...................

6 Ιαν 2016

Συνεχίζουν τον αγώνα για δουλειά οι εργαζόμενοι στα 5μηνα προγράμματα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συντονιστικό Εργαζομένων στην κοινωφελή εργασία και Συμβασιούχων Αττικής 

Τη Δευτέρα 04/01/2016 στις 6μ.μ. πραγματοποιήθηκε σύσκεψη συντονιστικού των εργαζομένων της κοινωφελούς εργασίας και Σωματείων Εργαζομένων στους ΟΤΑ η οποία πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας.
Ακολουθώντας τις προβλεπόμενες δημοκρατικές διαδικασίες αποφασίστηκε η παραμονή μας έξω από το Υπουργείο Εργασίας αναβαθμίζοντας το κέντρο αγώνα μας τοποθετώντας ένα νέο κιόσκι – περίπτερο ενημέρωσης πολιτών, εργαζομένων και ανέργων παράλληλα με τις σκηνές.
Ο αγώνας μας για παραμονή στην εργασία πρέπει να συνεχιστεί με όλα τα μέσα.
Αποφασίστηκαν σειρά δράσεων και κινητοποιήσεων
οι οποίες θα πραγματοποιηθούν εντός του Ιανουαρίου σε συνδυασμό με τις κινητοποιήσεις για την μητέρα ων μαχών - το ασφαλιστικό το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την επισφαλή και προσωρινή εργασία καθώς και σειρά εξορμήσεων σε κάθε χώρο δουλειάς για ενημέρωση σε όλους τους εργαζομένους, ανέργους και σε νέα σωματεία και συλλογικότητες ώστε να επιτευχθεί η ακόμα μεγαλύτερη διεύρυνση και μαζικότητα του αγώνα μας. Στο τέλος της γενικής συνέλευσης εκλέχτηκε επιτροπή συντονιστικού για την οργάνωση και των συντονισμό των δράσεων μας μέχρι την επόμενη γενική συνέλευση η οποία θα πραγματοποιηθεί περί το τέλος Ιανουαρίου.
Επιτροπή από το συντονιστικό παρενέβει σήμερα στη σύσκεψη που πραγματοποιούσε η ΑΔΕΔΥ με θέμα το ασφαλιστικό και ζητήσαμε την στήριξη της υλικά και πολιτικά για την συνέχιση του αγώνα μας και περιμένουμε την απάντησή τους.
  • Συνεχίζουμε τον αγώνα με την παρουσία σκηνών έξω από το Υπουργείο Εργασίας και οργανώνουμε διάφορες παρεμβάσεις στο κέντρο και τοπικά.
  • Διεκδικούμε την επιστροφή των απολυμένων συναδέλφων στις θέσεις εργασίας τους.
  • Ζητούμε την παραμονή των εργαζομένων που ακόμα δεν έχουν απολυθεί.
  • Απαιτούμε την παροχή επιδόματος ανεργίας για όλους χωρίς προϋποθέσεις.
Ήδη συμπληρώνεται σχεδόν ένας μήνας από τις πρώτες μαζικές απολύσεις συναδέλφων στα 5μηνα χωρίς καμία πρόβλεψη για αυτούς και τις οικογένειες τους, χωρίς ούτε το δικαίωμα να επιδοτηθούν για την ανεργία τους.
Η ανακύκλωση ανθρώπινων ζωών πρέπει επιτέλους να σταματήσει!!
Είμαστε άνθρωποι και όχι σκουπίδια.
Για 24η ημέρα
συνάδελφοι στην κοινωφελή εργασία διαμένουν έξω από το Υπουργείο Εργασίας διεκδικώντας το αυτονόητο. Διεκδικώντας δουλειά και όχι δουλεία!! Δουλειά με ίσα ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα. Ο εργασιακός μεσαίωνας που θέλουν να επιβάλλουν οι πολιτικές τους πρέπει να καταργηθεί.
Ο δίκαιος αγώνας μας για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια αφορά κάθε σπίτι και κάθε οικογένεια!!!
Η απάντηση μας ήταν και παραμένει η ίδια: Αγώνας μέχρι τέλους, αγώνας μέχρι την νίκη!

sintonistiko.pentamina@gmail.com & ergazomenoi.pentamina@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com