...................

29 Ιαν 2016

Χανιά: Η αγροτιά μαζί με την εργατιά και όλο τον κόσμο της δουλειάς μπορούν ν’ αντισταθούν και να νικήσουν!

Χιλιάδες αγρότες σε μια σειρά σημεία της Ελλάδας αψηφούν την παγωνιά και βγαίνουν στις εθνικές οδούς, ενώ σε κάθε καφενείο και σε κάθε αγροτόσπιτο της χώρας επικρατεί αγωνιστικός αναβρασμός.
Ήδη μιλάμε για μια ελπιδοφόρα κατάσταση που δίνει κουράγιο σ’ όλους τους ανθρώπους της δουλειάς για να μπουν και οι ίδιοι στον αγώνα. Ένα μέτωπο εργαζομένων, αγροτών και αυτοαπασχολούμενων με το αίτημα ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΝΕΑ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ που σήμερα ενώνει όλο τον κόσμο της εργασίας ενάντια στον κόσμο του κεφαλαίου, τη μεγαλοαστική τάξη και τον ιμπεριαλισμό, είναι αναγκαίο και μπορεί να γίνει εφικτό.
Η αγροτιά δίπλα στην εργατιά έχει γράψει ιστορία σ’ αυτό τον τόπο και κάτι τέτοιο είναι ανάγκη να ξανασυμβεί και για το μέλλον αυτού του τόπου και των ανθρώπων του. Γιατί είναι ξεκάθαρο πως δε θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε…..
Χρόνια τώρα ξηλώνουν δικαιώματα που κατακτήθηκαν με τους αγώνες και το αίμα των λαϊκών δυνάμεων. Είναι επιτακτική ανάγκη να φράξουμε το δρόμο στη βαρβαρότητα. Κάτι τέτοιο, είναι ξεκάθαρο ότι, απαιτεί σκληρό και παρατεταμένο αγώνα που έχει μια σειρά απαιτήσεις και προϋποθέσεις. Συλλογικότητα, αγωνιστική αλληλεγγύη, ταξικός προσανατολισμός και τόλμη απέναντι στην έκδηλη βαρβαρότητα του συστήματος είναι κάποιες απ’ αυτές. Και όλες αυτές οι προϋποθέσεις κατακτιούνται όταν βγαίνουμε στο δρόμο, όταν οι άνθρωποι της δουλειάς ενώνουμε τις δυνάμεις μας και μέσα από την πάλη ξεκαθαρίζουμε τους εχθρούς και τους φίλους μας.
Ο αγώνας των αγροτών έχει ήδη φέρει σε δύσκολη θέση όχι μόνο την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, μα και τη ΝΔ που είναι ενάντια στα αγροτικά μπλόκα και όλους αυτούς που απ’ το καλοκαίρι ψήφισαν το τρίτο και πιο βάρβαρο αντιλαϊκό μνημόνιο. Οι αγρότες αρνούνται αποφασιστικά ένα νέο άγριο Το δικαίωμα σε ασφάλιση - περίθαλψη - σύνταξη είναι καθολικό και αναφαίρετο γι’ αυτούς που παράγουν τον πλούτο της κοινωνίας. Όμως οι δυνάμεις του κεφαλαίου στη βάση του συσχετισμού που έχουν πετύχει, ένεκα της αποσυγκρότησης της εργατικής τάξης και συνολικά των λαϊκών δυνάμεων, έχουν αποθρασυνθεί και δεν έχουν σκοπό ν’ αφήσουν τίποτα όρθιο. Με την ίδια ευκολία που οι ιμπεριαλιστές καταστρέφουν χώρες και οδηγούν λαούς στο θάνατο και την προσφυγιά, απαιτούν μνημόνια λεηλασίας του λαού και της χώρας χωρίς σταματημό. Οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες για αυτή τη φάση της αναμέτρησης των δυνάμεων της εργασίας με τις δυνάμεις του συστήματος της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και της εκμετάλλευσης. Να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να δυναμώσουν τα μπλόκα των αγροτών και μαζί με τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους στις 4 Φλεβάρη να πλημμυρίσουν οι δρόμοι στα Χανιά και σε κάθε πόλη της χώρας.
χαράτσι για κάτι που είναι δικαίωμά τους. Ταυτόχρονα αρνούνται το ξεκλήρισμά τους.

Η συμβολή σε μια τέτοια κατεύθυνση είναι καθήκον κάθε αριστερού αγωνιστή. Η εκδήλωση της Πρωτοβουλίας Αντίστασης τη Δευτέρα 1 Φλεβάρη στις 7.30μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο αυτή την κατεύθυνση θέλει να υπηρετήσει και η προσυγκέντρωση στο Δημαρχείο στις 4 Φλεβάρη αυτό το αγωνιστικό στίγμα θέλει να διατρανώσει.

• ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
• ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

4 ΦΛΕΒΑΡΗ ΟΛΟΙ στους ΔΡΟΜΟΥΣ

Πρωτοβουλία Αντίστασης Χανιά 
26-1-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com