...................

19 Ιαν 2016

Συγκέντρωση και πορεία των εργαζόμενων της ΣΟΦΤΕΞ. Και ένα σχόλιο της Ταξικής Πορείας

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 18/1 η κινητοποίηση των εργαζόμενων της Σοφτεξ. Μετά την ανακοίνωση της εργοδοσίας για κλείσιμο του εργοστασίου και την απόλυση 130 εργαζόμενων. Η πορεία ξεκίνησε από την Ομόνοια και συνέχισε προς το υπουργείο Εργασίας όπου θα γινόταν η τριμερής συνάντηση μεταξύ του γ.γ. του υπουργείου Εργασίας, της διοίκησης της Softex και των εργαζόμενων. Η Ταξική Πορεία εξέφρασε τη συμπαράσταση και την ταξική αλληλεγγύη μοιράζοντας το κείμενο της και μιλώντας με τους εργαζόμενους, παίρνοντας θετική ανταπόκριση για την συνέχεια του αγώνα μέχρι την δικαίωση και την επαναπρόσληψη τους. Μετά την διεξαγωγή της τριμερούς συνάντησης, η εργοδοσία έμεινε αμετάκλητη στις απολύσεις και στο κλείσιμο του εργοστασίου παρουσιάζοντας ως αναπόφευκτο με βασική δικαιολογία την πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί τον περασμένο Ιούλη. Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Α.Νεφελούδης δεσμεύτηκε προς τους εργαζόμενους ότι το υπουργείο θα κάνει ό,τι μπορεί και θα χρησιμοποιήσει όλα τα νομικά και πολιτικά μέσα για να μην κλείσει το εργοστάσιο. Το σωματείο ανακοίνωσε νέο ΔΣ την Τρίτη 19/1 για την πορεία του αγώνα το επόμενο διάστημα και νέα συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας την Πέμπτη 21/1.

ένα σχόλιο της Ταξικής Πορείας
Οι εργαζόμενοι της ''ΣΟΦΤΕΞ'' δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να κάμψουν το αγωνιστικό τους φρόνημα μετά τις ψεύτικες δηλώσεις και δεσμεύσεις της κυβέρνησης, που υλοποιεί και προχωράει ακόμα παραπέρα την αντεργατική πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, την ίδια ώρα που ..."στηρίζει" λοιπόν του εργαζόμενους, στη πραγματικότητα στηρίζει και προωθεί και το νέο γύρο βάρβαρης αντεργατικής επίθεσης για λογαριασμό του κεφάλαιου και του ιμπεριαλισμού. Το μόνο στήριγμα για τους εργαζόμενους ειναι η αποφασιστικότητά και η επιμονή τους να αντισταθούν και να παλέψουν συλλογικά για το δικαίωμα στη δουλειά, για το δικαίωμα στη ζωή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com