21 Δεκ 2015

Χανιά: καταγγελία για σοβαρό τραυματισμό εργάτη

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Εργάτες, εργαζόμενοι, νέοι και νέες,

Η Ταξική Πορεία καταγγέλλει το νέο έγκλημα της εργοδοσίας στην επέκταση του αεροδρομίου Χανίων με τον σοβαρό τραυματισμό εργάτη την Πέμπτη 10 Δεκέμβρη.
Κατά την διάρκεια οικοδομικών εργασιών στο εργοτάξιο του αεροδρομίου, νεαρός εργάτης από το Πακιστάν έπεσε από μεγάλο ύψος με αποτέλεσμα να υποστεί θλάση στον πνεύμονα και πολλαπλά κατάγματα στη λεκάνη.
Αφενός, η εντατικοποίηση της δουλειάς που «δικαιολογείται» μέσω των αυστηρών χρονοδιαγραμμάτων παράδοσης του έργου (λόγω συγχρηματοδότησης του έργου από το ΕΣΠΑ), αφετέρου τα ανύπαρκτα μέσα προστασίας στον χώρο οδήγησαν σε ένα ακόμα «εργατικό ατύχημα».
Στον αντίποδα, η ανάδοχος εταιρία ΑΚΤΩΡ προσπάθησε μάταια να αποσιωπήσει το γεγονός, ενώ προχώρησε άμεσα σε λήψη υποτυπωδών μέσων προστασίας των εργατών. Επιπλέον, αναγκάζει τους εργάτες να υπογράψουν βεβαιώσεις πως έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας και έχουν λάβει γνώση για την σωστή χρήση τους…
Ατέλειωτος ο φόρος αίματος και ο κατάλογος των σκοτωμένων και σακατεμένων εργατών, θυσία στο βωμό των κερδών του καπιταλισμού. Ο εργασιακός μεσαίωνας είναι μία εφιαλτική πραγματικότητα για όλους τους εργάτες, τους εργαζόμενους όλων των κλάδων, για όλους τους απολυμένους, τους απλήρωτους και τους άνεργους, είναι το μαύρο μέλλον της νεολαίας.
Αυτό το μεσαίωνα που επέβαλαν οι κυβερνήσεις της αστική τάξης και οι ιμπεριαλιστές της τρόικας πληρώνει με το αίμα και την ζωή της η εργατική τάξη και όλος ο εργαζόμενος λαός. Στα ερείπια των δικαιωμάτων και των καταχτήσεων των εργατών οι ντόπιοι και ξένοι κεφαλαιοκράτες οικοδομούν την «επόμενη μέρα» της απόλυτης κυριαρχίας τους πάνω στον κόσμο της δουλειάς, για την αύξηση της κερδοφορίας τους.
Το δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα και ελευθερίες, με μέτρα ασφαλείας, πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και πλήρη συνταξιοδότηση για όλους, είναι αναφαίρετο για αυτούς που παράγουν τον κοινωνικό πλούτο!
Αποδοκιμάζοντας και απομονώνοντας τη συμβιβασμένη και υποταγμένη πολιτική των συνδικαλιστικών ηγεσιών, το δικαίωμα αυτό θα το κατακτήσουμε με αγώνες και οργάνωση στους χώρους δουλειάς, δεν θα μας το χαρίσει κανείς, δεν θα το παζαρέψουμε!

Χανιά, 20 Δεκέμβρη 2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com