...................

10 Ιαν 2016

ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ! ΟΧΙ ΣΤΗ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ! Η ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΛΗ, ΦΡΑΓΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ!

Στις 11/2/2016 στα δικαστήρια της Ευελπίδων θα γίνει η εξ αναβολής δίκη των δύο καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών, Ευαγγελίας Αλεξάκη και Βάσως Γκόβα, μετά από μήνυση αστυνομικού των ΜΑΤ που αφορά στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν την 10/7/2014 έξω από το υπουργείο κατά την άφιξη των τροϊκανών. Συγκεντρωμένες καθαρίστριες διεκδικούσαν την επαναπρόσληψή τους και δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής. Οι δύο καθαρίστριες τραυματίστηκαν σοβαρά, ενώ ο συγκεκριμένος ΜΑΤατζής είχε το θράσος να τις μηνύσει για αντίσταση κατά της αρχής και εξύβριση. Οι ίδιες κατέθεσαν εναντίον του μήνυση για τις σωματικές βλάβες που υπέστησαν.
Η πολιτική της ποινικοποίησης των αγώνων δεν είναι καινούργια. Αποτελεί γνωστή διαχρονική τρομοκρατική μέθοδο του κράτους και της εργοδοσίας προκειμένου να καμφθούν οι αντιστάσεις των εργαζομένων και του λαού. Ο αγώνας των καθαριστριών ενάντια στα μνημόνια, τις απολύσεις, την ανεργία και για το δικαίωμα στη δουλειά σέρνεται έστω και εκ των υστέρων στα δικαστήρια, στέλνοντας εκ νέου μήνυμα, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ότι το κράτος θα είναι αμείλικτο απέναντι στους αγώνες για ζωή, δουλειά, ελευθερίες και ανεξαρτησία. Πολύ περισσότερο που μπροστά μας έχουμε την αντιασφαλιστική επιδρομή που ξεδιπλώνεται και τα διαρκή μέτρα ενάντια στις πλατιές λαϊκές μάζες.
Η πολιτική της κρατικής βίας και καταστολής, συνεπικουρούμενη από την ποινικοποίηση αγώνων και τις καταδίκες αγωνιστών από την αστική δικαιοσύνη αποτελεί απαραίτητο συμπλήρωμα της πολιτικής της υποτέλειας, της φτώχειας και του γκρεμίσματος των κατακτήσεων και δικαιωμάτων των εργαζομένων. Η αντίσταση, η διεκδίκηση και η συγκρότηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος είναι ο αποτελεσματικός δρόμος ενάντια σε παλιά και νέα μνημόνια, στις πολιτικές παλιών και νέων διαχειριστών της εξάρτησης της χώρας και της εκμετάλλευσης των εργαζομένων.

- ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ!
- ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ Ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΤΩΝ ΜΑΤ!
Σάββατο 10/1/2016
Ταξική Πορεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com