15 Ιαν 2016

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΣΟΦΤΕΞ»: Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις για να μην κλείσει το εργοστάσιο

«Ο δρόμος είναι ένας: Αγώνας για να ξαναλειτουργήσει το εργοστάσιο». Αυτή την απόφαση πήραν σε μαζική Γενική Συνέλευση, το μεσημέρι της Παρασκευής 15 Γενάρη, οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της «Σόφτεξ», δίνοντας άμεση απάντηση στο κλείσιμο του εργοστασίου που ανακοίνωσε η επιχείρηση το απόγευμα της Πέμπτης 14 Γενάρη. Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά από μήνες αδιαφορίας της εργοδοσίας για την επισκευή της μονάδας του εργοστασίου που υπέστη ζημιές από πυρκαγιά που ξέσπασε τον περασμένο Ιούλη.
Αμέσως μετά τη συνέλευση οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Εργασίας, με πανό και συνθήματα για την επαναλειτουργία του εργοστασίου, κόντρα στα σχέδια της εργοδοσίας. Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με το γενικό γραμματέα, Ανδρέα Νεφελούδη, και απαίτησαν η κυβέρνηση να πάρει θέση. Αντί να μοιράζει κούφια λόγια «υποστήριξης» στους εργαζόμενους και να φυσάει αέρα στα πανιά της εργοδοσίας, να την πιέσει ώστε τα χρήματα των αποζημιώσεων από τις ασφαλιστικές εταιρείες να τα διαθέσει για τις επισκευές και την επαναλειτουργία του εργοστασίου.
Τη Δευτέρα στις 10.30 π.μ. θα προχωρήσουν σε νέα κινητοποίηση στο υπουργείο, όπου έχει οριστεί τριμερής συνάντηση. Το επιχειρησιακό σωματείο, υλοποιώντας την απόφαση της συνέλευσης, προκηρύσσει στάση εργασίας στη λήξη της πρωινής και την έναρξη της απογευματινής βάρδιας (10 π.μ. έως 6 μ.μ.).
Στην εισήγησή του στη Γενική Συνέλευση ο πρόεδρος του σωματείου, Δημήτρης Κατσιγιάννης, κάλεσε τους εργαζόμενους να βρεθούν επί ποδός πολέμου, με ενότητα, εμπιστοσύνη στο σωματείο και αποφασιστικότητα απέναντι στην εργοδοσία αλλά και την κυβέρνησή και χαρακτήρισε απαράδεκτο τον τρόπο με τον οποίο η εργοδοσία ανακοίνωσε τηλεφωνικά πως πετά 150 οικογένειες.
Αναφέρθηκε ακόμα στην πορεία της επιχείρησης που από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα πέρασε από τα χέρια των βιομηχάνων στο κράτος και πάλι στην ιδιοκτησία ιδιωτών, αποτελώντας ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για τη συνεργασία μεταξύ των εκάστοτε κυβερνήσεων και των κεφαλαιοκρατών.
Στη συνέλευση παρευρέθηκε αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου. Ο πρόεδρος της, Παναγιώτης Κατάρας, παίρνοντας το λόγο υπενθύμισε τους αγώνες που έχουν δώσει οι εργαζόμενοι με το σωματείο τους και τόνισε πως στη μάχη που έχουν μπροστά τους δεν ξεκινούν από το μηδέν. Επίσης, ενημέρωσε τη συνέλευση πως οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΓΣΕΕ την Παρασκευή 15 Γενάρη κάλεσαν σε συμπαράσταση στους εργαζόμενους της «Σόφτεξ».
Το λόγο στη συνέλευση πήραν μια σειρά εργαζόμενοι. «Δύο επιλογές έχουμε, ή να παραιτηθούμε ή να δώσουμε τον αγώνα μας με περηφάνια και αξιοπρέπεια», «Τελικά να ποιοι κλείνουν τα εργοστάσια», «Μόνο τα κέρδη τους τους νοιάζουν και για εμάς δεν δίνουν δεκάρα», «Δεν είναι ανίκητοι, να τους κάνουμε να τους κάνουμε να χάσουν τον ύπνο τους», είναι μερικά από όσα ακούστηκαν.

http://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com