...................

31 Ιαν 2016

Χανιά: Όχι στην απάτη του διαλόγου ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ για να μη περάσει η αντιασφαλιστική επιδρομή!!!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ της Πρωτοβουλίας Αντίστασης

Εκδήλωση συζήτηση πραγματοποιεί η Πρωτοβουλία Αντίστασης τη Δευτέρα 1 Φλεβάρη 7:30 μμ στο Εργατικό κέντρο Χανίων. Η εκδήλωση γίνεται στα πλαίσια των δράσεων και της καμπάνιας της Πρωτοβουλίας Αντίστασης που θέλουν να συμβάλλουν στο δυνάμωμα των λαϊκών αντιστάσεων για να μη περάσει η νέα αντιασφαλιστική επιδρομή.
Θέμα της εκδήλωσης είναι ο ταξικός χαρακτήρας της επίθεσης στο ασφαλιστικό και η ανάγκη συγκρότησης μετώπου από αγρότες –εργαζόμενους-αυτοαπασχολούμενους που μαζί με ανέργους και συνταξιούχους οφείλουν να παλέψουν για να υπερασπιστούν το κοινωνικό δικαίωμα στην ασφάλιση και στη σύνταξη που για άλλη μια φορά μπαίνει στο στόχαστρο από τις δυνάμεις του κεφαλαίου. Οι αυξήσεις των ορίων ηλικίας ο νέος τρόπος υπολογισμού της σύνταξης και οι νέες εισφορές-χαράτσια σε αγρότες αυτοαπασχολούμενους, αφανίζουν το δικαίωμα στη κοινωνική ασφάλιση γι’ αυτό ο ενωμένος αγώνας όλου του κόσμου της δουλειάς είναι μια κρίσιμη αναγκαιότητα.

Χιλιάδες αγρότες σε μια σειρά σημεία της Ελλάδας αψηφούν την παγωνιά και βγαίνουν στις εθνικές οδούς, ενώ σε κάθε καφενείο και σε κάθε αγροτόσπιτο της χώρας επικρατεί αγωνιστικός αναβρασμός. Παρά τη συκοφάντηση και τις υπαρκτές αδυναμίες του αγροτικού κινήματος, ο αγώνας κλιμακώνεται καθημερινά από τη δύναμη του δίκιου του.
Ήδη μιλάμε για μια ελπιδοφόρα κατάσταση που δίνει κουράγιο σ’ όλους τους ανθρώπους της δουλειάς για να μπουν και οι ίδιοι στον αγώνα. Ένα μέτωπο εργαζομένων, αγροτών και αυτοαπασχολούμενων με το αίτημα ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΝΕΑ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ, που σήμερα ενώνει όλο τον κόσμο της εργασίας ενάντια στον κόσμο του κεφαλαίου, τη μεγαλοαστική τάξη και τον ιμπεριαλισμό, είναι αναγκαίο και μπορεί να γίνει εφικτό.
Η αγροτιά δίπλα στην εργατιά έχει γράψει ιστορία σ’ αυτό τον τόπο και κάτι τέτοιο είναι ανάγκη να ξανασυμβεί και για το μέλλον αυτού του τόπου και των ανθρώπων του. Γιατί είναι ξεκάθαρο πως δε θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε….. Χρόνια τώρα ξηλώνουν δικαιώματα που κατακτήθηκαν με τους αγώνες και το αίμα των λαϊκών δυνάμεων. Είναι επιτακτική ανάγκη να φράξουμε το δρόμο στη βαρβαρότητα. Κάτι τέτοιο, είναι ξεκάθαρο ότι, απαιτεί σκληρό και παρατεταμένο αγώνα που έχει μια σειρά απαιτήσεις και προϋποθέσεις. Συλλογικότητα, αγωνιστική αλληλεγγύη, ταξικός προσανατολισμός και τόλμη απέναντι στην έκδηλη βαρβαρότητα του συστήματος είναι κάποιες απ’ αυτές. Και όλες αυτές οι προϋποθέσεις κατακτιούνται όταν βγαίνουμε στο δρόμο, όταν οι άνθρωποι της δουλειάς ενώνουμε τις δυνάμεις μας και μέσα από την πάλη ξεκαθαρίζουμε τους εχθρούς και τους φίλους μας.
Ο αγώνας των αγροτών έχει ήδη φέρει σε δύσκολη θέση όχι μόνο την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, μα και τη ΝΔ που είναι ενάντια στα αγροτικά μπλόκα και όλους αυτούς που απ’ το καλοκαίρι ψήφισαν το τρίτο και πιο βάρβαρο αντιλαϊκό μνημόνιο. Οι αγρότες αρνούνται αποφασιστικά ένα νέο άγριο χαράτσι για κάτι που είναι δικαίωμά τους. Ταυτόχρονα αρνούνται το ξεκλήρισμά τους που φέρνει ο συνδυασμός ασφαλιστικού – φορολογικού. Το δικαίωμα σε ασφάλιση – περίθαλψη- σύνταξη είναι καθολικό και αναφαίρετο για όλους αυτούς που παράγουν τον πλούτο της κοινωνίας. Όμως οι δυνάμεις του κεφαλαίου στη βάση του συσχετισμού που έχουν πετύχει, ένεκα της αποσυγκρότησης της εργατικής τάξης και συνολικά των λαϊκών δυνάμεων, έχουν αποθρασυνθεί και δεν έχουν σκοπό ν’ αφήσουν τίποτα όρθιο. Με την ίδια ευκολία που οι ιμπεριαλιστές καταστρέφουν χώρες και οδηγούν λαούς στο θάνατο και την προσφυγιά, απαιτούν μνημόνια λεηλασίας του λαού και της χώρας χωρίς σταματημό. Οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες για αυτή τη φάση της αναμέτρησης των δυνάμεων της εργασίας με τις δυνάμεις του συστήματος της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και της εκμετάλλευσης. Να συμβάλλουμε στο δυνάμωμα του αγώνα των αγροτών και κόντρα στην απάτη του ψευτοδιαλόγου που θέλουν να τους παγιδέψουν, να συμπαραταχθούμε μαζί τους όλος ο κόσμος της δουλειάς για ν’ αποσυρθεί το προσχέδιο και ν’ ανατραπεί ο μνημονιακός σχεδιασμός ενάντια στο δικαίωμα στην ασφάλιση – σύνταξη.
Η συμβολή σε μια τέτοια κατεύθυνση είναι καθήκον κάθε αριστερού αγωνιστή. Η εκδήλωση της Πρωτοβουλίας Αντίστασης τη Δευτέρα 1 Φλεβάρη στις 7.30μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο αυτή την κατεύθυνση θέλει να υπηρετήσει και η προσυγκέντρωση στο Δημαρχείο στις 4 Φλεβάρη αυτό το αγωνιστικό στίγμα θέλει να διατρανώσει τη μέρα της γενικής απεργίας, που πρέπει εργάτες, αγρότες αυτοαπασχολούμενοι να πλημμυρίσουμε τους δρόμους.

• ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
• ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ Της ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Πρωτοβουλία Αντίστασης Χανιά 

1-2-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com