13 Σεπ 2012

Καμιά απάντηση ακόμα για την ανανέωση των βεβαιώσεων των 300 πρώην απεργών πείνας

Αθήνα, 11-9-2012

Από τις 13 Σεπτέμβρη, οι 300 πρώην απεργοί πείνας της Υπατίας και της Θεσσαλονίκης θα πρέπει να ανανεώσουμε τις βεβαιώσεις αναβολής της απομάκρυνσης. Τις βεβαιώσεις αυτές, που αποτελούν το μοναδικό νομιμοποιητικό έγγραφο για τη διαμονή μας στην Ελλάδα, τις ανανεώνουμε κάθε έξι μήνες.
Οπως κάναμε και τα προηγούμενα εξάμηνα, απευθυνθήκαμε έγκαιρα στην Υποδιεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, προκειμένου να ρυθμίσουμε τις πρακτικές λεπτομέρειες της προσέλευσής μας. Ενώ, όμως, τις προηγούμενες φορές είχαμε έγκαιρα την απάντηση και στη συνέχεια κανονίζαμε τη διαδικασία, ώστε μέσα σε δυο-τρεις μέρες να έχουμε τελειώσει όλοι, χωρίς εκνευρισμούς και ταλαιπωρία, τώρα έχουμε φτάσει στις 11 Σεπτέμβρη και απάντηση ακόμα δεν υπάρχει από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.
Λογικό είναι να υπάρχει ανησυχία ανάμεσα στους πρώην απεργούς πείνας και σκέψεις μήπως σχεδιάζεται η κατάργηση του δικαιώματός μας αυτού, το οποίο το κατακτήσαμε βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία μας και μετά από συμφωνία αντιπροσωπείας μας με τέσσερις υπουργούς της κυβέρνησης.
Ζητάμε να υπάρξει άμεσα απάντηση, ώστε από αύριο οι πρώην απεργοί πείνας ν’ αρχίσουν να προσέρχονται στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές για να ανανεώσουν τις βεβαιώσεις τους, όπως απρόσκοπτα γινόταν μέχρι τώρα.

ΑΝΟΙΧΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο blog στηρίζει μεν το ΚΚΕ(μ-λ) αλλά δεν αποτελεί επίσημο ιστολόγιό του. Ότι δεν φέρει υπογραφή ή δεν παραπέμπει σε κάποιο σύνδεσμο αποτελεί άποψη του διαχειριστή που το ανέβασε.

Δημοσιεύουμε κείμενα οργανώσεων, σχημάτων, συλλογικοτήτων, άρθρα επώνυμα που στέλνουν φίλοι, συναγωνιστές και σύντροφοι με τα οποία δεν είναι απαραίτητο να συμφωνεί ούτε το blog. Στόχος μας είναι η προβολή αγώνων, κινήσεων, δράσεων και απόψεων που θεωρούμε ότι μπορεί να προάγουν τις αντιστάσεις και τους αγώνες του λαού ή βοηθάνε στο διάλογο για την υπόθεση του λαϊκού κινήματος και της αριστεράς, ιδιαίτερα του κομμουνιστικού κινήματος. Και αυτό χωρίς να κρύβουμε ποιοι είμαστε παριστάνοντας τους αντικειμενικούς και ανεξάρτητους.

Παρά την αρχική μας επιλογή, για ελεύθερα σχόλια ώστε να διευκολύνονται οι συζητήσεις αναγκαστήκαμε να βάλουμε τον έλεγχο γιατί έχουν αυξηθεί από τη μια τα spam και από την άλλη αυτοί που άλλη δουλειά δεν έχουν από το να περιφέρονται και να βρίζουν ασύστολα. Θα προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αν κάποιος γράψει σχόλιο και δεν το δει μετά από κάποιο εύλογο διάστημα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail: antigeitonies@gmail.com