...................

28 Ιαν 2016

Συγκέντρωση αγροτών στη ΘεσσαλονίκηΑγρότες, κτηνοτρόφοι, αλιείς και παραγωγοί από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο, από κάθε γωνιά της χώρας, κατέφτασαν στα εγκαίνια της έκθεσης «Agrotica» στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 28/1.
Από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι νωρίς το απόγευμα συνέρρεαν τα μπλόκα στην νότια πύλη της έκθεσης. Ο παλμός του πλήθους κορυφώθηκε όταν εκατοντάδες τρακτέρ έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και έφτασαν στο χώρο της συγκέντρωσης όπου έγιναν δεκτά με χειροκροτήματα και ενθουσιώδη συνθήματα.
Τα δεκάδες πανό, που σήκωσαν αγρότες και αγροτικοί συνεταιρισμοί, έφταναν από την Χαλκιδική, το Αμύνταιο, την Αλεξάνδρεια, την Μαρώνεια, το Κιλκίς, τα Άθυρα, τον Μυλότοπο, την Κομοτηνή, ακόμη και αεροπορικώς από την Κρήτη. Για αρκετές ώρες παρέλυσε το κέντρο της Θεσσαλονίκης και στους δρόμους της αντήχησε μήνυμα αντίστασης στα σχέδια της κύβερνησης στην αντιασφαλιστική-φορολογική επίθεση, που δίνει την «χαριστική βολή» στους μικρούς παραγωγούς ολόκληρου του πρωτογενούς τομέα.
Καθ’όλη τη διάρκεια της συγκέντρωσης, η Λαϊκή Αντίσταση –Α.Α.Σ., ύψωσε πανό υποστήριξης με σύνθημα «ΛΑΟΣ-ΑΓΡΟΤΕΣ-ΝΕΟΛΑΙΑ, ΜΑΖΙ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ», ενώ η προκήρυξη κυκλοφόρησε από την πρώτη στιγμή μέσα στο πλήθος. Με τη συμμετοχή της και τα συνθήματα της ανέδειξε την αναγκαιότητα κοινού αγώνα όλου του λαού, της αγροτιάς και της νεολαίας απέναντι στις βάρβαρες πολιτικές, κυβέρνησης, Δ.Ν.Τ. και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το ραντεβού ανανεώθηκε για τις 4/2, στην γενική απεργία, όπου αγρότες και λαός θα διαδηλώσουν σε μπλόκα και δρόμους σε όλη την χώρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com