20 Ιαν 2016

Χανιά: Ταξικός ο χαρακτήρας της νέας αντιασφαλιστικής επιδρομής

Ο ταξικός χαρακτήρας της νέας αντιασφαλιστικής επιδρομής είναι δοσμένος ανεξάρτητα από τα ψέματα και τις μεθοδεύσεις που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να υπηρετήσει τη συνέχιση της αντιλαϊκής επίθεσης στη βάση των μνημονίων που συνυπέγραψε με ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΠΟΤΑΜΙ το καλοκαίρι.
Η ανάπτυξη της μαζικής λαϊκής αντίστασης για ν’ αποκρουστεί η προσπάθεια του συστήματος ν’ αναιρέσει τη βασική κατάκτηση στην ασφάλιση και τη σύνταξη, είναι το κρίσιμο ζήτημα που θα επιδράσει καθοριστικά στην πορεία της αναμέτρησης ανάμεσα στις λαϊκές δυνάμεις και τις δυνάμεις του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού στην επόμενη φάση. Όσο η μαζική λαϊκή αντίσταση καθυστερεί τόσο δίνεται χρόνος στις δυνάμεις του συστήματος ν’ ανασυγκροτούνται και να προετοιμάζουν τους νέους γύρους της αντιλαϊκής επίθεσης.
Η εργατική τάξη, η αγροτιά και όλος ο κόσμος της δουλειάς μπορούν και πρέπει να δώσουν μαζικά και αποφασιστικά τη μάχη για να μη περάσει η νέα αντιασφαλιστική επιδρομή. Κάτι τέτοιο όχι μόνο δεν είναι λίγο όπως λένε μια σειρά δυνάμεις του ρεφορμισμού, που ερωτοτροπούν με τη διαχειριστική λογική, αλλά αντίθετα η απόκρουση της επίθεσης σ’ αυτή τη φάση θα δώσει πολιτικά καύσιμα και κουράγιο για να γίνουν πραγματικά βήματα ανασυγκρότησης του εργατολαϊκού κινήματος.
Με βάση αυτές τις διαπιστώσεις που προέκυψαν απ’ την τελευταία ανοικτή σύσκεψη της Πρωτοβουλίας Αντίστασης στα Χανιά, αποφασίστηκε η επικέντρωση της δράσης της Πρωτοβουλίας για το επόμενο διάστημα στη συμβολή της στην ενίσχυση της κατεύθυνσης της μαζικής λαϊκής αντίστασης για να μη περάσει η νέα αντιασφαλιστική επιδρομή.
Μέσα απ’ τη συζήτηση δηλώθηκε η αποφασιστικότητα για δράση κόντρα στο κλίμα της ηττοπάθειας, των συνδιαχειριστικών αντιλήψεων, των σεχταρισμών και των ακτιβισμών που δε θέλουν και δε μπορούν να ενισχύσουν τη γραμμή της μαζικής λαϊκής αντίστασης. Με επίγνωση των αρνητικών συσχετισμών τα μέλη της Πρωτοβουλίας Αντίστασης θα παλέψουν και θα τα καταφέρουν ν’ ακουστεί πλατιά το στίγμα των παραπάνω αντιλήψεων. Αποφασίστηκε η διοργάνωση κεντρικής εκδήλωσης τη Δευτέρα 1 Φλεβάρη και μια σειρά άλλες δράσεις σε μαζικούς χώρους, στο κέντρο της πόλης και στους αγρότες.

Χανιά 19-1-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com