...................

30 Ιαν 2016

Γιάννενα: Σήμερα στις 6μμ στο Εργατικό Κέντρο η σύσκεψη της Ταξικής Πορείας και της Επιτροπής Αγώνα Νέων για το ασφαλιστικό

Η Ταξική Πορεία και η Πρωτοβουλία Αγώνα Νέων (εργαζόμενων,ανέργων, επισφαλώς εργαζόμενων) σήμερα Σάββατο 30 Γενάρη συνδιοργανώνει συζήτηση στις 6:00 μμ στο Εργατικό Κέντρο.

Η επίθεση σε όλον το λαό συνεχίζεται ακάθεκτη και με μεγαλύτερη ένταση από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξυπηρετώντας τα ξένα αφεντικά τους (ΕΕ,ΗΠΑ) και την ντόπια αστική τάξη.
Ανοίγωντας χυδαία το ζήτημα του ασφαλιστικού με συνοδοιπόρους όλα τα αστικά κόμματα, τα ΜΜΕ, και φυσικά τους κεφαλαιοκράτες σε Ελλάδα και εξωτερικό με το νέο νομοσχέδιο θέλει άμεσα και γρήγορα να τελειώσει το ζήτημα του ασφαλιστικού.


Με τη γνωστή προπαγάνδα για: υγιή ταμεία, ρετιρέ, βολεμένους κλπ επι της ουσίας επιτίθονται στην εργατική τάξη,στους ανέργους, στη νεολαία. Η προκήρυξη της Ταξικής Πορείας αναφέρει:
Ήδη από τον Αύγουστο έχουν ψηφιστεί δραματικές αυξήσεις των ορίων συνταξιοδότησης και νέες περικοπές σε συντάξεις ενώ για τους νέους συνταξιούχους προβλέπεται μείωση από 15% ως και 30%.  Ο νέος τρόπος υπολογισμού των συντάξεων βασίζεται στις αποδοχές όλων των χρόνων δουλειάς, την ίδια στιγμή που ο βασικός μισθός είναι 490 ευρώ καθαρά. Δεν θέλουν να παίρνουμε σύνταξη γιατί τα δικαιώματα μας στην ασφάλιση είναι για αυτούς ένα βάρος που θέλουν να ξεφορτωθούν. Ένα βάρος που κέρδισαν πριν από μας οι προηγούμενοι εργαζόμενοι και τώρα καλούμαστε να υπερασπιστούμε.


Μας θέλουν χωρίς κανένα δικαίωμα και φροντίζουν να μας το μάθουν από τις πιο μικρές ηλικίες. Με τη μαθητεία στο σχολείο. Την πρακτική στα πανεπιστήμια τα ΤΕΙ και τα ΙΕΚ, που δουλεύουμε ανασφάλιστοι και με μισθό ψίχουλά. Τα προγράμματα voucher και τα ΚΟΧ που μας τα πλασάρουν σαν χάρη και σαν διάλειμμά της ανεργίας μας. Με την απλήρωτη εργασία για να φτιάξουμε δήθεν βιογραφικό και την ημιαπασχόληση και την ελαστική εργασία για να προσαρμοζόμαστε στις καινούργιες συνθήκες.

Αν νομίζεις ότι η σύνταξη είναι άπιαστο όνειρο και δεν σε αφορά, κάνεις λάθος. Η ασφάλιση και η σύνταξη είναι από τα βασικά μας δικαιώματα και δεν μπορούμε να παραιτούμαστε από αυτά χωρίς μάχη. Αν περάσει η επιδρομή αυτή χωρίς να πούμε κουβέντα, τότε κυβέρνηση και ιμπεριαλιστές θα προχωρήσουν στο επόμενο δικαίωμα πολύ πιο εύκολα. 

 Είναι ανάγκη λοιπόν οι εργαζόμενοι , οι άνεργοι, η νεολαία να βρεθούν , να συζητήσουν, να συνεννοηθούν για να μπορέσουν να χτίσουν αυτό το Μέτωπο Αντίστασης και Αγώνα και να παλέψουν για το δικαίωμα στη σύνταξη και στην ασφάλιση  τα οποία είναι ακόμα κατακτήσεις που μας ανήκουν.

 Αντίσταση στα Γιάννενα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com