....................................................

21 Ιαν 2016

ΣΓΤΚΣ ΤΕΙ Αθήνας Δυνάμεις που συστήνονται ως πρωτοπορία στο κίνημα αδιαφορούν για τις αποφάσεις του συλλόγου

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο. Αντίστοιχα, δεν είναι και λίγες οι φορές που ενώ καλείται γενική συνέλευση έχουμε έρθει αντιμέτωποι με λογικές του τύπου «δεν έχει κόσμο, δεν αξίζει να μπούμε καν στο αμφιθέατρο, ας φύγουμε και να πάρουμε αγωνιστική απόφαση από το ΔΣ». Τέτοιες λογικές έχουν υιοθετηθεί από τις δυνάμεις ΜΑΣ, ΕΑΑΚ, ΑΡΔΙΝ και φαίνεται στην πράξη η ανεμπιστοσύνη τους στην ίδια την νεολαία και τους φοιτητές. Σε αντίθεση με το πολιτικό κενό που υπάρχει στη σχολή και την απογοήτευση που κυριεύει στον φοιτητόκοσμο και σε συνδυασμό με τους έντονους ρυθμούς σπουδών, την εντατικοποίηση και την πειθάρχιση που σπάνε κόκκαλα οι υπόλοιπες αριστερές δυνάμεις με έξτρα επαναστατικότητα φαίνεται ότι έχουν προσαρμοστεί πλήρως και ενσωματωθεί σ’ αυτήν την κατάσταση που όσο προχωράει ο καιρός δυσχεραίνει την καθημερινότητα όλων.
Ενώ λοιπόν η περίοδος που διανύουμε σήμερα χαρακτηρίζεται από την ολομέτωπη επίθεση του συστήματος σε κάθε δικαίωμα και κατάκτηση λαού και νεολαίας φαίνεται ότι δεν υπάρχει η διάθεση απ’ τις συγκεκριμένες δυνάμεις η δημιουργία πραγματικών όρων αντίστασης. Γίνεται όλο και πιο φανερό όταν το μόνο που βλέπουμε από αυτές είναι να παίρνουν αγωνιστικές αποφάσεις για το σύλλογο χωρίς τον ίδιο το σύλλογο όταν μέσα από ΔΣ αποφασίζουν τη συμμετοχή σε κάποια κινητοποίηση χωρίς να τους ενδιαφέρει να γνωστοποιηθεί στους φοιτητές ,αλλά και όταν το μόνο που ακούμε είναι ότι η φλέβα του προβλήματος είναι ότι δεν έχει υιοθετηθεί ακόμα το «επαναστατικό» τους πρόγραμμα, ένα πρόγραμμα που θα λύσει τα προβλήματα που δεν κατάφερε να λύσει η συγκυβέρνηση «πρώτη και δεύτερη φορά… αριστερά;».
Για μας είναι ξεκάθαρο ότι ο μόνος τρόπος για να μπει φραγμός σ’ αυτή την λυσσαλέα επίθεση είναι ο συλλογικός αγώνας. Με όπλο τους συλλόγους μας και τις γενικές μας συνελεύσεις να συγκροτήσουμε ένα φοιτητικό κίνημα που θα αντιστέκεται και θα απαιτεί να χει παρόν και μέλλον. Δε δεχόμαστε καμία διαπραγμάτευση και κανένα σκόντο στα δικαιώματά μας. Να βγούμε στην πρώτη τη γραμμή κόντρα στα αντιλαϊκά μέτρα που σημάνουν το δίχως προοπτική μέλλον μας. Ο αντιασφαλιστικός νόμος αποτελεί ένα από τα τερατουργήματα που θέλει να περάσει μέσα στο επόμενο διάστημα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και είναι χρέος όλων- όχι μόνο των εργαζομένων- να αντιταχθούν. Να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην ασφάλιση, την περίθαλψη και την δουλειά με μαζικό και ανυποχώρητο αγώνα κόντρα στο ρεύμα.

http://www.agonistikeskiniseis.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com