...................

9 Ιαν 2016

Ακόμα μια αθωωτική απόφαση για 25 κατοίκους της Ευκαρπίας

Σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκονται οι κάτοικοι της Ευκαρπίας, αφού παρά την -για ακόμα μια φορά- αθωωτική απόφαση, το μπαράζ διώξεων από την εταιρία και το ΦΟΣΔΑ συνεχίζεται.
Η τελευταία αθωωτική απόφαση της Παρασκευής στις 8 Γενάρη απέναντι "σε ένα σαθρό κατηγορητήριο, για την τέλεση πράξεων παράνομης βίας ¨από κοινού και κατ΄ εξακολούθηση¨ μόνο και μόνο επειδή τα οχήματά τους … "εθεάθησαν να σταθμεύουν", έξω από το χώρο του εργοταξίου του ΣΜΑ Ευκαρπίας", σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δικτύου συλλόγων και φορέων κατά της χωροθέτησης και κατασκευής του γιγάντιου ΣΜΑ Ευκαρπίας δίπλα στο ΤΙΤΑΝ. Και η ανακοίνωση συνεχίζει "Από τους 24, οι 10 έχουν αθωωθεί επανειλημμένα, μέσα στα τελευταία δύο χρόνια για παρόμοιες "πράξεις παράνομης βίας" με σκοπό την παρεμπόδιση της κατασκευής του φαραωνικού ΣΜΑ Ευκαρπίας με αλλεπάλληλες αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις".
Η βιομηχανία διώξεων κατοίκων που αγωνίζονται για την αποτροπή της περιβαλλοντικής υποβάθμισης της περιοχής θα συνεχιστεί με δίκες που ακολουθούν στις 4, 25 και 29 του Φλεβάρη. Την ίδια στιγμή που παρά την αθωωτική απόφαση στο τελευταίο δικαστήριο στις 8 Γενάρη, έγινε φανερό πως εταιρία και ΦΟΣΔΑ επίμονα προσπαθούν να βγάλουν καταδικαστικές αποφάσεις, σε βάρος των κατοίκων και του αγώνα τους.
Σε μια περιοχή που ταλαιπωρείται από τα φουρνέλα του ΤΙΤΑΝΑ, που έχει πνιγεί από βιομηχανικές και βιοτεχνικές χρήσεις, ανάμεσα σε 2 περιφερειακές οδούς - εσωτερική και εξωτερική -, επιπλέον "η διοίκηση του ΦΟΔΣΑ, ¨βομβάρδισε¨ το περιβάλλον της περιοχής με συνεχή φουρνέλα (εκρηκτικά) ισοπεδώνοντας μια πλαγιά 100 στρεμμάτων, 500 μέτρα από τα σπίτια μας. Έτσι απλά χωρίς να ερευνηθεί ποιος φταίει για αυτήν την αστοχία - γκάφα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του δικτύου συλλόγων και φορέων ενώ συνεχίζει "Όλο το έργο μία παρωδία, απλά και μόνο επειδή με το ζόρι πρέπει ¨κάποιοι¨ να το κατασκευάσουν είτε για να γλυτώσουν απλά τις ευθύνες είτε για να δρομολογήσουν την πολυπόθητη καύση. Από την πολλαπλάσια διαστασιολόγησή του όσον αφορά τη δυναμικότητά (3 φορές μεγαλύτερο από το κανονικό), από την απαράδεκτη γεωλογική μελέτη, που δεν είχε προβλέψει ότι σε πρώην λατομείο θα έβρισκαν 120.000 τόνους βράχο, μέχρι ότι καταστρατηγεί την ορθή διαχείριση των απορριμμάτων και το μόνο που κάνει, η συμπίεση, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο σκοπός είναι ένας και μόνος… η καύση".
Οι αγωνιζόμενοι και διωκόμενοι κάτοικοι δίνουν τα επόμενα ραντεβού στους δρόμους και στα δικαστήρια ώστε να σταματήσουν την βιομηχανία διώξεων και δηλώνουν πως συνεχίζουν τον αγώνα τους, ενάντια στην περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής τους, ενάντια στο ΣΜΑ Ευκαρπίας και στην καύση σκουπιδιών στον Τιτάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com