22 Δεκ 2015

23/12 κινητοποίηση των εργαζόμενων στα 5μηνα


Αθήνα, 21 Δεκεμβρίου  2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΑΛΕΣΜΑ
Από την σύσκεψη συντονιστικού εργαζομένων στην κοινωφελή εργασία - συμβασιούχων Αττικής και Σωματείων Εργαζομένων στους OTA

Την Κυριακή 20/12/2015 στις 6μ.μ. πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη σύσκεψη συντονιστικού των εργαζομένων της κοινωφελούς εργασίας και Σωματείων Εργαζομένων στους ΟΤΑ.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν, εκπρόσωποι από τα Δ.Σ. των Σωματείων Εργαζομένων, το συντονιστικό των εργαζομένων, εργαζόμενοι στην κοινωφελή εργασία από πολλούς Δήμους, άνεργοι καθώς και η συλλογικότητα Attack κατά της ανεργίας και της επισφάλειας.
Κοινή διαπίστωση ήταν πως:
Πρέπει να παρθούν άμεσα αποφάσεις για την συνέχιση του αγώνα μας για παραμονή στη εργασία μας.
Ήδη οι περισσότεροι συνάδελφοι στα 5μηνα απολύονται χωρίς καμία πρόβλεψη για αυτούς και τις οικογένειες τους.
Από τη διαδικασία προτάθηκε κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Εργασίας εντός της εβδομάδας των εορτών, να παραβρεθεί επιτροπή εργαζομένων στην ΠΟΕ-ΟΤΑ και στην ΑΔΕΔΥ για στήριξη της κινητοποίησης και διάφορες σκέψεις σχετικά με την συνέχιση των κινητοποιήσεων μέχρι την λύση στα αιτήματά μας.
Στη σύσκεψη με την προβλεπόμενη δημοκρατική διαδικασία λήφθηκαν οι κάτωθι αποφάσεις:
1. ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ την ΤΕΤΑΡΤΗ 23/12/2015 στις 12μ.μ. έξω από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ όπου καλούνται Αντιπροσωπεία εργαζομένων στα κοινωφελή προγράμματα να ζητήσει τη στήριξη της κινητοποίησης από την ΑΔΕΔΥ και την ΠΟΕ - ΟΤΑ.
2. Ανάγκη για στήριξη της κινητοποίησης και από τους συναδέλφους από την επαρχία.
3. Κάλεσμα νέας συνέλευσης συντονιστικού μετά την κινητοποίηση της Τετάρτης και απόφαση των επόμενων βημάτων για τον αγώνα.
Καλούμαστε όλοι μαζικά να στηρίξουμε τον αγώνα για την παραμονή μας στην εργασία.
Η ανακύκλωση ανθρώπινων ζωών πρέπει επιτέλους να σταματήσει!!
Είμαστε άνθρωποι και όχι σκουπίδια.
Για 7η ημέρα συνάδελφοι στην κοινωφελή εργασία διαμένουν έξω από το Υπουργείο Εργασίας διεκδικώντας το αυτονόητο. Την παραμονή τους στην εργασία και την εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας.
Πολλοί Δήμοι σε όλη τη χώρα έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες καταλήψεων των χώρων δουλειάς στηρίζοντας το δίκαιο αίτημα μας για εργασία.
Ο εργασιακός μεσαίωνας που επιβάλλουν οι σκληρές και ανάλγητες μνημονιακές πολιτικές πρέπει να καταργηθεί.
Ολόκληρη η κοινωνία είναι μαζί μας!!! Ο δίκαιος αγώνας μας για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια αφορά κάθε σπίτι και κάθε οικογένεια!!!
Το συντονιστικό πενταμήνων, με στήριξη της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί σε κινητοποίηση την

ΤΕΤΑΡΤΗ 23/12/2015 στις 12μ.μ.
ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑΔΙΟΥ 29


Η μέρα αυτή δεν είναι τυχαία. Είναι η μέρα που απολύονται και άλλοι συνάδελφοι.
Δύο μέρες πριν τα Χριστούγεννα κάποιες χιλιάδες εργαζόμενοι θα σταλούν πίσω στην ανεργία.
Η απάντηση μας ήταν και παραμένει η ίδια: αγώνας μέχρι τέλους, αγώνας μέχρι την νίκη!
Όλοι οι πεντάμηνοι συμβασιούχοι απολυμένοι ή μη, όλοι οι εργαζόμενοι του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα μόνιμοι και συμβασιούχοι, όλοι οι άνεργοι και οι επισφαλώς εργαζόμενοι οφείλουν και πρέπει να παραβρεθούν.
Συνάδελφοι ο αγώνας μας είναι ΔΙΚΑΙΟΣ και θα δικαιωθεί!
Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε αρνούμενοι να υποχωρήσουμε.
Η φωνή μας ακούγεται ΠΑΝΤΟΥ και ΚΑΘΑΡΑ!!! Είναι η ώρα να ενωθεί η δική σας φωνή με τη δική μας!!!
Δεν εγκαταλείπουμε!! Η ζωή μας δεν τους ανήκει και δεν θα τους χαριστούμε!!
Η αλήθεια είναι μόνο μία!!! Η ΔΙΚΉ ΜΑΣ!
Ενωμένοι είναι ανίκητοι!!! Όλοι μαζί για την ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!!

Συντονιστικό Αγώνα Πενταμηνιτών και Συμβασιούχων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com