20 Ιαν 2012

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ 3Ε ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗΣ

9/12/2011
Μετά από ένα και πάνω μήνα εμφανίστηκε χθες ο εργοδότης της 3Ε Εκτυπωτικής. Με τη συνοδεία Ζητάδων και της δικηγόρου του αλλά και αστυνομικών του τοπικού τμήματος, που κατέφτασαν λίγο αργότερα, προσπάθησε να διώξει από το χώρο του εργοστασίου τους εργάτες που ήταν εκεί εκείνη την ώρα περιφρουρώντας τις εγκαταστάσεις.
Τους κατηγορεί για κατάληψη, ενώ βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας την οποία όμως ο ίδιος δεν "αναγνωρίζει" μιας και, όπως τώρα ισχυρίζεται, την έκλεισε την επιχείρηση. Βέβαια γι' αυτά που τους χρωστάει κουβέντα!
Οι αστυνομικοί απειλώντας και σπρώχνοντας προσπάθησαν να βγάλουν έξω τους εργαζόμενους και παράλληλα ο Γιαννακόπουλος απειλούσε με μηνύσεις τους εργαζόμενους. Μια "λεπτομέρεια" είναι ότι η αστυνομία συνόδευε έναν ...καταζητούμενο, μιας και εκκρεμεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης επειδή δεν κατέβαλε το δώρο των Χριστουγέννων!
Η αντίδραση των εργαζόμενων ήταν άμεση. Συγκεντρώθηκαν όλοι αμέσως στο εργοστάσιο, απέκρουσαν την επίθεση και αρνήθηκαν να ακολουθήσουν την αστυνομία στο τμήμα. Σε συνέλευσή τους αποφάσισαν να εξουσιοδοτήσουν την εργοστασιακή επιτροπή και το σωματείο να αποφασίσουν τις παραπέρα ενέργειές τους. Προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις από Δευτέρα.
Η ανακοίνωση του κλαδικού τους σωματείου (Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων) λέει τα εξής:

29/12/2011
Συνάδελφοι - ισσες
Το Δ.Σ. του Σωματείου και η επιτροπή εργαζομένων καταγγέλουν την εργοδοσία της 3Ε Εκτυπωτική που αξιοποιώντας τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους, χρησιμοποιώντας ακόμη και αστυνομική βία, προσπάθησε να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους να τους πετάξει έξω από το χώρο την ώρα που βρίσκονταν στο εργοστάσιο λίγοι εργαζόμενοι.
Οι εργαζόμενοι της 3Ε Εκτυπωτική βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από τις αρχές Δεκέμβρη και είναι απλήρωτοι από 4 έως 8 μήνες. 
Η εργοδοσία με απύθμενο θράσος, παρότι έχει τόσο καιρό απλήρωτους τους εργαζόμενους και εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για μη καταβολή του δώρου Χριστουγέννων, επιτίθεται. 
Όλα αυτά δεν ενόχλησαν τα "όργανα της τάξης" να συνδράμουν την εργοδοσία με απειλές και προπηλακισμούς να πετάξουν έξω τους εργάτες.
Αυτός ήταν και ο βασικός τους στόχος.
Κάτω από την κινητοποίηση και την αποφασιστική στάση εργαζομένων, σωματείου, ομοσπονδίας, οι απειλές και η τρομοκρατία έπεσαν στο κενό. 
Τα σχέδια της εργοδοσίας να διαλύσει τους εργαζόμενους, να τους πετάξει έξω από το χώρο δεν πέρασαν.
Είναι ολοφάνερο ποιός στρώνει το δρόμο στην ασύδοτη δράση της εργοδοσίας. Και αυτή δεν είναι άλλη από την πολτική της κυβέρνησης συνεργασίας "ΠΑΣΟΚ - ΝΔ- Καρατζαφέρης". 
Αυτή η πολιτική του μαύρου μετώπου είναι που δίνει γη και ύδωρ στο κεφάλαιο. Αυτή η πολιτική δίνει το δικαίωμα στην εργοδοσία της  3Ε Εκτυπωτικής, να μην πληρώνει, να γράφει στα παλιά της τα παπούτσια το ένταλμα σύλληψης και να χρησιμοποιεί τις κατασταλτικές δυνάμεις, να απειλεί και να εκβιάζει τους εργάτες. 
Για τους εργαζόμενους της 3Ε Εκτυπωτική και με την πείρα που αποκόμισαν και από τον αγώνα τους, ο δρόμος της διεκδίκησης, της αντεπίθεσης για τα δικαιώματά τους είναι μονόδρομος. Σε ρήξη για την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής.
Καλούμε σε αλληλεγγύη στον αγώνα μας, όλες τις δυνάμεις του κλάδου και όλα τα σωματεία της Αττικής.
- ΑΓΩΝΑΣ ΩΣ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ
Επιτροπή Εργαζομένων 3Ε Εκτυπωτική
η Διοίκηση του Σωματείου 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σιγά σιγά το πάζλ συμπληρώνεται:

Πασόκ,ΝΔ,Λάος στην κυβέρνηση.
Οσοι δλδ είναι ενάντια των εργαζομένων, είναι υπέρ του κεφαλαίου,είναι υποτελείς στους ιμπεριαλιστές.

Οσοι δεν είχαν πάρει μυρωδιά ποιός ο ρόλος των παραπάνω, πλέον δεν είναι δύσκολο να καταλάβουν.

Από την άλλη,η ακροδεξιά βγάζει ανακοινώσεις κατά των απεργών εργαζομένων, υπέρ της μείωσης μισθών ή οτιδήποτε άλλο επιθυμεί η εργοδοσία και ξεκάθαρα τάσσεται με το μέρος του κεφαλαίου.

Η Αστυνομία προστατεύει αυτούς που επί χρόνια κλεύουν το μόχθο των εργαζομένων και επιτίθεται σε αυτούς που έχουν δίκιο και παλεύουν και αυτό.

Τύπος,τηλεόραση,ραδιόφωνα όλα τάσσονται υπέρ του κεφαλαίου, και καθημερινά αποκρύβουν τους αγώνες των ανθρώπων για το δικαίωμα στη ζωή, μιλάνε για συναίνεση(να πούμε ναι δλδ στο κλέψιμό τους) , για εθνική υπόθεση σωτηρίας(του κεφαλαίου φυσικά) και άλλα τέτοια που και ο απλός άνθρωπος πλέον σιχαίνεται να ταακούει, να τα βλέπει, και να τα διαβάζει.

Και ο καθένας έχει τα αυτιά και τα μάτι ανοιχτά,και περιμένει να ακούσει κάτι που θα του δώσει ελπίδα.

Και εδώ θεωρώ έχει συμπληρωθεί το πάζλ.
Τι ακούει λοιπόν ο κόσμος;

Ακού εκλογές,συμπορεύσεις,εργατικούς ελέγχους,κρατικοποιήσεις,φιλανθρωπία (με το μανδύα της αλληλεγγύης),εξέγερση τώρα,οργάνωση-αντίσταση-αγώνα σε γειτονιές,χώρους δουλειάς,σπουδών γιατί είναι ανοργάνωτοι αυτοί που έχουν δίκιο, ενώ οι αιώνιοι κλέφτες οργανωμένοι.

Και μέσα από την πορεία του χρόνου(πολιτικού και κανονικού), μέσα από την επιβεβαίωση της ζωής, από την πείρα θα αντιληφθεί κανείς ποιός λέει τι,ποιός κάνει τι, τι έλεγε, και τι έκανε.

Ουδέν κρυπτό πλεόν.

Ανώνυμος είπε...

Μόλις βρείτε ποιος παίρνει τις αναθέσεις που αντιστοιχούν στους παρακάτω κωδικούς Διαύγειας θα βρείτε από ποιον πήρε μαθήματα στην πραγματικότητα ο χοντρός κύριος που ήθελε να γίνει δήμαρχος και ποιος ήθελε να τον κάνει δήμαρχο και να λειτουργεί αντ' αυτού, όπως θα γινόταν και με τον προηγούμενο υποψήφιο δήμαρχο που τελικά πάτωσε : 45ΒΣΟΕ87-ΣΦΨ , 45ΒΣΟΕ87-4ΙΨ , 45ΨΠΩΞ6-Ζ3Β , 4Α36Ω9Ρ-Π , 4Α31Ω9Ρ-Ι , 4Α31Ω9Ρ-4 , 45ΨΗΩΛΨ-ΨΞΦ , 45ΨΗΩΛΨ-ΚΤΕ , 4ΑΘ3ΟΕ87-6 .
Ο κοινός παρονομαστής όλων των παραπάνω καταλήγουν σε ένα πασίγνωστο πρόσωπο σε όλους τους παροικούντες στην Ιερουσαλήμ, Ελλάδα εννοώ.
Επίσης το ίδιο πρόσωπο μέσω φυσικά άλλης εταιρείας φιγουράρει και στη λίστα των μεγαλοοφειλετών του δημοσίου με 2,5 Μ ευρώ χρέος.
Δεν είναι και τόσο δύσκολο να βρεθεί ο γνωστός αεριτζής, άλλωστε τα δεδομένα αυτά πλέον είναι δημόσια και όλα υπάρχουν στο εθνικό τυπογραφείο.
Επιπλέον, μπορεί να τον δούμε και στην πόρτα μας με νέα ιδιότητα.