...................

15 Ιαν 2016

ΔΕΛΧΙ: Μεγάλη κινητοποίηση για την απελευθέρωση του Σαιμπάμπα

Στην Ινδία αλλά και διεθνώς, μόλις μαθεύτηκε η εκ νέου φυλάκιση του Σαϊμπάμπα, ξεκίνησε μια μεγάλη εκστρατεία αλληλεγγύης και καταδίκης των ενεργειών των ινδικών δικαστικών και κρατικών αρχών. Στο Νέο Δελχί, το Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016, πραγματοποιήθηκε πολύωρη καθιστική διαμαρτυρία στο υπαίθριο αστρονομικό πάρκο Τζαντάρ Μαντάρ. Παραβρέθηκαν και μίλησαν σημαντικές προσωπικότητες του πνευματικού κόσμου της ινδικής πρωτεύουσας, ακτιβιστές από τα κινήματα αντίστασης, νομικοί και πρώην δικαστικοί. Μεταξύ αυτών και ο εθνικός γραμματέας του ΚΚ Ινδίας, βουλευτής της Άνω Βουλής, D Raja, ένδειξη πως η περιπέτεια και η δίωξη του Σαϊμπάμπα έχει αναγκάσει και άλλες πολιτικές δυνάμεις να πάρουν θέση. Τα ινδικά ΜΜΕ όλες αυτές τις ημέρες αναφέρουν πλήθος μικρών και μεγάλων εκδηλώσεων αλληλεγγύης που διοργανώνονται σε διάφορα σημεία της χώρας, μεταξύ αυτών στο Χαϊντεραμπάντ και στην Καλκούτα. Δεκάδες οργανώσεις, συνδικάτα και ενώσεις νεολαίας, εκπαιδευτικών κ.λπ. έχουν εκδώσει ανακοινώσεις διαμαρτυρίας και συμπαράστασης.

Αύριο Σάββατο 16 Γενάρη, οργανώνεται μεγάλη ενωτική κινητοποίηση στο Πανεπιστήμιο της πρωτεύουσας της Ινδίας, με αίτημα την άμεση απελευθέρωση του αγωνιστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com