23 Δεκ 2015

Με άλλη ματιά - ΤΡΕΙΣ ο ΤΖΟΚΕΡ και ο ΚΑΣΤΑΝΑΣ

Κρατάτε βήμα σταθερό!
Κι έχουμε ακοίμητον εχθρό!

Για να βοηθήσει τους δικούς του στο ΣΥΡΙΖΑ, να διεξάγουν αποτελεσματικά τη φιλομνημονιακή προπαγάνδα τους, ο υπουργός Οικονομικών Τσακαλώτος, τους είπε: «Πρέπει να σας βοηθήσω σύντροφοι και συντρόφισσες του ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ θα σας πω τέσσερις αριθμούς και θα λέτε μόνο αυτούς τους τέσσερις αριθμούς, είναι τρεις αριθμοί και ένας τζόκερ. Είναι το 25, το 28 το 33 και το 50. Αυτούς θα λέτε από εδώ και πέρα. Το 25 είναι το ποσοστό που έπεσε το εθνικό εισόδημα στα πέντε χρόνια διακυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, το 28 είναι η ανεργία, το 33 είναι το ποσοστό του πληθυσμού που είναι ή σε κατάσταση φτώχειας ή κινδυνεύει με φτώχεια» . «Ο τζόκερ είναι 50 γιατί είναι οι ποσοστιαίες μονάδες που έχετε χάσει από τότε που ο δικομματισμός έπαιρνε πάνω από 80%». Βρε! το Τσακαλώτο!!
Κάθε πρωί ο σωστός Συριζαίος: Άγιος ο Θεός, 25- Άγιος ισχυρός- 28, Άγιος Αθάνατος- 33, Ελέησον ημάς- 50. Όχι μόνο Ελέησον, αλλά και Σώσον μαζί. Η στήλη τη βλέπει την εικόνα. Τρισδιάστατη. Παραλοϊσμένοι Συριζαίοι, να περπατούν στο δρόμο μουρμουρίζοντας: 25, 28, 33, 50. 25, 28, 33, 50. 25, 28, 33, 50.
Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαντλεί ένα- ένα όλα τα τερτίπια που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις των αστικών κομμάτων, τις δεκαετίες που πέρασαν. Από την Ελπίδα που έρχεται, από το ΠΑΣΟΚ ακόμα την περιμένουμε να έρθει, στη θεωρία της «καμμένης γης». Το 'χε πει ο αξέχαστος Βαγγέλης Γιαννόπουλος, του ΠΑΣΟΚ. Εκείνος με το «κωλόσπιτο της Εκάλης» και το λευκό κουστούμι που σύχναζε σε αίθουσες τέχνης, όπως τα σκυλάδικα. «Θα πούμε πως παραλάβαμε καμμένη γη». Πάντα με την... καμμένη γη, που άφησε πίσω της η προηγούμενη αστική κυβέρνηση, η επόμενη αστική κυβέρνηση προχωρούσε σε μέτρα λιτότητας, για να συμμαζέψει τάχα τα άδεια κρατικά ταμεία. Τα ταμεία παρέμεναν εκκωφαντικά άδεια, (μια δραχμή να έριχνες μέσα έκανε αντήχηση), οι τσέπες των λίγων φούσκωναν και ο λαός έβαζε και νέα τρύπα στο ζωνάρι.
Αυτό θέλει τώρα να σηκώσει ο ΣΥΡΙΖΑ δια στόματος του τζόκερ- Τσακαλώτου. Ότι παρέλαβε καμμένη γη και δεν μπορεί παρά να εφαρμόζει «δυσάρεστα» μέτρα. Καλεί τους βουλευτές του και το λαό να μη θυμόνται, να μη λένε τίποτε άλλο. Κυρίως δε να μη θυμούνται τις υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Να γίνουν λωτοφάγοι.
Φυσικά και άφησαν πίσω τους καμμένη γη οι μνημονιακές κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ- ΝΔ. Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνει από πίσω τους, μαζεύοντας, τους καμμένους κορμούς, τα κλαράκια και τη στάχτη από την έρημη γη. Για να τα παραδώσει στους ιμπεριαλιστές.
Ο Τζόκερ, εκτός από παιχνίδι τζόγου και χαρτί στην τράπουλα, ήταν ο γελωτοποιός του βασιλιά και των ευγενών στις μεσαιωνικές αυλές, που τους διασκέδαζε με τα αστεία του. Αυτήν τη θέση αγωνίζεται να πάρει ο Τσακαλώτος. Του γελωτοποιού στις αυλές των διάφορων Σόιμπλε, Ντάισελμπλουμ και Μοσκοβισί. Αγωνίζεται να τους ευχαριστήσει. Να πάρει τα μπράβο τους. Μόνο που όταν ο γελωτοποιός, ξέμενε από ευρηματικά αστεία και τον βαριόταν ο βασιλιάς, τον αποκεφάλιζε...
Η ιστορία του καστανά που συνελήφθη από 12 ολόκληρους αστυνομικούς, γιατί δεν είχε άδεια λειτουργίας της... φουφούς, αντικατοπτρίζει απολύτως πιστά τη διάθεση των κυβερνώντων για το λαό. Άδεια λειτουργίας φουφούς δεν είχε ο άνθρωπος. Δεν ήταν δα και στη λίστα Λαγκάρντ. Γιαυτό και συνελήφθη. Α! Τη φουφού την πήγανε για τεκμήριο στο τμήμα; Με τα κάρβουνα μαζί;
Αφού επιτηδεύεται στους αριθμούς, ο ξενόγλωσσος υπουργός, γιατί δεν παίζει στο Τζόκερ να βγάλει μερικά εκατομμύρια να τα δώσει στο κράτος. Μόνο έτσι θα μπορέσει να βάλει χρήματα στα δημοσία Ταμεία, αφού χρειάζεται να εισπραχθούν 7,5 δις ευρώ μέσα σε 15 μέρες. Όσους καστανάδες, λουστράκους και παιδάκια που λένε κάλαντα και να συλλάβει η οικονομική αστυνομία, για μη έκδοση αποδείξεων και απόδοση ΦΠΑ, το ποσό είναι Άπιαστο.
Η στήλη σας περιμένει στους αγώνες της νέας χρονιάς, ευχόμενη από καρδιάς, Καλή Χρονιά.

http://www.m-lkke.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com