...................

18 Ιαν 2016

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ (βίντεο)

Πραγματοποιήθηκε η συζήτηση - ενημέρωση για την επερχόμενη λαίλαπα στο ασφαλιστικό την Παρασκευή 15 Γενάρη στο ΕΚΘ.
Τη συζήτηση διοργάνωσαν η Ταξική Πορεία κι οι Αγωνιστικές κινήσεις Εκπαιδευτικών.
Στο ξεκίνημα της συζήτησης αναφέρθηκαν μια σειρά στοιχειά για το χαρακτήρα ιδεολογικό και πολιτικό που παίρνει η επίθεση του συστήματος σήμερα.
Όπως ειπώθηκε στο ξεκίνημα της συζήτησης, το σύστημα εδώ και χρόνια προσπαθεί να αναιρέσει μια-μια ΟΛΕΣ τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα που κατόρθωσαν να αποσπάσουν με τους αγώνες τους οι εργαζόμενοι τις προηγούμενες δεκαετίες. Και κύρια μετά το Β΄ΠΠ όταν η ακτινοβολία της Σοσιαλιστικής οικοδόμησης στην ΕΣΣΔ αποτελούσε σταθερό φάρο έμπνευσης και "υποκινητή" για διεκδικήσεις.
Αυτό το σώμα "παραχωρήσεων" που έκανε τότε το κεφάλαιο για να μην οξύνει παραπέρα τις αντιθέσεις του με τα λαϊκά στρώματα και τους μικρομεσαίους θέλει σήμερα να αναιρέσει ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ.
Είναι σημαντικό να θυμίσουμε πως αυτή η ρεβάνς έχει την αρχή της στην περίοδο της Θάτσερ.
Σήμερα λοιπόν βλέπουμε την προσπάθεια να αναιρεθεί ΣΥΝΟΛΙΚΑ και ΕΚ ΒΑΘΡΩΝ ο χαρακτήρας της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ όπως τον έχουμε ζήσει τις τελευταίες δεκαετίες!!
Η επιδιωκόμενη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλαγή στο ασφαλιστικό δεν είναι "μια συμφωνία με αμοιβαίες υποχωρήσεις" όπως αναφέρει σήμερα (17/1) ο ανεκδιήγητος Σταθάκης.
Αλλά αποτελεί μια παρέμβαση που θα ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ την σύνταξη για μεγάλο κομμάτι εργαζόμενων ενώ κι αυτοί που "καταιδρωμένοι" μετά από 40 χρόνια θα κατοχυρώνουν δικαίωμα θα παίρνουν ένα επίδομα, μια ελεημοσύνη για να μην πεθαίνουν της πείνας!!

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα
Αν σήμερα έβγαινε στην σύνταξη, κάποιος που παίρνει 1000 ευρώ στο δημόσιο, με το νέο τρόπο υπολογισμού θα έπαιρνε
380ευρώ (την ελάχιστη "εγγυημένη")
+ 120 (το 12% του μισθού-"αναπλήρωση")
= 500 ευρώ !!!
Αυτό φυσικά είναι η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΔΟΧΗ!!
ΓΙΑΤΙ:
  1. μπορεί κάλλιστα ΟΛΑ ΑΥΤΑ να αναπροσαρμοστούν προς τα κάτω με βάση τις εντολές των δανειστών ή αν προτιμάται για "δημοσιονομικούς λόγους", το γνωστό "δεν υπάρχουν λεφτά" !!
  2. Η σύνταξη των 500 ευρώ θα είναι πολύ χαμηλότερη αν δεν ισχύει το 1000 ευρώ μισθός !! (Ο μισθός-αναφοράς πλέον θα υπολογίζεται στο σύνολο του εργασιακού βίου!!) Οπότε είναι εύκολο να καταλάβει κανείς πως θα διαμορφώνεται για τους νέους εργαζόμενους και όσους απασχολούνταν ελαστικά για μεγάλο μέρος του εργασιακού τους βίου! (δηλαδή για την πλειοψηφία των εργαζόμενων πλέον!!)
  3. Αντίστοιχα κάτω από το 500ευρώ θα ήταν κι όποιος δεν φτάσει τα 40 χρόνια δουλειάς και βγει στη σύνταξη με λιγότερα !!
  4. Επειδή όμως -όπως είπαμε και πιο πριν- ΔΕΝ θα "σωθεί" το ασφαλιστικό, το 2018 θα φέρουν κι άλλες περικοπές !! Κι αυτό είναι κάτι που το δηλώνουν ΟΙ ΙΔΙΟΙ από ΤΩΡΑ (!) στο μνημόνιο ...
Όμως αυτό το μαύρο μέλλον που μας ετοιμάζουν ΔΕΝ πρέπει να το αποδεχτούμε! Δεν είναι "χαμένη μάχη" η μάχη για το ασφαλιστικό που πρέπει να δωθεί μόνο "για την τιμή των όπλων" !
Όπως τονίστηκε από όλους τους ομιλητές που παρέμβηκαν στην συζήτηση. χρειάζεται να γκρεμίσουμε τα ψέμματα και την συγκάλυψη των πραγματικών δεδομένων που περιέχονται στις ρυθμίσεις!!
Απαιτείται η ενεργοποίηση όλων, για το σπάσιμο της μοιρολατρικής αποδοχής του "σύνταξη δεν θα παίρναμε έτσι κι αλλιώς" που διαπερνά την νεολαία άλλα και μεγάλο κομμάτι των νέων εργαζόμενων.
Μέσα στα σωματεία, στις πρωτοβουλίες γειτονιάς, σε κάθε συλλογικότητα πρέπει να τεθεί η αναγκαιότητα του λαϊκού ξεσηκωμού για την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης, για μην περάσει το ν/σ "νεκροθάφτης".
Το επόμενο ραντεβού που θα μετρήσουμε τις δυνάμεις μας ΕΜΕΙΣ ΚΙ ΑΥΤΟΙ, είναι στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 4 Φλεβάρη και μέχρι τότε πρέπει πολλά να γίνουν ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com