιρέτισαν, την υποστήριξαν (Ανακοίνωση του ΠΓ 15/11/73) και ότι στελέχη και μέλη του έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην εξέγερση και εκατοντάδες πλήρωσαν γι' αυτό με φρικτά βασανιστήρια, φυλακίσεις και εξορίες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 44. Ανώνυμος14/1/16, 2:19 π.μ.

  Η Καταγγελία της αντι/εφεε δεν γίνεται εν τη γενέσει της κατάληψης κατά της κατάληψης. Γίνεται εκ των υστέρων (πολλές μέρες αργότερα) και δεν αφορά την ίδια την κατάληψη του Πολυτεχνείου (στην οποία άλλωστε πρωτοστάτησε η Συντονιστική – δηλαδή ο καταγγέλων). Αποτελεί απάντηση σε ανακοίνωση της ΕΣΑ για το Πολυτεχνείο. Σε αυτή την απάντηση -μεταξύ άλλων- καταγγέλεται προσχεδιασμένη δράση προβοκατόρων την πρώτη μέρα.

  -Η προβοκάτσια δεν αφορά την κατάληψη, αλλά τα συνθήματα και το περιεχόμενο που προσπάθησαν να προσδώσουν ορισμένοι, τα οποία, η Συντονιστική, καταγγέλει ότι σκοπό είχαν να περιθωριοποιήσουν την κατάληψη σαν κάτι το ακραίο και να δώσουν την αφορμή στη Χούντα να επέμβει.

  Αυτά…

  Νομίζω ότι αν διαβάσει κανείς την ίδια την ανακοίνωση καταλαβαίνει (και χωρίς επεξηγήσεις) πόσο μούφα είναι πια αυτός ο μύθος της «Πανσπουδαστικής» νο.8 και πόσοι άθλιοι είναι αυτοί που την αναπαράγουν.

  Ο αντικομμουνισμός και αντι-ΚΚΕδισμός ήταν πάντοτε ρηχός στα επιχειρήματά του. Άλλο ένα παράδειγμα στα πολλά…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 45. Ανώνυμος14/1/16, 7:24 π.μ.

  Η Ανακοίνωση που "φιλοξενεί" το φύλλο 8 της Πανσπουδαστικής που ήταν όργανο της ΑντιΕΦΕΕ δηλαδή της ΚΝΕ με άλλο όνομα, δεν ήταν της Συντονιστικής Επιτροπής της εξέγερσης του Πολυτεχνείου αλλά λαθροχειρία της ΚΝΕ. Η Συντονιστική Επιτροπή της εξέγερσης αργότερα θα καταγγείλλει το γεγονός αυτό, δηλαδή της χρησιμοποίησής του ονόματος της από την Αντι-ΕΦΕΕ.


  Υ.Γ. Η καπηλεία του ονόματος της ΕΦΕΕ ήταν το άλλο μεγάλο κατόρθωμα των ρεβιζιονιστών. Έτσι η ΚΝΕ μεταμφιέστηκε σε Αντι-ΕΦΕΕ , ότι τάχα ήταν το τριτοβάθμιο όργανο των φοιτητικών συλλόγων. (Η ΕΦΕΕ τότε είχε μετατραπεί σε όργανο της χούντας, τα ΔΣ ήταν διορισμένα κλπ, οπότε χρησιμοποιώντας η ΚΝΕ το όνομα Αντι-ΕΦΕΕ εννοούσε αντιδικτατορική ΕΦΕΕ. Μόνο που δεν ήταν όργανο συνδικαλιστικό αλλά η ΚΝΕ μεταμφιεσμένη).
  Για τα υπόλοιπα ότι και να κάνει ο ρεβιζιονισμός την στάση της ηγεσίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην εξέγερση δεν μπορεί να αλλάξει. Ίσως σε καμιά εικοσοαριά χρόνια να δούμε καμιά ανέξοδη αυτοκριτική, όπως τα μισόλογα που ψελλίζει -για συγκεκριμένους λόγους- τώρα για την αντεπαναστατική στροφή του 1956, τέκνο της οποία είναι το σημερινό ΚΚΕ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 46. Ανώνυμος14/1/16, 9:56 π.μ.

  7:24
  Η Συντονιστική Επιτροπή της εξέγερσης αργότερα θα καταγγείλε της χρησιμοποίησής του ονόματος της από την Αντι/ΕΦΕΕ.Δεν καταγγέλει πουθενά το ΚΚΕ.Και μάλιστα κάποια μέλης της το έκαναν αυτό, 17 συγκεκριμένα όχι όλα και το έκαναν χρόνια αργότερα.Το κατάλαβες προβοκατοράκο μου.Εσυ μια ζωη ως γνήσιος πουθενατζής και ανύπαρκτος γκρουπούσκολος μουλάς καπηλέυεσε την Συντονιστική Επιτροπή για να την χρησιμοποιήσεις όπως σου γουστάρει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 47. Ανώνυμος14/1/16, 10:00 π.μ.

  Μάλλον εσείς μουλάδες δεν πρόκειται με ψευτίες και κατασκευάσματα να ξαναγράψετε ως γνήσιοι ρουφίανοι την Ιστορία.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 48. Η αντι ΕΦΕΕ ήταν πλατιά αντιδικτατορική φοιτητική οργάνωση δημιουργημένη από την ΚΝΕ του Ιούνιο του 1972. Δεν ήταν συνδικαλιστικό σχήμα που συντόνιζε άλλα φοιτητικά συνδικαλιστικά σχήματα.
  Διαβάζουμε στον παράνομο Οδηγητή Ιούλη - Αύγουστου του 1972:

  "H ευθύνη (για την περιφρούρηση) συνίσταται και στην ανάπτυξη της μαζικής πάλης αλλά και στη περιφρούρηση του χώρου από χτυπήματα πρώτα απ' όλα των μαζικών οργανώσεων, παράνομων ή νόμιμων που ελέγχομε ή επιρρεάζομε αλλά και για τη σωστή τους κατέυθνδη.
  Δεν μπορεί πχ να αδιαφορήσει η ΚΝΕ κεντρικά ή σε οποιονδήποτε κρίκο της, αν το ΠΑΜ Νέων δεν πάει καλά και χτυπηθεί. Το ίδιο και η οργάνωση της σπουδάζουσαν για την αντιδικτατορική ΕΦΕΕ αλλά και για οποιαδήποτε μαζική οργάνωση".

  ..."μέσω αυτών (των μαζικών οργανώσεων) η ΚΝΕ πρέπει να έχει την επαφή της με τις μάζες."

  "Δίπλα στην οργάνωση της ΚΝΕ υπάρχουν ή δημιουργούνται και άλλες παράνομες οργανώσεις με σωστό προσανατολισμό όπως το ΠΑΜΝ, η ΑΝΤΙ - ΕΦΕΕ και άλλες που τυχόν χτύπημά τους ..... μπορεί να φτάσει και ως την οργάνωση της ΚΝΕ."

  Και ακολουθεί η συνέχεια του κειμένου που βάζει ως καθήκον των μελών της ΚΝΕ τη μαζικοποίηση αυτών των οργανώσεων, τη περιφρούρησή τους, τη σύγκλιση κι άλλων αγωνιστών ή δυνάμεων που συμφωνούν με το πρόγραμμά τους και εμμέσως πλην σαφώς τις θεωρεί ως προθάλαμο στρατολόγησης στη ΚΝΕ. (Από τον τόμο με τα παράνομα υλικά που εκδόθηκε προς τιμήν του 1ου Συνεδρίου της ΚΝΕ).

  Σε άλλα τεύχη δε του Οδηγητή υπάρχουν καλέσματα και ανακοινώσεις της "οργάνωσης αντι - ΕΦΕΕ" προς άλλες αντιδικατατορικές οργανώσεις για συνεργασία ώστε να πέσει η χούντα, να φτιαχτεί νέα δημοκρατική κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα στη δημοκρατία, στην εθνική ανεξαρτησία και πιθανά στο ..σοσιαλισμό!

  Για το ποια ήταν η σχέση της Α/ΕΦΕΕ με την ΚΝΕ πιο ξεκάθαρο δε γίνεται! Πλατύ μετωπικό της σχήμα ήταν, όπως το ΜΑΣ σήμερα, και είχε άμεση ευθύνη γι΄αυτή.

  Τώρα αν οι σημερινοί Κνίτες ντρέπονται γι' αυτό το σχήμα τους, δε λέω καλά κάνουν, αλλά τη πραγματικότητα δεν μπορούν να την αλλάξουν. Και η πραγματικότητα λέει ότι η συντακτική επιτροπή της "Πανσπουδαστικής", που καθόλου τυχαία πήρε το όνομά της η μετέπειτα παράταξη της ΚΝΕ, φύλλο νο 8 υποδέχεται με "κάποιες επιφυλλάξεις και συμπληρώσεις" την ανακοίνωση της υποτιθέμενης Σ.Ε., χωρίς όμως να μας λέει ποιες είναι οι κάποιες επιφυλλάξεις και οι συμπληρώσεις, αλλά από την άλλη υποδέχεται "με ενθουσιασμό το ντοκουμέντο αυτό που δείχνει την κρυστάλλινη ωριμότητα του κινήματός μας".

  Με λίγα λόγια. Αν ένα μετωπικό σχήμα μιας οργάνωσης κάνει ένα τέτοιο φάουλ έχει ή δεν έχει ευθύνη η συγκεκριμένη οργάνωση; Όποια κι αν είναι αυτή. Στη συντακτική επιτροπή της "Πανσπουδαστικής" συμμετείχαν ναι ή όχι μέλη του γραφείου της σπουδάζουσας της ΚΝΕ;

  Το καταδικάζετε ανοιχτά αυτό το κείμενο ναι ή όχι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 49. Ανώνυμος14/1/16, 1:35 μ.μ.

  Πρώτον μουλάδες.Στην Αντι/εφεε συμμετείχε η ΚΝΕ.Δεν ήταν η αντι/εφεε οργάνωση της ΚΝΕ.Αυτό φανερόνουν τα κείνενα της ΚΝΕ που παραθέτεις.Αν θέλεις κάνε τον κόπο να διαβάζεις πρώτα αυτά που παρουσιάζεις.Δευτερον.Απο που και ως που θα πρέπει η ΚΝΕ να ντρέπεται για την συμμετοχή της στη αντι/εφεε.Η αντι/εφεε μουλάδες έδινε την περίοδο της χούντας μεγάλο αντιδικτατορικό αγώνα.Μιλάμε οτι είστε και αστοιχείωτοι και ανιστόριτοι αν οχι γκεμπελίσκοι και προβοκάτορες.Το κείμενο της Πανσπουδαστικής αναφέρετε συγκεκριμένα σε μια ομάδων προβοκατόρων και ασφαλιτών της χούντας που ξέκίνησαν με πορεία απο την Νομική σχολή καθ επιχείρησαν να εισέλθουν στην κατάληψη του Πολυτεχνείου για υλοποιήσουν συγκεκριμένες εντολές και σχέδια.Επίσης μέσα το κείμενο ζητά την στήριξη και την συμμετοχή στην κατάληψη απο τον Ελκηνικό λαό.Για πιο λόγο να το καταδικάσουμε λοιπόν;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 50. (14/1/16, 1:35 μ.μ.) διάβασε πρώτα τι γράφουν οι δικοί σου παραπάνω, αποφασίστε πρώτα τι ήταν και τι δεν ήταν Α/ΕΦΕΕ και μετά ελάτε να μας πείτε για το ποιοι είναι μουλάδες και ποιοι μαλάκες!
  Κρατείστε τουλάχιστον μια ενιαία στάση!
  Μετωπικό σχήμα που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία της ΚΝΕ λέω αν δε το κατάλαβες. Το αρνείσαι; Λέω κι άλλα πράγματα αλλά απ' ότι φαίνεται δεν μάλλον συμφωνείς με αυτά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 51. Ανώνυμος14/1/16, 7:33 μ.μ.

  Μερικές φορές λες και ζούμε σε παράλληλα σύμπαντα και δεν μπορούμε να συζητήσουμε αλλά να την "βγούμε" στον "αντίπαλο". Αυτή η συμπεριφορά δεν έχει σχέση με κομμουνιστές αλλά με μικροαστούς που φοβούνται μην χάσουν το "παραμύθι"που έχουν πλάσει για τα πράγματα.
  'Ολη η συζήτηση των τελευταίων σχολίων έχει αφιερωθεί σε ένα ιστορικό γεγονός που έγινε γαμώ το!
  Η πορεία από την Νομική στο Πολυτεχνείο έγινε καθώς στην συνέλευση που γινόταν στη Νομική ρίχτηκε το σύνθημα να κατέβουν οι φοιτητές στο Πολυτεχνείο γιατί ξεκίνησε η κατάληψη.
  Αυτοί ήταν οι περίφημοι προβοκάτορες του Ρουφογάλη κατά την Πανσπουδαστική Νο 8.
  Ο λόγος ;
  Αυτοί που έριξαν το σύνθημα για την πορεία προς το Πολυτεχνείο δεν ήταν δικοί τους και με αυτή την ενέργεια η κατάληψη έπαιρνε διαστάσεις εξέγερσης κάτι που από ότι αργότερα φάνηκε κάποιοι δεν ήθελαν.

  ΓΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com