20 Δεκ 2015

«ΡΟΔΟΠΗ ΑΕ» Πέτυχαν δεσμεύσεις για επαναπρόσληψη των απολυμένων

Αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεών τους από σήμερα, Κυριακή, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι της γαλακτοβιομηχανίας Ξάνθης «ΡΟΔΟΠΗ ΑΕ» του ομίλου «Ελληνικά Γαλακτοκομεία ΑΕ», μετά από προφορική δέσμευση της εργοδοσίας ότι θα σταματήσει τις προγραμματισμένες απολύσεις και θα επαναπροσλάβει όσους ήδη απέλυσε (12) και επιθυμούν να επιστρέψουν στην εργασία τους.
Οι εργαζόμενοι, μέσα από Γενική Συνέλευση το βράδυ του Σαββάτου, αποφάσισαν αναστολή των 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών που είχαν προκηρύξει μέχρι και την Πέμπτη και παραμένουν σε αγωνιστική ετοιμότητα για την περίπτωση υπαναχώρησης της εργοδοσίας από τις δεσμεύσεις της.
Οι εργαζόμενοι είχαν αρχίσει 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από την περασμένη Πέμπτη, αντιδρώντας στις απολύσεις και τις νέες ανατροπές που θέλει να επιβάλει η εργοδοσία στους μισθούς και τις εργασιακές σχέσεις.
Τις προηγούμενες μέρες, η εργοδοσία επιχείρησε να λειτουργήσει υποτυπωδώς το εργοστάσιο, βάζοντας προϊσταμένους γραφείων να δουλέψουν σε πόστα εργατών στην παραγωγή. Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν τον απεργοσπαστικό μηχανισμό στην Επιθεώρηση Εργασίας και προετοιμάζονται να αποκρούσουν κάθε νέα απεργοσπαστική κίνηση της εργοδοσίας.
Την Παρασκευή, από τη 1 το μεσημέρι, κλιμάκια απεργών πραγματοποίησαν μαζικές εξορμήσεις στα εργοστάσια της περιοχής. Ενημέρωσαν τους εργαζόμενους για την επίθεση που δέχονται και τους κάλεσαν να σταθούν στο πλευρό τους.
Στο πλευρό των εργαζομένων από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν η Λαϊκή Αντίσταση - Α.Α.Σ., το ΠΑΜΕ, ενώ ψηφίσματα συμπαράστασης στους απεργούς εξέδωσαν η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων, ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, η Γραμματεία Ξάνθης της ΠΑΣΕΒΕ και ο Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητών Ξάνθης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: