...................

29 Δεκ 2015

Παρέμβαση του ΚΚΕ (μ-λ) στο κέντρο των Ιωαννίνων με Α3


ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΑΛΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ!

Εργάτες, Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι
Η εργατική τάξη, συνολικά ο κόσμος της δουλειάς αντιμετωπίζει την κλιμάκωση της επίθεσης του κεφαλαίου ντόπιου και ξένου. Τα αλλεπάλληλα χτυπήματα σε μεροκάματα και μισθούς, οι νέες σχέσεις εργασίας, η κατάργηση κάθε εργατικής κατάκτησης και δικαιώματος είναι η κατεύθυνση του κεφαλαίου για απόλυτη κυριαρχία και μεγάλωμα της εκμετάλλευσης των εργαζομένων.
Οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις έχουν εξαπολύσει εκστρατεία επανακατάκτησης - επαναποικιοποίησης του κόσμου ρημάζοντας χώρες, ματοκυλώντας λαούς, στέλνοντας εκατομμύρια στην προσφυγιά. Ενώ παράλληλα η ένταση των μεταξύ τους ανταγωνισμών (κύρια ΗΠΑ – ΡΩΣΙΑΣ) αυξάνουν τον κίνδυνο ευρύτερης πολεμικής ανάφλεξης.
Η εξάρτηση του ελληνικού καπιταλισμού από τα ιμπεριαλιστικά κέντρα ΗΠΑ – ΕΕ μεγαλώνει την επίθεση στο λαό και την εργατική τάξη. Η αστική τάξη με όχημα την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τη στήριξη των υπολοίπων αστικών κομμάτων και μηχανισμών του κράτους προχωράει την αντιλαϊκή αντεργατική πολιτική, ενώ παράλληλα μετατρέπει τη χώρα σε ορμητήριο επεμβάσεων και αναπτύσσει άξονες συνεργασίας με Ισραήλ και Αίγυπτο.
Τα μέτρα του 3ου μνημονίου αυξάνουν την εκμετάλλευση, φτωχοποιούν – φοροληστεύουν το λαό, αυξάνουν την ανεργία, ξεπουλάνε τον πλούτο της χώρας. Ασφαλιστικό, φορολογία αγροτών είναι τα επόμενα άμεσα χτυπήματα. Παράλληλα εντείνουν τη φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής καταπατώντας δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΛΑΕ!

Αυτή η επίθεση δεν θα τελειώσει από μόνη της, ούτε θα τη σταματήσει κάποιος σωτήρας. Θα προχωράει απ’ τις δυνάμεις του καπιταλισμού ιμπεριαλισμού μέχρι να βρουν αντίσταση.
Δεν είναι ώρα για μοιρολατρίες! Αυτό που λείπει απ’ τις εξελίξεις είναι ο λαϊκός παράγοντας από θέση μάχης. Η εργατική λαϊκή πάλη έφερε με αίμα κατακτήσεις στο παρελθόν. Καθυστέρησε πτυχές τις επίθεσης την αγωνιστική περίοδο 2010 - 2012. Φέρνει μικρές αποσπασματικές νίκες σήμερα. Αυτή η πάλη υποχώρησε τα τελευταία χρόνια και προχωράει με τέτοια ένταση η επίθεση. Αυτή πρέπει να ενισχύσουμε με εστίες αντίστασης σε κάθε χώρο δουλειάς, γειτονιάς, χωριού, σπουδών. Παντού! Στην κατεύθυνση ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ και ΠΑΛΗΣ!
Δεν υπάρχει επιστροφή. Μόνο μπροστά πάνε οι εξελίξεις. Μόνο η εργατική τάξη και ο λαός μπορούν να στρέψουν προοδευτικά τις εξελίξεις. Αν για το σύστημα μπροστά σημαίνει πείνα, φτώχεια, πόλεμος, για τις λαϊκές δυνάμεις μπροστά σημαίνει συγκροτημένη εργατική τάξη και λαός μέσα από αγώνες και πάλη, για να ανοίξει ο επαναστατικός δρόμος ανατροπής του σάπιου εκμεταλλευτικού συστήματος. Ο δρόμος για ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ και ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ!

6 σχόλια:

 1. Ανώνυμος29/12/15, 10:28 μ.μ.

  Εγώ να συμφωνήσω λοιπόν σε όλα τα παραπάνω αλλά αυτό που μένει αναπάντητο είναι σίγουρα το ΠΩΣ θα οικοδομηθούν οι αντιστάσεις και θα πάνε τα πράγματα ΜΠΡΟΣΤΑ? Όταν λοιπόν οι δυνάμεις του καπιταλισμού-ιμπεριαλισμού έχουν τσακίσει ότι έχει απομείνει από δικαιώματα και κατακτήσεις και η Αριστερά εντος και εκτός των τειχών δε νοιάζεται για το ΠΟΥ παν τα πράγματα σίγουρα η κατάσταση δε θα πάει προς τα μπροστά αλλά προς τα πίσω και πάτο δεν έχει το πηγάδι.
  Αυτό το όποιο αντιλαμβάνομαι είναι ότι ο καθείς προσπαθεί όχι για να βγει η ΕΤ και ο λαός στο προσκήνιο αλλά πως να φτιάξει τον ΠΟΛΟ με όχημα το μαγαζάκι του. Είτε αυτό λέγεται ΚΚΕ(με τα παρόρμαγαν του ΜΑΣ-ΠΑΣΥ και πάει λέγοντας) είτε λέγεται ΑΝΤΡΣΥΑ(ναρ-ΣΕΚ) είτε αυτό λέγεται ΛΑΑΣ(ΜΛ ΚΚΕ,ΚΚΕ(μ-λ)).
  Η ουσία είναι ότι ο λαϊκός παράγοντος μένει στο περιθώριο και μάλιστα όλοι μετά κάθονται και τον κατηγορούν είτε γιατί είναι στο καναπέ του είτε γιατί ψήφησε όπως ψήφησε και μάλιστα δίνεται και υπόσταση σε αυτό! Το στοίχημα λοιπόν για να πούμε ότι τα πράγματα αλλάζουν και πάνε και μάλιστα μπροστά όπως θα θέλαμε –κινηματικά- είναι να συνδεθεί η ΕΤ-λαός με την πρωτοπορία δηλαδή τον κομμουνιστή! Εδώ είναι το ζητούμενο και εδώ είναι που το χάνει και η Αριστερά ,η Κομμουνιστική-Επαναστατική Αριστερά!
  Δεν μπορεί γιατί δεν έχει τα φόντα να δει τι αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενες –άνεργες μάζες.
  Δεν μπορεί γιατί δε θέλει να τσαλακωθεί το προφίλ της, θεωρώντας ότι το αλάθητο το έχει αυτή
  Δε μπορεί εν τέλει γιατί αυτό που τελικά θέλει είναι να φτιάξει το μαγαζάκι της και να επικρατήσει έναντι του άλλου. Να φτιάξει το όχημα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ του ΜΛ(μλ)!
  Ν.Α.


  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ανώνυμος29/12/15, 11:04 μ.μ.

  Που μπορώ να βρω τον κομμουνιστή και να συνδεθώ μαζί του;
  Εννοώ τον αληθινό κομμουνιστή, χωρίς Μ και Λ και προς θεού χωρίς μαγαζάκι. Ειμαι η ΕΤ και όλοι μου πουλάν έρωτα αλλά όλοι έχουν το πονηρό μέσα τους. Θέλουν να με βάλουν στο μαγαζάκι τους και μετά να με εκμεταλλεύονται.
  ΕΤ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ν.Α. η ισοπέδωση απόψεων και πρακτικών είναι ένας εύκολος τρόπος για να ξεμπερδεύει κανείς και να τελικά να μη παίρνει θέση για τα επίδικα ζητήματα.
  Πριν όμως απαντήσω σε όσα λες θα ήθελα να μου πεις από που ακριβώς βγάζεις το συμπέρασμα ότι εμείς, το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά και η Λαϊκή Αντίσταση και όσοι την αποτελούν, μιλήσαμε ποτέ για "πόλο". Από που βγαίνει το συμπέρασμα για εμάς ότι δεν ενδιαφερόμαστε να βγει στο προσκήνιο η Ε.Τ. και ολόκληρος ο εργαζόμενος λαός. Με βάση ποια γραπτά μας και κυρίως με βάση ποιες πρακτικές μας. Επίσης θα είχε πολύ ενδιαφέρον να μας παραθέσεις κείμενα και απόψεις εκφρασμένες από εμάς που να κατηγορούν το λαό για καναπέδες ή για το πως ψήφισε.
  Την ιδεολογική και πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ οργανώσεων και ρευμάτων της αριστεράς δεν μπορεί να την αποφεύγει κανείς ισοπεδώνοντας, και μάλιστα χωρίς καν να επιχειρηματολογεί, γιατί είναι υπαρκτή και έχει πραγματικούς λόγους ύπαρξης. Το καλύτερο βέβαια θα ήταν να γίνεται μέσα στο κίνημα. Εμείς το επιδιώκουμε είτε αυτό είναι στα πάνω του είτε στα κάτω του, άλλοι είναι που το αποφεύγουν και υπάρχει ερμηνεία γι' αυτό στη πολιτική και ιδεολογική τους κατεύθυνση. Απόψεις σαν τις δικές σου τους βολεύουν μια χαρά όταν είναι να πουλήσουν ενωτισμό και πόλους αποφεύγοντας όμως το επίδικο για το πως, όπως λες και εσύ, θα βγει η ΕΤ στο προσκήνιο και δεν θα αφορούν ένα καλύτερο πλασάρισμα στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό.
  Κάνε μας λοιπον ολοκληρωμένη κριτική πάνω όμως σε πραγματική βάση. Όχι τίποτ' άλλο αλλά γιατί από άλλες μεριές μας κατηγορούν για κινηματισμό όταν λέμε ότι η ενότητες και τα νέα πολιτικά υποκείμενα δεν μπορεί παρά να γεννηθούν μέσα από το ίδιο το εργατικό κίνημα και όχι με φαεινές επεξεργασμένες σε γραφεία και με υλικά πολύ παλιά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ανώνυμος30/12/15, 12:59 π.μ.

  Επίσης ωραίο και αυτό με την "ορφανή" ΕΤ λίγο πιο πάνω ΔΜ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ανώνυμος30/12/15, 12:19 μ.μ.

  "Η εργατική λαϊκή πάλη έφερε με αίμα κατακτήσεις στο παρελθόν. Καθυστέρησε πτυχές τις επίθεσης την αγωνιστική περίοδο 2010 - 2012. Φέρνει μικρές αποσπασματικές νίκες σήμερα. Αυτή η πάλη υποχώρησε τα τελευταία χρόνια και προχωράει με τέτοια ένταση η επίθεση. Αυτή πρέπει να ενισχύσουμε με εστίες αντίστασης σε κάθε χώρο δουλειάς, γειτονιάς, χωριού, σπουδών. Παντού! Στην κατεύθυνση ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ και ΠΑΛΗΣ!" Με βάση τα παραπάνω θα μπορούσα να κατανοήσω ότι :Στροφή προς τα σωματεία γιατί την διετεία οι σωματειακοί αγώνες αποτέλεσαν την αιχμή των απεργειακών αγώνων.Συντονισμός. Αναπτυξη της ταξικής αντιπολιτευσης σε αυτά για να γίνουν συνελεύσεις, να αυξηθεί η συμμετοχή κλπκλπ.Ταυτόχρονα ανασυγκρότηση του κ.κ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com