...................

15 Ιαν 2016

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΣΚΟΤ ΑΕ»: Με 24ωρες απεργίες απαιτούν την ανάκληση απόλυσης συναδέλφου τους

Με επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες οι εργαζόμενοι της βιομηχανίας παραγωγής προϊόντων οικιακής κατανάλωσης «ΣΚΟΤ ΑΕ» η οποία βρίσκεται στη Μάνδρα Αττικής, απαιτούν την επαναπρόσληψη απολυμένου που ήταν και μέλος του σωματείου εργαζομένων.
Η απόλυση έγινε την περασμένη Δευτέρα και το βράδυ της ίδιας μέρας οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν έκτακτη Γενική Συνέλευση, όπου αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία για την Τετάρτη 13 Γενάρη. Μπροστά στην αδιαλλαξία της εργοδοσίας, το ΔΣ του Σωματείου αποφάσισε στην συνέχεια την πραγματοποίηση 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών έως την ανάκληση της απόλυσης. Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι περιφρουρούν τον απεργιακό τους αγώνα με την παρουσία τους έξω από το εργοστάσιο όλο το 24ωρο.
Όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων, η εργοδοσία επιχειρεί να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό με εργολαβικό προσωπικό και κατέβαλε μισθούς μόνο στους απεργοσπάστες. Σήμερα έξω από το εργοστάσιο βρισκόταν μια κλούβα των ΜΑΤ και η εργοδοσία απειλεί και με συλλήψεις.
Τη συμπαράστασή τους στον αγώνα τους εξέφρασαν η Ομοσπονδία Χημικής Βιομηχανίας, το κλαδικό Συνδικάτο Χημικής Βιομηχανίας Αττικής και το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας.

http://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com