...................

20 Ιαν 2016

ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ: 48ωρη πανελλαδική απεργία από σήμερα Τετάρτη για τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα

Από τις 6 το πρωΐ της Τετάρτης 20 Γενάρη ξεκίνησε η 48ωρη πανελλαδική απεργία των ναυτεργατών σε όλες τις κατηγορίες πλοίων ενάντια στο ασφαλιστικό η οποία θα ολοκληρωθεί στις 6 π.μ. της 22ας Γενάρη.
Οι ναυτεργάτες θα προχωρήσουν σε νέα 48ωρη πανελλαδική απεργία μετά τις 25 Γενάρη, ενώ θα κλιμακώσουν τον απεργιακό τους αγώνα με την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου που βάζει ταφόπλακα στην Κοινωνική Ασφάλιση.
Από σήμερα ξεκίνησαν συγκεντρώσεις στον Πειραιά και στο λιμάνι. Σύμφωνα με τα καλέσματα τα σωματεία της δύναμης του ΠΑΜΕ καλούσαν σήμερα στις 5:30 το πρωί ενώ η ΠΕΝΕΝ καλούσε σε συγκεντρώσεις σήμερα αλλά και αύριο.
Ακολουθούν οι ανακοινώσεις:

ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και Πανελλήνια Επαγγελματική Ένωση Μαγείρων Εμπορικού Ναυτικού (ΠΑΜΕ):

«Το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, στις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΔΝΤ, αποτελεί συνέχεια προηγούμενων ασφαλιστικών νόμων των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, διαλύει το ΝΑΤ, τα Ταμεία Προνοίας, την ΕΛΟΕΝ, λεηλατείται η κινητή και ακίνητη περιουσία όπως και των άλλων ασφαλιστικών ταμείων που εντάσσονται στον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με ψέματα, εκφοβισμό και καταστολή επιδιώκει τη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Η επίθεση στο Ασφαλιστικό είναι αιτία πολέμου!
Τώρα γενικός ξεσηκωμός παντού!
Να πάρουν πίσω το νομοσχέδιο-λαιμητόμο!
Καμιά υποταγή, κανένα συμβιβασμό στην προπαγάνδα της κυβέρνησης. Στην κλίνη του Προκρούστη της Κοινωνικής Ασφάλισης είναι το σύνολο των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, οι αγρότες, οι συνταξιούχοι. Απομονώνουμε τις δυνάμεις του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού, υπηρέτησαν και υπηρετούν τον κοινωνικό εταιρισμό, το συντεχνιασμό, την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζει την πολιτική των προκατόχων της για να υπηρετεί τα συμφέροντα του εφοπλιστικού κεφαλαίου. Δεν προωθεί την πρόταση των ναυτεργατικών σωματείων που είναι ενάντια στη ''μαύρη'' ανασφάλιστη εργασία και είναι: "Το σύνολο των πλοίων που υπόκεινται στο ν.27/1975 να καταθέτουν στο ΓΕΝΕ τις καταστάσεις πληρώματος (crew list) και σε κάθε αντικατάσταση του πληρώματος να ναυτολογούνται από το ΓΕΝΕ όλοι οι ναυτεργάτες με ΣΣΕ και κοινωνικοασφαλιστική προστασία".
Ταυτόχρονα το νομοσχέδιο-έκτρωμα περιλαμβάνει:
  • Νέα μείωση των συντάξεων, μέσω του υπολογισμού τους με ακόμα πιο δυσμενείς όρους.
  • Επέκταση των μειώσεων και στις ήδη αποδιδόμενες συντάξεις, μέσω του επανυπολογισμού τους.
  • Κατακόρυφη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών για αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες.
  • Αύξηση των εισφορών των εργαζομένων και για τις επικουρικές συντάξεις.
  • Νέες ενοποιήσεις Ταμείων. Στο νέο φορέα, που θα ονομάζεται Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), θα ενταχθούν σταδιακά από την 1/1/2016 όλοι οι υφιστάμενοι φορείς κύριας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΠ - ΜΜΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ), με παραπέρα συρρίκνωση των παροχών για όλους.
  • Κατάργηση του ΕΚΑΣ, εξαΰλωση των εφάπαξ που απέμειναν.
  • Θεσπίζεται Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης της Ακίνητης Περιουσίας των Ασφαλιστικών Οργανισμών, καθώς και Εταιρεία Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων Διευρυμένου Σκοπού Ασφαλιστικών Οργανισμών, με σκοπό τη λεηλασία της ακίνητης και κινητής περιουσίας των ασφαλιστικών ταμείων, που δημιουργήθηκε με το αίμα και τον ιδρώτα των ασφαλισμένων τους.
Σε κάθε χώρο δουλειάς, στις γειτονιές, οργανώνουμε, προετοιμάζουμε τον απεργιακό αγώνα, ούτε ώρα χαμένη, να γίνει υπόθεση της εργατικής - λαϊκής οικογένειας, να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα σε βάρος των δικαιωμάτων μας.
Με αγώνες έχει γίνει η Ασφάλιση - δεν είναι για παζάρια και για διάλυση».

ΠΕΝΕΝ:

ΌΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΤΑΜΕΙΑ
ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ 20/1/2016 ΣΤΙΣ 11 Π.Μ
ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΙΟΝΥΣΗ (ΠΕΙΡΑΙΑ) ΣΤΙΣ 21/1/2016 ΣΤΙΣ 11 Π.Μ
ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ–ΠΑΝΑΥΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 20-21/1/2016 ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΛΟΙΩΝ
Συνάδελφοι, η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ απευθύνει κάλεσμα στον κλάδο μας και σε όλους τους Ναυτεργάτες να πάρουν μαζικά και αγωνιστικά μέρος στην 48ωρη προειδοποιητική απεργία που πραγματοποιείται στις 20-21/1/2016 σε όλες τις κατηγορίες πλοίων σε Πανελλαδική κλίμακα.
Η μάχη ενάντια στο αντιασφαλιστικό τερατούργημα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει κρίσιμη σημασία για τον θεσμό και το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης της χώρας που με την προωθούμενη μνημονιακή συμφωνία δέχεται την χαριστική βολή, απαξιώνεται και οδηγείται στην καταστροφή.
Ταυτόχρονα το ΝΑΤ, το ΚΕΑΝ, τα Ταμεία Πρόνοιας, ο ΕΛΟΕΝ και η Εστία Ναυτικών οδηγούνται στο υπερταμείο – τέρας και στην ουσία καταργούνται και διαλύονται.
Επίσης οι προωθούμενες κυβερνητικές ρυθμίσεις συνιστούν λαιμητόμο για τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα τόσο σε ότι αφορά τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης όσο και στις παραπέρα περικοπές των συντάξεων των νυν και των μελλοντικών συνταξιούχων.
Στο πλαίσιο αυτό πρέπει να υπάρχει γενικευμένος πανεργατικός και παλλαϊκός ξεσηκωμός για να μην περάσουν τα εγκληματικά σχέδια κυβέρνησης – δανειστών για την συντριβή και διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης.
Κανένα περιθώριο για αυταπάτες, καμιά αναμονή, καμιά αποδοχή των ψεύτικων κυβερνητικών διλημμάτων δεν χωρά και δεν επιτρέπεται.
Ο μαζικός ενωτικός και συντονισμένος αγώνας των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων, των ελεύθερων επαγγελματιών και των αγροτών πρέπει και μπορεί να αποτρέψει την αντιασφαλιστική καταιγίδα που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση ενάντια στα συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα.
Η ΠΕΝΕΝ πρωτοστατεί σε αυτήν την μεγάλη κινητοποίηση στον χώρο της Ναυτεργασίας και καλεί τους Ναυτεργάτες να βρεθούν στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να περιφρουρήσουμε τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας.
Όλοι στην 48ωρη απεργία 20-21/1/2016
Όλοι στην συγκέντρωση στο Υπουργείο Εργασίας στις 20/1/2016 στις 11 π.μ
Όλοι στην συγκέντρωση στον Άγιο Διονύση (Πειραιάς) στις 21/1/2016 στις 11 π.μ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com