28 Φεβ 2011

Αλλεπάλληλοι αεροπορικοί βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας, τραυματισμοί Παλαιστίνιων

Ισραηλινά αεροσκάφη χτύπησαν διάφορους στόχους στη νότια και κεντρική Λωρίδα της Γάζας τα ξημερώματα του Σαββάτου. Σύμφωνα με ανταποκριτή του πρακτορείου Maan στη νότια Λωρίδα της Γάζας, πύραυλοι χτύπησαν βάση της ένοπλης πτέρυγας της Ισλαμικής Τζιχάντ στο Χαν Γιούνις. Επίσης πύραυλοι έπεσαν σε ανοικτή περιοχή στα προσφυγικά του Νουσεϊράτ, στην κεντρική Γάζα.
Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις δήλωσαν ότι τα αεροσκάφη τους «χτύπησαν κέντρα τρομοκρατών … σε απάντηση πρόσφατων επιθέσεων με ρουκέτες προς το Ισραήλ».

Σύμφωνα με το πρακτορείο Μαάν η Ισλαμική Τζιχάντ αρνείται να συμμετάσχει σε κατάπαυση πυρός, που έχει συμφωνήσει η Χαμάς και άλλες ένοπλες ομάδες.
Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββάτου. Το απόγευμα βομβαρδίστηκε η νότια Λωρίδα της Γάζας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 2 άτομα. Το πρώτο χτύπημα έγινε σε ανοικτή περιοχή μεταξύ Ράφας και Χαν Γιούνις. Λίγο αργότερα άλλα δύο χτυπήματα σημειώθηκαν σε εγκαταστάσεις των υπηρεσιών ασφαλείας της κυβέρνησης της Χαμάς. Μια τετραμελής οικογένεια, συμπεριλαμβανομένου ενός κοριτσιού 18 μηνών, φέρεται να τραυματίστηκε ελαφρά όταν το όχημα στο οποίο επέβαινε χτυπήθηκε από θραύσματα καθώς περνούσε κοντά σε έναν από τους στόχους. Άλλος ένας βομβαρδισμός σημειώθηκε σε εγκαταστάσεις της Ισλαμικής Τζιχάντ.
Στη συνέχεια βομβαρδίστηκε ένα σπίτι ανατολικά των προσφυγικών του Αλ Μπουρέτζ, στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας. Ο ιδιοκτήτης του, Άχμαντ Αμπού Σάρεμπ, δήλωσε στο Maan ότι οι Ισραηλινοί τον ειδοποίησαν να εγκαταλείψει το σπίτι πριν το βομβαρδίσουν.
Οι αεροπορικές επιδρομές σημειώθηκαν μετά από ένταση, τις τελευταίες μέρες, στην Πράσινη Γραμμή μεταξύ Ισραήλ και Λωρίδας της Γάζας, με συγκρούσεις στις οποίες σκοτώθηκε ένας Παλαιστίνιος μαχητής και τραυματίστηκαν μαχητές και άμαχοι, και μια επίθεση με ρουκέτα που έπληξε την πόλη Μπεερσέμπα και συγκεκριμένα ένα σπίτι, χωρίς να υπάρξουν θύματα. Ήταν το πρώτο χτύπημα σε αυτήν την «ισραηλινή» πόλη από την εποχή των σφαγών στη Γάζα, το Δεκέμβριο του 2008-Ιανουάριο 2009.


πηγή: 

Δεν υπάρχουν σχόλια: