15 Ιαν 2016

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΣΚΟΤ ΑΕ»: Με 24ωρες απεργίες απαιτούν την ανάκληση απόλυσης συναδέλφου τους

Με επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες οι εργαζόμενοι της βιομηχανίας παραγωγής προϊόντων οικιακής κατανάλωσης «ΣΚΟΤ ΑΕ» η οποία βρίσκεται στη Μάνδρα Αττικής, απαιτούν την επαναπρόσληψη απολυμένου που ήταν και μέλος του σωματείου εργαζομένων.
Η απόλυση έγινε την περασμένη Δευτέρα και το βράδυ της ίδιας μέρας οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν έκτακτη Γενική Συνέλευση, όπου αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία για την Τετάρτη 13 Γενάρη. Μπροστά στην αδιαλλαξία της εργοδοσίας, το ΔΣ του Σωματείου αποφάσισε στην συνέχεια την πραγματοποίηση 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών έως την ανάκληση της απόλυσης. Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι περιφρουρούν τον απεργιακό τους αγώνα με την παρουσία τους έξω από το εργοστάσιο όλο το 24ωρο.
Όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων, η εργοδοσία επιχειρεί να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό με εργολαβικό προσωπικό και κατέβαλε μισθούς μόνο στους απεργοσπάστες. Σήμερα έξω από το εργοστάσιο βρισκόταν μια κλούβα των ΜΑΤ και η εργοδοσία απειλεί και με συλλήψεις.
Τη συμπαράστασή τους στον αγώνα τους εξέφρασαν η Ομοσπονδία Χημικής Βιομηχανίας, το κλαδικό Συνδικάτο Χημικής Βιομηχανίας Αττικής και το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας.

http://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: