16 Ιαν 2016

Αθήνα: Κινητοποίηση ενάντια στα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης

Με μια καλή συγκέντρωση και πορεία κατά κύριο λόγο των οργανώσεων και κομμάτων της αριστεράς (Λαϊκή Αντίσταση - Α.Α.Σ., ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑ.Ε., Ε.Ε.Κ., ΟΚΔΕ και άλλες), ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα. Συμμετείχαν και κάποιοι φοιτητικοί σύλλογοι, σωματεία (ΠΟΣΠΕΡΤ, ΟΛΜΕ, Ιντρακόμ, Wind, και άλλα) καθώς και η αναρχοσυνδικαλιστική οργάνωση ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ. Θεωρητικά τη σημερινή συγκέντρωση διοργάνωναν η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ αλλά ως συνήθως οι αποφάσεις των εν λόγω οργάνων παίρνονται ίσα για να βγει η υποχρέωση και ως συνήθως στη καλύτερη περίπτωση να παρεβρίσκονται μερικοί που κρατούν το αντίστοιχο πανό.
Ιδιαίτερο τόνο δίνανε στη αρχή της πορείας οι αγωνιζόμενοι για μόνιμη και σταθερή δουλεία στα 5μηνα των δήμων οι οποίοι από χθες πραγατοποιούσαν κατάληψη στο κτίριο του ΟΑΕΔ στη Σταδίου.
Μεγάλος απών βέβαια ήταν ο εργαζόμενος λαός. 
Το ΠΑΜΕ σήμερα δεν είχε συγκεντρώσεις και πορείες.
Εν τω μεταξύ η ΓΣΕΕ κύρηξε απεργία για τις ...4 του Φλεβάρη. Εκείνες τις ημέρες, κατά τη πάγια τακτική όλων των αποχρώσεων συνδικαλιστικών ηγεσιών (από ξεπουλημένες και ρεφορμιστικές μέχι ...ταξικές και επαναστατικές) πιθανολογείται να κατατεθεί το νομοσχέδιο στο οποίο θα καταλήξει η κυβέρνηση μετά τις παρεμβάσεις των "εταίρων" της από την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ..
Ανεξάρτητα από το ποιοι έχουν το πάνω χέρι στον εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα, ανεξάρτητα από τις σκοπιμότητές τους, οι εργαζόμενοι αυτής της χώρας είναι ανάγκη να πάνε κόντρα στις φωνές της απογοήτευσης, που πολλές φορές ντύνονται και με τον μανδύα της αντίθεσης στις συνδικαλιστικές ηγεσίες και της άρνησης συμμετοχής στις προσχηματικές απεργίες που αυτές κυρήτουν, να απεργήσουν και να στείλουν το δικό τους μήνυμα αντίστασης και σε αυτή τη κυβέρνηση. 'Οπως το έστειλαν και στις προηγούμενες τα χρόνια από το 2010 μέχρι το 2012 δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στο αστικό πολιτικό σκηνικό.
Αν είναι κάτι που πρέπει να βγάλουν σα συμπέρασμα οι εργαζόμενοι αυτού του τόπου είναι αυτό που λέει ότι αν οι ίδιοι δεν μπουν μπροστά, ξεπετώντας από πάνω τους όλους τους ξεπουλημένους συνδικαλιστές αλλά και κάθε είδους "ταξικούς" σωτήρες, καμιά κυβέρνηση, όσο αριστερή και πατριωτική κι αν παριστάνει ότι είναι, δεν πρόκειται να λειτουργήσει προς όφελός τους.
Οι πραγματικές αντιστάσεις, διεκδικήσεις και ανατροπές δεν γίνονται ούτε με συνδικαλιστικούς "ηγέτες" που εξυπηρετούν άλλου είδους σκοπιμότητες, ούτε με ακτιβισμούς και θεατρινισμούς ταφής των εργατικών κατακτήσεων, ούτε προτάσσοντας άλλου τύπου κυβερνητικές προτάσεις.
Γίνονται με τον εργαζόμενο λαό στους δρόμους της οργάνωσή του και του αγώνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: